Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 24.06.2019 09:40

konrad000 napisał(a):...
Winiety kupuję ...
Cro: na miejscu ...

To pewnie jest skrót myślowy, ale dla pewności napiszę, że w cro płacisz na bramkach za przejechany odcinek, tam nie ma winiet
Ostatnio edytowano 24.06.2019 11:07 przez piotrulex, łącznie edytowano 1 raz
hariet1
Globtroter
Re: Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Nieprzeczytany postnapisał(a) hariet1 » 24.06.2019 10:02

holz1 napisał(a):Na Słowację już kupiłem e-winietę. A czy jak będę jechał od Bratysławy to kupię na granicy winietę na Węgry? Bo pierwszy raz jadę tą trasą.

Węgierską można kupić na https://ematrica.nemzetiutdij.hu/ bez dodatkowych opłat.
holz1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) holz1 » 24.06.2019 10:15

Tylko tu widzę trzeba się zarejestrować.
ApropoDefacto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ApropoDefacto » 24.06.2019 10:34

adresik84 napisał(a):
Marsallah napisał(a):
Przekraczając granicę PL/SK od razu wjeżdżasz na D3, ale jest - tuż za granicą - jeszcze zjazd na starą DK 11 (w prawo zaraz po przejechaniu granicy). Co do winiety, to się nawet nie wygłupiaj z zatrzymywaniem - winiet naklejanych na szybę już nigdzie nie kupisz. Słowacy mają już od paru dobrych lat e-winiety, które kupisz wygodnie tu.

P.S. Trasa, którą wytyczyłeś, spełnia założenia "tylko na Słowacji płacę za winietu" ;)

Wiem ze naklejek juz nie ma 4 lata temu tez juz ich nie bylo tylko jade autem z wypozyczalni i dopiero w dniu wyjazdu bede znal nr rejestracyjny auta

Zakup e-winiety trwa ok 5 minut i od razu po zakupie można jechać. Więc równie dobrze możesz ją kupić przez telefon w drodze na wakacje :papa:
Roksana.concept
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roksana.concept » 24.06.2019 10:38

Na Węgry też możesz kupić na tolltickets.com a nawet są ciut ciut tańsze niż na stronie którą podałeś.
konrad000
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) konrad000 » 24.06.2019 10:50

Roksana.concept napisał(a):Na Węgry też możesz kupić na tolltickets.com a nawet są ciut ciut tańsze niż na stronie którą podałeś.

faktycznie , dziękuje:)
patun34
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) patun34 » 24.06.2019 14:20

Witam

Planuje podróż do Chorwacji na początku Lipca.

Wyjazd z Bydgoszczy ok 20.00 planuję podróż A1 aż do przejścia granicznego w Gorzyczkach granicę czesko-austriacką przekroczyć w Mikulovie a do Słowenii wjechać w Spielfeld. Moje pytanie do forumowiczów gdzie najlepiej kupić winietę i gdzie w zatankować samochód żeby obecnie nie przepłacić za dużo. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.06.2019 14:24

patun34 napisał(a):Witam

Planuje podróż do Chorwacji na początku Lipca.

Wyjazd z Bydgoszczy ok 20.00 planuję podróż A1 aż do przejścia granicznego w Gorzyczkach granicę czesko-austriacką przekroczyć w Mikulovie a do Słowenii wjechać w Spielfeld. Moje pytanie do forumowiczów gdzie najlepiej kupić winietę i gdzie w zatankować samochód żeby obecnie nie przepłacić za dużo. :wink:

- winiety na każdym przejściu granicznym (pierwsza stacja po wjechaniu do danego kraju)
- paliwo zatankować w Polsce ale nie na A1

Jak przeszukasz forum, to znajdziesz parę sugestii.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 24.06.2019 14:37

patun34

W Słowenii najlepiej kupić winiety na granicy - na bramkach są budki z winietami, nie trzeba nawet wysiadać z samochodu
hariet1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hariet1 » 25.06.2019 07:39

holz1 napisał(a):Tylko tu widzę trzeba się zarejestrować.

Tak trzeba, po zakupie od razu na podany @ dostajesz dokument kontrolny i fakturę.
papse
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papse » 25.06.2019 08:32

holz1 napisał(a): A czy jak będę jechał od Bratysławy to kupię na granicy winietę na Węgry? Bo pierwszy raz jadę tą trasą.

Może zależy od dnia, ale jak jechałem tym przejściem chyba trzy lata temu, to była mega kolejka do budek z węgierskimi winietami. Nawet nie wiesz jak się cieszyłem, że zrobiłem jak kolega hariet1 radzi poniżej:
hariet1 napisał(a):Węgierską można kupić na https://ematrica.nemzetiutdij.hu/ bez dodatkowych opłat.
holz1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) holz1 » 25.06.2019 13:53

Dobra zarejestrowałem się i wienieta już kupiona.
tanhayi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tanhayi » 27.06.2019 12:26

Winiety chce kupić zaraz za granicą Polsko-Czeską. Zawsze tak robiłem. Ale w tym roku wyjeżdżam około 21-23 I nie wiem czy o 1 w nocy będzie tam otwarte. Wiem że w okolicy Knurowa jest też punkt winiet ale też nie wiem jak jest otwarty. Wypowie sie ktoś?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.06.2019 13:02

tanhayi napisał(a):Winiety chce kupić zaraz za granicą Polsko-Czeską. Zawsze tak robiłem. Ale w tym roku wyjeżdżam około 21-23 I nie wiem czy o 1 w nocy będzie tam otwarte. Wiem że w okolicy Knurowa jest też punkt winiet ale też nie wiem jak jest otwarty. Wypowie sie ktoś?

Można kupić na Lotosie czy BP przy A1, ale ceny mają z kosmosu.
Po czeskiej stronie masz stację benzynową otwartą 24h, wiec nie powinno być problemu z zakupem winiet.
Kubson91
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kubson91 » 27.06.2019 13:05

tanhayi napisał(a):Winiety chce kupić zaraz za granicą Polsko-Czeską. Zawsze tak robiłem. Ale w tym roku wyjeżdżam około 21-23 I nie wiem czy o 1 w nocy będzie tam otwarte. Wiem że w okolicy Knurowa jest też punkt winiet ale też nie wiem jak jest otwarty. Wypowie sie ktoś?

Lotos przy zjeździe na Żory ale koszt 30dniowej na Czechy ok. 100zł
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 186
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone