Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 21.06.2019 20:56

sito_zabrze napisał(a):
romuald22 napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
Mało mnie to interesuje gdzie zjeżdżasz. Skoro temat jest o winietach to raczej tyczy sie autostrad.....

Oczywiście. Ja pisałem o zjeżdżaniu na sankach z Babiej Góry.

Jeżeli myślisz ze wciągniesz mnie w te swoje gierki po których bede se musiał odpocząć od forum to z leksza sie mylisz :papa:

Nie zamierzam nikogo wciągać do żadnych "gierek".
Tak tylko zacytuję z tego wątku.
sito_zabrze napisał(a):Uczestnicze bo nie lubie czytać bzdur
michalek_101
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) michalek_101 » 21.06.2019 21:36

Witam,jeśli jedziecie przez Międzylesie to winiety kupicie na stacji paliw ORLEN w Międzylesiu ( a konkretnie jak zajedziecie na parking na stacji to w kantorze ) CZYNNE 24 h.Mają na Czechy,Austrię,Słowację
65078293_326926631541899_6876158386522554368_n.jpg
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2019 21:59

Winiety na Słowację sprzedają...? Przebitka tez niezla.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 21.06.2019 22:36

Rzeczywiście marżę sobie dość słoną naliczają... Jak to Orlen :evil: :evil:

Trochę bez sensu tam przepłacać, moim zdaniem
xcarlsonx
Autostopowicz
Re: Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Nieprzeczytany postnapisał(a) xcarlsonx » 22.06.2019 10:53

Kuba777 jak jechales przez Brzecław to gdzie tam można kupić winiety na austrie i słowenie?
artury
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) artury » 22.06.2019 11:05

Witam. W roadhaus b7 przed Austria mozna kupic od razu 2 10-dniowe winiety n Slowenie? Czy winieta slowenska jest wazna od dnia zakupu?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 22.06.2019 11:44

artury napisał(a):Witam. W roadhaus b7 przed Austria mozna kupic od razu 2 10-dniowe winiety n Slowenie? Czy winieta slowenska jest wazna od dnia zakupu?

Kilka osób już tu pisało że można tam kupić słoweńskie winiety.
Winiety słoweńskie są siedmiodniowe lub miesięczne. Na siedmiodniowych podajesz od kiedy ma być ważna, miesięczne są ważne od dnia zakupu.
jackq
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackq » 22.06.2019 14:59

arturescu napisał(a):To musiało być w czasach starożytnych, bo od paru dobrych lat na Węgrzech obowiązują e-winiety, czyli zapis w systemie. kontrolą zajmuje się operator autostrad za pomocą wideobramek.

Rzeczywiście 2-3 lata temu to czasy starożytne, a patrole jak stały tak stoją dalej. Nie tylko operator może sobie sprawdzić w systemie, to samo jest w Słowacji.
switek3
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) switek3 » 22.06.2019 19:15

Czy na tym Eurooil w Czechach były w weekend kolejki za winietami? A jak w Austrii na Route?
Dawigs
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dawigs » 22.06.2019 19:35

switek3 napisał(a):Czy na tym Eurooil w Czechach były w weekend kolejki za winietami? A jak w Austrii na Route?

Z tymi kolejkami to jak trafisz. My jechaliśmy już w czwartek w Boże Ciało i po 5-tej rano była kolejka do obu kas po kilkanaście osób. Ale po mnie przyszła tylko jedna osoba i po zakupie przez nas winiet nie było już nikogo. Obsługa sprawnie kasowała więc długo nie czekałem.
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 22.06.2019 20:10

Dawigs napisał(a):
switek3 napisał(a):Czy na tym Eurooil w Czechach były w weekend kolejki za winietami? A jak w Austrii na Route?

Z tymi kolejkami to jak trafisz. My jechaliśmy już w czwartek w Boże Ciało i po 5-tej rano była kolejka do obu kas po kilkanaście osób. Ale po mnie przyszła tylko jedna osoba i po zakupie przez nas winiet nie było już nikogo. Obsługa sprawnie kasowała więc długo nie czekałem.

zawsze tak mam...przychodzę w najgorszym momencie do każdej kolejki... :roll:
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 22.06.2019 20:11

Jechałem tydzień temu w piątek wieczór ok 23. , byłem sam , płatność kartą , wpisanie numeru rej i przyklejenie do szyby. Całość zajęła max 5 min. :wink:
Na Route B7 było parę osób , bez zatrzymania podjechałem 100m dalej na BP, byłem sam , zakup winiet na AT i SLO , 5min i jazda
Kuba777
Podróżnik
Re: Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kuba777 » 22.06.2019 22:00

xcarlsonx napisał(a):Kuba777 jak jechales przez Brzecław to gdzie tam można kupić winiety na austrie i słowenie?

Na Austrie można kupić w Wilfersdorf na stacji - nie da się jej przegapić bo się ją mija zanim się wjedzie na autostradę. Można też kupić na stacji Eurooil tuż po wjeździe do Czech jeśli wjeżdżasz od A1.

Na Słowenię można kupić na granicy - jest punkt sprzedaży wyraźnie oznaczony.
switek3
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) switek3 » 23.06.2019 06:52

Sol-Wagon napisał(a):
Dawigs napisał(a):

zawsze tak mam...przychodzę w najgorszym momencie do każdej kolejki... :roll:

skąd ja to znam... :lol: :lol: :lol:
MZiobro
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MZiobro » 23.06.2019 08:12

W drodze do cro objeżdżalem płatna autostradę w Słowenii jednak w drodze powrotnej chcę pojechać płatna autostradą - gdzie w Chorwacji przed granicą że Słowenia dostanę winiety ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 184
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone