sezamek1 napisał(a):Witam. Czy na granicy HR/SLO w Macelji o godzinie 2.00 w nocy kupię winietę na słoweńską autostradę? Będę przekraczał tę granicę w drodze do PL w nocy z soboty na niedzielę.
kpkp1985 napisał(a):Panowie,
Co mam wpisać w zaznaczone miejsca w kółko na zdjęciach?
I czy posiadając samochód suv do 2 ton wybieram kategorie „D1”?
dids76 napisał(a):sezamek1 napisał(a):Witam. Czy na granicy HR/SLO w Macelji o godzinie 2.00 w nocy kupię winietę na słoweńską autostradę? Będę przekraczał tę granicę w drodze do PL w nocy z soboty na niedzielę.
Dwa late temu, zaraz za przejściem granicznym po prawej stronie stały budki gdzie można było winiety kupić. Myślę ze budki nadal stoją https://goo.gl/maps/7Smh2yEVW4dQeQZ8A
manx4 napisał(a):Witam
Niedługo wyjazd do cro.
Gdzie kupie wszystkie winiety?
Niby shell już po stronie czeskiej
Marcin
manx4 napisał(a):Opole kierunek katowice następnie czechy itd
Z tego co pisali pierwsza stacja shell za granicą pl
dids76 napisał(a):manx4 napisał(a):Opole kierunek katowice następnie czechy itd
Zastanów się jeszcze nad DK45 z Opola przez Racibórz do Bohumina i tam na D1 Wszystko zależy w jaki dzień jedziesz.
Za granicą na D1 już nie ma Shella, ale na tej stacji też można winiety kupić. Austriackie lepiej (taniej) w Austrii, na samej granicy Cz/A możesz kupić winietę.
agulus napisał(a):dids76 napisał(a):manx4 napisał(a):Opole kierunek katowice następnie czechy itd
Zastanów się jeszcze nad DK45 z Opola przez Racibórz do Bohumina i tam na D1 Wszystko zależy w jaki dzień jedziesz.
Za granicą na D1 już nie ma Shella, ale na tej stacji też można winiety kupić. Austriackie lepiej (taniej) w Austrii, na samej granicy Cz/A możesz kupić winietę.
Mogę prosić o namiary na stację na granicy z Austrią? Jedziemy jednak przez Wiedeń i na szybko czytam, że można kupić na Eurooil w Cz - 10€ A na granicy to jaka stacja?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi