konrad000 napisał(a):...
Winiety kupuję ...
Cro: na miejscu ...
To pewnie jest skrót myślowy, ale dla pewności napiszę, że w cro płacisz na bramkach za przejechany odcinek, tam nie ma winiet
konrad000 napisał(a):...
Winiety kupuję ...
Cro: na miejscu ...
holz1 napisał(a):Na Słowację już kupiłem e-winietę. A czy jak będę jechał od Bratysławy to kupię na granicy winietę na Węgry? Bo pierwszy raz jadę tą trasą.
adresik84 napisał(a):Marsallah napisał(a):
Przekraczając granicę PL/SK od razu wjeżdżasz na D3, ale jest - tuż za granicą - jeszcze zjazd na starą DK 11 (w prawo zaraz po przejechaniu granicy). Co do winiety, to się nawet nie wygłupiaj z zatrzymywaniem - winiet naklejanych na szybę już nigdzie nie kupisz. Słowacy mają już od paru dobrych lat e-winiety, które kupisz wygodnie tu.
P.S. Trasa, którą wytyczyłeś, spełnia założenia "tylko na Słowacji płacę za winietu"
Wiem ze naklejek juz nie ma 4 lata temu tez juz ich nie bylo tylko jade autem z wypozyczalni i dopiero w dniu wyjazdu bede znal nr rejestracyjny auta
patun34 napisał(a):Witam
Planuje podróż do Chorwacji na początku Lipca.
Wyjazd z Bydgoszczy ok 20.00 planuję podróż A1 aż do przejścia granicznego w Gorzyczkach granicę czesko-austriacką przekroczyć w Mikulovie a do Słowenii wjechać w Spielfeld. Moje pytanie do forumowiczów gdzie najlepiej kupić winietę i gdzie w zatankować samochód żeby obecnie nie przepłacić za dużo.
holz1 napisał(a): A czy jak będę jechał od Bratysławy to kupię na granicy winietę na Węgry? Bo pierwszy raz jadę tą trasą.
hariet1 napisał(a):Węgierską można kupić na https://ematrica.nemzetiutdij.hu/ bez dodatkowych opłat.
tanhayi napisał(a):Winiety chce kupić zaraz za granicą Polsko-Czeską. Zawsze tak robiłem. Ale w tym roku wyjeżdżam około 21-23 I nie wiem czy o 1 w nocy będzie tam otwarte. Wiem że w okolicy Knurowa jest też punkt winiet ale też nie wiem jak jest otwarty. Wypowie sie ktoś?
tanhayi napisał(a):Winiety chce kupić zaraz za granicą Polsko-Czeską. Zawsze tak robiłem. Ale w tym roku wyjeżdżam około 21-23 I nie wiem czy o 1 w nocy będzie tam otwarte. Wiem że w okolicy Knurowa jest też punkt winiet ale też nie wiem jak jest otwarty. Wypowie sie ktoś?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi