marekkowalak napisał(a):W przypadku winiety możesz wejśc na stację, do toalety, wypić kawę, zjeść coś czy nawet się przespać.
Ja tam zwiedzam stacje benzynowe bo to moje hobby. A najbardziej lubię się przespać w kolejce po winiety.
karus napisał(a):Marekkowalak - masz parę postów wyżej przykład z wczoraj gdzie w kolejce po winiety trzeba było stać pół godziny, ale ty byś dał radę w 5 minut.
sito_zabrze napisał(a):Wprowadzenie bramek we wszystkich krajach tranzytowych do Cro oznaczałoby jedno. Jeden wielki korek od czerwca do września, w kazdym dniu tygodnia i o kazdej porze. Teraz nawet w sezonie da rade wbić sie w czas kiedy jest przejezdnie.
arturescu napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Wprowadzenie bramek we wszystkich krajach tranzytowych do Cro oznaczałoby jedno. Jeden wielki korek od czerwca do września, w kazdym dniu tygodnia i o kazdej porze. Teraz nawet w sezonie da rade wbić sie w czas kiedy jest przejezdnie.
Nie do końca. Jeśli bramki byłyby zlokalizowane na zjazdach z autostrad, a nie w ich ciągu, to korków by nie było.
yanek37 napisał(a):arturescu napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Wprowadzenie bramek we wszystkich krajach tranzytowych do Cro oznaczałoby jedno. Jeden wielki korek od czerwca do września, w kazdym dniu tygodnia i o kazdej porze. Teraz nawet w sezonie da rade wbić sie w czas kiedy jest przejezdnie.
Nie do końca. Jeśli bramki byłyby zlokalizowane na zjazdach z autostrad, a nie w ich ciągu, to korków by nie było.
Teoretycznie nie a praktycznie na zjazdach pewnie tak.
arturescu napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Wprowadzenie bramek we wszystkich krajach tranzytowych do Cro oznaczałoby jedno. Jeden wielki korek od czerwca do września, w kazdym dniu tygodnia i o kazdej porze. Teraz nawet w sezonie da rade wbić sie w czas kiedy jest przejezdnie.
sito_zabrze napisał(a):arturescu napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Wprowadzenie bramek we wszystkich krajach tranzytowych do Cro oznaczałoby jedno. Jeden wielki korek od czerwca do września, w kazdym dniu tygodnia i o kazdej porze. Teraz nawet w sezonie da rade wbić sie w czas kiedy jest przejezdnie.
Przeciez to niewykonalne
W sezonie tabuny aut jadą na południe. Ci co zjeżdżają na boki to margines.... więc gdzieś te bramki w kierunku na południe musiałyby jednak być. Bramki przed Zagrzebiem są tego przykładem.
arturescu napisał(a):sito_zabrze napisał(a):arturescu napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Wprowadzenie bramek we wszystkich krajach tranzytowych do Cro oznaczałoby jedno. Jeden wielki korek od czerwca do września, w kazdym dniu tygodnia i o kazdej porze. Teraz nawet w sezonie da rade wbić sie w czas kiedy jest przejezdnie.
Przeciez to niewykonalne
W sezonie tabuny aut jadą na południe. Ci co zjeżdżają na boki to margines.... więc gdzieś te bramki w kierunku na południe musiałyby jednak być. Bramki przed Zagrzebiem są tego przykładem.
Ale bramki w Lucko są w ciągu autostrady. Dlatego są tam korki W krajach wcześniejszych ruch rozkładałby się na zjazdach/wjazdach na autostradę, bo nie wszyscy wjeżdżają na autostradę np. w czeskim Brnie czy we Wiedniu, tylko na kilkudziesięciu wjazdach na przestrzeni kilkuset km.
arturescu napisał(a):Czyli w Chorwacji.
sito_zabrze napisał(a):W sezonie tabuny aut jadą na południe. Ci co zjeżdżają na boki to margines....
arturescu napisał(a):Ale bramki w Lucko są w ciągu autostrady. Dlatego są tam korki
romuald22 napisał(a):sito_zabrze napisał(a):W sezonie tabuny aut jadą na południe. Ci co zjeżdżają na boki to margines....
Ale Ty tak zażartowałeś chyba?
Bo ja czasami zjeżdżam na bok autostrady w Chorwacji zanim ta autostrada skończy się na południu. Znam też wielu którzy tak robią.
User zacytowany poniżej napisał tzw. "świętą prawdę".arturescu napisał(a):Ale bramki w Lucko są w ciągu autostrady. Dlatego są tam korki
romuald22 napisał(a):sito_zabrze napisał(a):
Mało mnie to interesuje gdzie zjeżdżasz. Skoro temat jest o winietach to raczej tyczy sie autostrad.....
Oczywiście. Ja pisałem o zjeżdżaniu na sankach z Babiej Góry.
sito_zabrze napisał(a):arturescu napisał(a):Czyli w Chorwacji.
Ja sie poddaje.....
Chcesz powiedzieć ze korki na bramkach A1 przed trójmiastem rozładowałyby wcześniejsze bramki ?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi