Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 01.07.2019 08:28

konrad000 napisał(a):dzieki za rozpiske, nie rozumiem tylko czemu czekałes na winiete czeska? jesli dobrze kojarze to jest opcja zeby dostać online...? chyba ze sie myle

Winiety elektroniczne są na: Węgry, Słowację i Austrię (w Austrii możliwość kupienia winiet "naklejanych")
Winiety zwykłe "naklejane: są na: Czechy, Słowenię i Austrię (w Austrii możliwość zakupu winiet elektronicznych, ale musisz to zrobić co najmniej na 18 dni przed planowanym wyjazdem) :papa:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 01.07.2019 08:55

wikol napisał(a):Ile osób statystycznie jeździ do Chorwacji na tak krótki okres czasu...?

To zrób statystyki.
Mnie się zdarzało zamknąć w 10 dniach. I winiety akurat nie miały znaczenia.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.07.2019 09:04

wikol napisał(a):Kupiłeś winiety tylko na 10dni. Ile osób statystycznie jeździ do Chorwacji na tak krótki okres czasu...?

Np. ja - Zagrzeb, Osijek czy Opatija poza sezonem - 3-4 dni. I co teraz?
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 01.07.2019 09:31

Pääkäyttäjä napisał(a):
wikol napisał(a):Kupiłeś winiety tylko na 10dni. Ile osób statystycznie jeździ do Chorwacji na tak krótki okres czasu...?

Ja byłem w zeszłym roku na meczu w Splicie.
Razem 3 noclegi....
Jazda tylko autostradami w obie strony bez dziadowania, na bogato :mrgreen:

A więc :

CZ 310 koron kupione zaraz po przekroczeniu granicy
A 9E kupione w Route B7
SLO 15E tez w B7

Wikol my tu nie prowadzimy statystyk. Tylko wymieniamy sie informacjami
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 01.07.2019 09:59

sito_zabrze napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):

Ja byłem w zeszłym roku na meczu w Splicie.
Razem 3 noclegi....

Jak i wielu innych, którzy jeżdżą na kilka dni weekendu majowego czy różnych świąt :)
iap11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) iap11 » 01.07.2019 12:59

wikol napisał(a):
iap11 napisał(a):Całość operacji zamknęła się kwota ok 270 pln

Brawo, tylko 270zł.
Kupiłeś winiety tylko na 10dni. Ile osób statystycznie jeździ do Chorwacji na tak krótki okres czasu...?

Skąd wniosek że na krótki czas??? Gdybyś się wczytał ze zrozumieniem, być może domyśliłbyś się, że kupując tyle winiet wszystkich na raz nie wykorzystam. Żeby rozwiać wątpliwości - jadę do Chorwacji przez Czechy, Austrię, Słowenię, a po jakimś czasie (niech będzie miesiąc - może odpuścisz sobie) wracam przez Węgry (4 dni w Budapeszcie ) i Słowację. Co do statystyk ile osób jeździe na tak krótki okres czasu to nie mam takiej wiedzy. Pozdrawiam
iap11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) iap11 » 01.07.2019 13:02

Kaputo napisał(a):
Sol-Wagon napisał(a):
wikol napisał(a):
iap11 napisał(a):Całość operacji zamknęła się kwota ok 270 pln

Brawo, tylko 270zł.
Kupiłeś winiety tylko na 10dni. Ile osób statystycznie jeździ do Chorwacji na tak krótki okres czasu...?

osobiście nie rozumiem pytania...

Zwykle od przyjazdu do wyjazdu mija więcej niż dziesięć dni.
Czyli Czechy nie 12,50 tylko 18 EUR
Austria nie 9,20 tyko 18,40 EUR
Słowenia nie 15 tyko 30EUR

Jak wyżej
iap11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) iap11 » 01.07.2019 13:04

dids76 napisał(a):
konrad000 napisał(a):dzieki za rozpiske, nie rozumiem tylko czemu czekałes na winiete czeska? jesli dobrze kojarze to jest opcja zeby dostać online...? chyba ze sie myle

Winiety elektroniczne są na: Węgry, Słowację i Austrię (w Austrii możliwość kupienia winiet "naklejanych")
Winiety zwykłe "naklejane: są na: Czechy, Słowenię i Austrię (w Austrii możliwość zakupu winiet elektronicznych, ale musisz to zrobić co najmniej na 18 dni przed planowanym wyjazdem) :papa:

Dokładnie
ogi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogi » 02.07.2019 10:50

Taka sytuacja.
Zamawiałem winiety przez tolltickets i niestety ale się pomyliłem. Zamiast kupić miesięczną na Czechy kupiłem 2x10 dni. Zamówienie anulowałem, ale zauważyłem, że na koncie pieniądze za winiety są już zablokowane.
Czy ktoś z Was musiał anulować zamówienie i jak długo czeka się na odblokowanie środków?
volka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) volka » 02.07.2019 12:37

Na ktorej stronie najtańsze winiety na Słowację i Węgry? Wyjazd za niecały miesiąc. Rozumiem.ze teraz już na Słowację i Węgry nie potrzebne naklejki na auto? Wystarczy potwierdzenie zakupu w tel?
koval
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) koval » 02.07.2019 12:56

volka napisał(a):Na ktorej stronie najtańsze winiety na Słowację i Węgry? Wyjazd za niecały miesiąc. Rozumiem.ze teraz już na Słowację i Węgry nie potrzebne naklejki na auto? Wystarczy potwierdzenie zakupu w tel?

Słowacja - eznamka.sk wybierasz sobie język, masz polski
Węgry - e-autopalyamatrica.hu też jest polski
I wystarczy potwierdzenie zakupu :papa:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 02.07.2019 13:15

volka napisał(a):Na ktorej stronie najtańsze winiety na Słowację i Węgry? Wyjazd za niecały miesiąc. Rozumiem.ze teraz już na Słowację i Węgry nie potrzebne naklejki na auto? Wystarczy potwierdzenie zakupu w tel?

Możesz najtańsze spróbować na allegro.
Trochę się śmieję, ale jednak ja ostatnio wylicytowałem bilety na tym portalu na koncert Foreigner za połowę ceny.
Obawiam się, że z winietami nie będzie takiego farta.
Ceny są jakie są. Uchowaj Boże PZMot. :evil:
Aczkolwiek zdarzają się przypadki losowe.
Niestety nie Twoja droga.
winiety-tygodniowe-austria-i-slowenia-t55232.html#p2078830
r19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) r19 » 02.07.2019 13:47

Jeżeli chodzi o e-autopalyamatrica.hu to przelicznik w euro jest jakiś bandycki. Sugeruję zmianę języka na węgierski, wtedy koszt winiety będzie podany w HUF. Oszczędność kilkanaście złotych na miesięcznej.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 02.07.2019 13:57

r19 napisał(a):Jeżeli chodzi o e-autopalyamatrica.hu to przelicznik w euro jest jakiś bandycki. Sugeruję zmianę języka na węgierski, wtedy koszt winiety będzie podany w HUF. Oszczędność kilkanaście złotych na miesięcznej.

Gdzieś Ty się zapuścił? 8O .
A ta strona to zła?
https://ematrica.nemzetiutdij.hu/
r19
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) r19 » 02.07.2019 14:02

romuald22 napisał(a):
r19 napisał(a):Jeżeli chodzi o e-autopalyamatrica.hu to przelicznik w euro jest jakiś bandycki. Sugeruję zmianę języka na węgierski, wtedy koszt winiety będzie podany w HUF. Oszczędność kilkanaście złotych na miesięcznej.

Gdzieś Ty się zapuścił? 8O .
A ta strona to zła?
https://ematrica.nemzetiutdij.hu/

Odniosłem się do linku podanego wyżej.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 188
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone