jarula29 napisał(a):A jesli kupię od razu wszystkie w Polsce lub Czechach na granicy to różnica cenowa będzie duża?
jarula29 napisał(a):A jesli kupię od razu wszystkie w Polsce lub Czechach na granicy to różnica cenowa będzie duża?
zabekrafal napisał(a):Jak dobrze pójdzie to z szyby zniknie kolejna winieta
https://www.money.pl/gospodarka/czesi-r ... 2961a.html
Collingwood napisał(a):zabekrafal napisał(a):Jak dobrze pójdzie to z szyby zniknie kolejna winieta
https://www.money.pl/gospodarka/czesi-r ... 2961a.html
Ciekawe, ile razy się to tu jeszcze pojawi... ustawa musi jeszcze przejść przez senat.
dids76 napisał(a):Będzie się pojawiało aż Czesi w końcu wprowadzą winiety elektroniczne
Ps. Cześć Damian
CroJooT napisał(a):No i właśnie. Jeśli musimy zamówić winiety austriackie i czeskie z wyprzedzeniem co najmniej 18-tu dni, ze względu na przepisy, to nie ma takiej możliwości, żeby słoweńska winieta (30-dniowa) wystarczyła na powrót.
Pomijając rozwiązania typu: najwyżej słoweńską kup po drodze, albo zamów słoweńską osobno, później (co też jest trochę ryzykowne, bo trzeba odpowiednio czekać do ostatniej chwili), jest jakiś sposób, którego ja nie widzę?
walp napisał(a):CroJooT napisał(a):No i właśnie. Jeśli musimy zamówić winiety austriackie i czeskie z wyprzedzeniem co najmniej 18-tu dni, ze względu na przepisy, to nie ma takiej możliwości, żeby słoweńska winieta (30-dniowa) wystarczyła na powrót.
Pomijając rozwiązania typu: najwyżej słoweńską kup po drodze, albo zamów słoweńską osobno, później (co też jest trochę ryzykowne, bo trzeba odpowiednio czekać do ostatniej chwili), jest jakiś sposób, którego ja nie widzę?
Gdybyś czytał uważnie , to było napisane, że:
- 18-dniowa karencja dotyczy austriackiej winiety elektronicznej
- obowiązująca data ważności od dnia zakupu, dotyczy tylko słoweńskiej winiety 30-dniowej
W drugim przypadku, rozwiązaniem jest zakup 2 słoweńskich winiet 7-dniowych, tak, aby okres ważności jednej obejmował przejazd do, a drugiej - powrót.
kostek101 napisał(a):W itam
A ja mam pytanko czy winiety działają odrazu po zakupie na necie czy się je datuje jak nam pasuje wyjazd chodzi mi Węgry i Słowację
dzięki za odpowiedź
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi