Rafi70 napisał(a):Myślę ,że tak w myśl zasady ,że można jechać do pierwszej stacji z winietami przy autostradzie. Pierwsza stacja ( nie pamiętam jaka ) jest przy węźle ze zjazdem na Grallę
Od kiedy jest taki przepis?
Rafi70 napisał(a):Myślę ,że tak w myśl zasady ,że można jechać do pierwszej stacji z winietami przy autostradzie. Pierwsza stacja ( nie pamiętam jaka ) jest przy węźle ze zjazdem na Grallę
marekkowalak napisał(a):Rafi70 napisał(a):Myślę ,że tak w myśl zasady ,że można jechać do pierwszej stacji z winietami przy autostradzie. Pierwsza stacja ( nie pamiętam jaka ) jest przy węźle ze zjazdem na Grallę
Rafi70 napisał(a):marekkowalak napisał(a):Rafi70 napisał(a):Myślę ,że tak w myśl zasady ,że można jechać do pierwszej stacji z winietami przy autostradzie. Pierwsza stacja ( nie pamiętam jaka ) jest przy węźle ze zjazdem na Grallę
Hmmm...sam sobie go ustaliłem , wiem mało poważne. Wiele lat jeździlem na narty do Austrii i gdzieś albo wyczytałem ,albo usłyszałem
Całkiem poważnie: przecież umożliwiają. Przez różne PZMOT'y, internety, przedgraniczne stacje benzynowe.Sol-Wagon napisał(a):trochę niepoważne...
dany kraj "powinien" umożliwić zakup przed wjazdem na płatny odcinek...lub rozpoczynać kontrolę od punktu umożliwiającego zakup...
boboo napisał(a):Całkiem poważnie: przecież umożliwiają. Przez różne PZMOT'y, internety, przedgraniczne stacje benzynowe.Sol-Wagon napisał(a):trochę niepoważne...
dany kraj "powinien" umożliwić zakup przed wjazdem na płatny odcinek...lub rozpoczynać kontrolę od punktu umożliwiającego zakup...
Jak lecisz do Nowego Jorku, to wizę też dopiero na lotnisku JFK załatwiasz?
boboo napisał(a):Całkiem poważnie: przecież umożliwiają. Przez różne PZMOT'y, internety, przedgraniczne stacje benzynowe.Sol-Wagon napisał(a):trochę niepoważne...
Jak lecisz do Nowego Jorku, to wizę też dopiero na lotnisku JFK załatwiasz?
jackq napisał(a):Wiele razy widziałem patrol na początku ekspresówki węgierskiej czekający na takich co kupią winiety na pierwszej stacji hahaha
Temcza napisał(a):Na CZ kupiłem w Pzmot Wrocław 68 zł ( nie chcę stawać i stać mnie AT w internecie a SOL przy tankowaniu w AT na ostatnim Shell.Wszystkim miłego wypoczynku
E-winiety racja. Ale nie zawsze wideobramki są zaraz na wjezdzie na droge płatną. Jadąc od At granicą Nikelsdorf MOŻNA było dojechać do natepnej stacji paliw na M1 po stronie węgierskiej.arturescu napisał(a):jackq napisał(a):Wiele razy widziałem patrol na początku ekspresówki węgierskiej czekający na takich co kupią winiety na pierwszej stacji hahaha
To musiało być w czasach starożytnych, bo od paru dobrych lat na Węgrzech obowiązują e-winiety, czyli zapis w systemie. kontrolą zajmuje się operator autostrad za pomocą wideobramek.
boboo napisał(a):Jak lecisz do Nowego Jorku, to wizę też dopiero na lotnisku JFK załatwiasz?
Chodziło mi o to, że jakiś tam papierek i jakąś tam dokonaną płatność musisz mieć załatwiony przed przekroczeniem granicy. Przed.SingSing74 napisał(a):(...) w przypadku USA, dopiero na miejscu dostajesz prawdziwą wizę. W Polsce otrzymujesz jedynie jej promesę (...)boboo napisał(a):(...) wizę też dopiero na lotnisku JFK załatwiasz?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi