z_byszek napisał(a):Wydaje mi się, iż nikt do tej pory nie pisał o nowym punkcie , gdzie można kupić winiety po stronie polskiej na autostradzie A1 jadąc w kierunku Ostrawy. Jest to kantor zlokalizowany na nowej stacji BP, na tyle co otwartym MOP Mszana. Jest to w chwili obecnej ostatnia stacja benzynowa przed granicą.
Nefer napisał(a):z_byszek napisał(a):Wydaje mi się, iż nikt do tej pory nie pisał o nowym punkcie , gdzie można kupić winiety po stronie polskiej na autostradzie A1 jadąc w kierunku Ostrawy. Jest to kantor zlokalizowany na nowej stacji BP, na tyle co otwartym MOP Mszana. Jest to w chwili obecnej ostatnia stacja benzynowa przed granicą.
Tak, potwierdzam, 31 lipca też tam zakupiłem miesięczną czeską za 71 zł. Mnie akurat obsługiwała Czeszka, która wszystkim klientom, czy tego potrzebowali, czy nie, tłumaczyła, gdzie trzeba nakleić winietę, gdzie wpisać numer rejestracyjny samochodu itp.
ołowiany napisał(a):
Austriacka tygodniowa 10 E lub 50 zł.
Pawloslaw napisał(a):
Na wyjazd zakladam:
- 400 koron czeskich - winieta i jakis obiad
Pawloslaw napisał(a):- 200-250 euro na nocleg + winieta w Austrii(nie wiem jeszcze czy jakas kwatera czy pole namiotowe, zakladam 10-30 euro za noc)
Pawloslaw napisał(a):- 200 kun na oplaty drogowe w Chorwacji (zakladam wymienic zlotowki w banku zaraz za granica)
więc płać kartą i za autostradyPawloslaw napisał(a):- jakies 1400zł na karcie do placenia paypassem (2 osoby * 7 dni * 100zł).
- To powinno starczyć, chyba że jedziesz jakimś "smokiem"Pawloslaw napisał(a):- 200zł zapasu do wymiany na kuny w gotowce.
- 900~1000zł na karcie do zaplaty paypassem za paliwo.
Pawloslaw napisał(a):Dzieki za odpowiedz,
200kun za autostrade faktycznie pomylka - to kwota w jedna strone. Ale skoro mowisz ze to malo, jakiego kosztu mam sie spodziewac?
walp napisał(a):Jeśli zjedziesz z autostrady A1 na węźle Dugopolje - jak zaznaczyłeś na mapie - to od Zagrzebia koszt A1 wynosi 176 kun ...
Nefer napisał(a):walp napisał(a):Jeśli zjedziesz z autostrady A1 na węźle Dugopolje - jak zaznaczyłeś na mapie - to od Zagrzebia koszt A1 wynosi 176 kun ...
Drobna poprawka - 174 kuny (tyle płaciłem w ostatni piątek )
maromaro85 napisał(a):Witam wszystkich. Mam pytanie- czy w sobotę w godzinach 03:00-05:00 kupię winietę na Austrię na granicy Cz-A w znanym sklepie za Mikulovem o nazwie Roadhouse B7?Chodzi mi o to czy sklep jest całodobowy
Pozdrawiam
Archangel napisał(a):a ja mam pytanie do Brutaka gdzie kupowaliście winietę na tym przejściu w tamtą stronę chodzi mi o winietę na Austrię
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi