karoljasinski napisał(a):Witam. Mam dwa pytania odnośnie winiety Słoweńskiej. Mianowicie posiadam winietę od 6 lipca i czy ona jest ważna do dziś do 23:59 czy była ważna do wczoraj? Drugie pytanie to gdzie mogę kupić nową? Będzie możliwość gdzieś na autostradzie w Chorwacji czy dopiero w Słowenii?
Sol-Wagon napisał(a):karoljasinski napisał(a):Witam. Mam dwa pytania odnośnie winiety Słoweńskiej. Mianowicie posiadam winietę od 6 lipca i czy ona jest ważna do dziś do 23:59 czy była ważna do wczoraj? Drugie pytanie to gdzie mogę kupić nową? Będzie możliwość gdzieś na autostradzie w Chorwacji czy dopiero w Słowenii?
ważna od 6 lipca, czyli od godz. 24:00...z 5-go na 6-go...
jeżeli kupiłeś 6 lipca o 7 rano to ważna była już 7 godzin...
Sol-Wagon napisał(a):czyli źle wytłumaczyłem...
chciałem pokazać "zasadę", że winieta od 6-go nie zaczyna swej ważności 6-go o 24-ej...
jeżeli nie wiesz ile ważna jest winieta o godz. 7 rano: 6 godzin i "Twoje" 59 minut i "Twoje" 59 sekund...
po prostu lepiej tłumaczysz...mam nadzieję, że jesteś we wszystkim tak dokładny i uczciwy...
Sol-Wagon napisał(a):Bravik napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):czyli źle wytłumaczyłem...
chciałem pokazać "zasadę", że winieta od 6-go nie zaczyna swej ważności 6-go o 24-ej...
jeżeli nie wiesz ile ważna jest winieta o godz. 7 rano: 6 godzin i "Twoje" 59 minut i "Twoje" 59 sekund...
po prostu lepiej tłumaczysz...mam nadzieję, że jesteś we wszystkim tak dokładny i uczciwy...
bez komentarza, bo widzę że się zaperzasz...i co ma do tego uczciwość???
nie znoszę "czepialstwa"...
ciężko zrozumieć co znaczy godz. 24 z 5-go na 6-ty lipca?