Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 21.06.2019 19:25

marekkowalak napisał(a):W przypadku winiety możesz wejśc na stację, do toalety, wypić kawę, zjeść coś czy nawet się przespać.

Ja tam zwiedzam stacje benzynowe bo to moje hobby. A najbardziej lubię się przespać w kolejce po winiety.
:D
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 21.06.2019 19:44

karus napisał(a):Marekkowalak - masz parę postów wyżej przykład z wczoraj gdzie w kolejce po winiety trzeba było stać pół godziny, ale ty byś dał radę w 5 minut.

No i tu jest pies pogrzebany
Napisz tym co jadą w sezonie ze nie ma korków do bramek , droga pusta i poczekaj na ich relację

Wprowadzenie bramek we wszystkich krajach tranzytowych do Cro oznaczałoby jedno. Jeden wielki korek od czerwca do września, w kazdym dniu tygodnia i o kazdej porze. Teraz nawet w sezonie da rade wbić sie w czas kiedy jest przejezdnie.

Ja moze i stary jestem ale w tym roku jedziemy jak zawsze mimo ze jedziemy w sezonie. A1 i wjazd do Czech, kupno winiety na miesiąc. Potem Mikulov i wjazd do Route B7 . Winiety na A i SLO . Po tym postoju temat winiet jest pochytany włącznie z powrotem do kraju. Nawet jak zejdzie wiecej niz 5 minut , to i tak nie zmienie tej opcji :oczko_usmiech:
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 21.06.2019 19:47

sito_zabrze napisał(a):Wprowadzenie bramek we wszystkich krajach tranzytowych do Cro oznaczałoby jedno. Jeden wielki korek od czerwca do września, w kazdym dniu tygodnia i o kazdej porze. Teraz nawet w sezonie da rade wbić sie w czas kiedy jest przejezdnie.

Nie do końca. Jeśli bramki byłyby zlokalizowane na zjazdach z autostrad, a nie w ich ciągu, to korków by nie było.
yanek37
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yanek37 » 21.06.2019 19:50

arturescu napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Wprowadzenie bramek we wszystkich krajach tranzytowych do Cro oznaczałoby jedno. Jeden wielki korek od czerwca do września, w kazdym dniu tygodnia i o kazdej porze. Teraz nawet w sezonie da rade wbić sie w czas kiedy jest przejezdnie.

Nie do końca. Jeśli bramki byłyby zlokalizowane na zjazdach z autostrad, a nie w ich ciągu, to korków by nie było.

Teoretycznie nie a praktycznie na zjazdach pewnie tak.
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 21.06.2019 19:53

yanek37 napisał(a):
arturescu napisał(a):

Teoretycznie nie a praktycznie na zjazdach pewnie tak.

A dlaczego?
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 21.06.2019 19:58

arturescu napisał(a):

Przeciez to niewykonalne :roll:
W sezonie tabuny aut jadą na południe. Ci co zjeżdżają na boki to margines.... więc gdzieś te bramki w kierunku na południe musiałyby jednak być. Bramki przed Zagrzebiem są tego przykładem.
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 21.06.2019 20:12

sito_zabrze napisał(a):
arturescu napisał(a):

W sezonie tabuny aut jadą na południe. Ci co zjeżdżają na boki to margines.... więc gdzieś te bramki w kierunku na południe musiałyby jednak być. Bramki przed Zagrzebiem są tego przykładem.

Ale bramki w Lucko są w ciągu autostrady. Dlatego są tam korki W krajach wcześniejszych ruch rozkładałby się na zjazdach/wjazdach na autostradę, bo nie wszyscy wjeżdżają na autostradę np. w czeskim Brnie czy we Wiedniu, tylko na kilkudziesięciu wjazdach na przestrzeni kilkuset km.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 21.06.2019 20:31

arturescu napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):
arturescu napisał(a):

Ale bramki w Lucko są w ciągu autostrady. Dlatego są tam korki W krajach wcześniejszych ruch rozkładałby się na zjazdach/wjazdach na autostradę, bo nie wszyscy wjeżdżają na autostradę np. w czeskim Brnie czy we Wiedniu, tylko na kilkudziesięciu wjazdach na przestrzeni kilkuset km.

Nie ma znaczenia gdzie kto wjeżdża....
Kocioł robi sie tam gdzie sie wszyscy spotykają.....
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 21.06.2019 20:37

Czyli w Chorwacji.

Zresztą dyskusja jest akademicka. Węgry, Słowacja i Austria mają system e-winietowy, Czechy zamierzają go wprowadzić podobno w przyszłym roku. Zostaje Słowenia, ale tu na forum 90% gimnastykuje się, aby pojechać objazdami za darmo.

Czyli znowu Chorwacja ;)
Ostatnio edytowano 21.06.2019 20:43 przez arturescu, łącznie edytowano 1 raz
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 21.06.2019 20:39

arturescu napisał(a):Czyli w Chorwacji.

Ja sie poddaje.....
Chcesz powiedzieć ze korki na bramkach A1 przed trójmiastem rozładowałyby wcześniejsze bramki ?
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 21.06.2019 20:41

sito_zabrze napisał(a):W sezonie tabuny aut jadą na południe. Ci co zjeżdżają na boki to margines....

Ale Ty tak zażartowałeś chyba?
Bo ja czasami zjeżdżam na bok autostrady w Chorwacji zanim ta autostrada skończy się na południu. Znam też wielu którzy tak robią.

User zacytowany poniżej napisał tzw. "świętą prawdę".
arturescu napisał(a):Ale bramki w Lucko są w ciągu autostrady. Dlatego są tam korki
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 21.06.2019 20:43

romuald22 napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):W sezonie tabuny aut jadą na południe. Ci co zjeżdżają na boki to margines....

Ale Ty tak zażartowałeś chyba?
Bo ja czasami zjeżdżam na bok autostrady w Chorwacji zanim ta autostrada skończy się na południu. Znam też wielu którzy tak robią.

User zacytowany poniżej napisał tzw. "świętą prawdę".
arturescu napisał(a):Ale bramki w Lucko są w ciągu autostrady. Dlatego są tam korki

Mało mnie to interesuje gdzie zjeżdżasz. Skoro temat jest o winietach to raczej tyczy sie autostrad.....
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 21.06.2019 20:47

sito_zabrze napisał(a):
Mało mnie to interesuje gdzie zjeżdżasz. Skoro temat jest o winietach to raczej tyczy sie autostrad.....

Oczywiście. Ja pisałem o zjeżdżaniu na sankach z Babiej Góry.
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 21.06.2019 20:51

romuald22 napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):

Oczywiście. Ja pisałem o zjeżdżaniu na sankach z Babiej Góry.

Jeżeli myślisz ze wciągniesz mnie w te swoje gierki po których bede se musiał odpocząć od forum to z leksza sie mylisz :papa:
arturescu
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturescu » 21.06.2019 20:56

sito_zabrze napisał(a):
arturescu napisał(a):Czyli w Chorwacji.

Ja sie poddaje.....
Chcesz powiedzieć ze korki na bramkach A1 przed trójmiastem rozładowałyby wcześniejsze bramki ?

Nie, jeśli traktować Trójmiasto jako Lucko albo Split w sobotę na początku sierpnia.

Przecież mowa była o krajach tranzytowych.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 183
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone