endi1975 napisał(a):jak jechałem do Chorwacji w 2012 przez Znojmo kupowałem winetę w takiej drewnianej budzie po lewej stronie za ostatnią stacją benzynową bez żadnej prowizji w euro. W ubiegłym roku kolega też tam kupował. Prosiłem innego kolegę, który wracał z Chorwacji w ubiegłym tygodniu, aby sprawdził czy ta buda dalej stoi, Stoi nadal, ale nie wiem czy jest w dalszym ciągu otwarta. Jak ktoś będzie tamtą drogą jechał może niech sprawdzi i da znać na forum. Ta informacja pomoże innym rozwiązać problem z winetami i oczywiście mi - wyjazd 13 sierpnia
przemo99 napisał(a):DZIĘKI! w tym
Na stacji shella w Bohuminie 285 koron czeskich
dids76 napisał(a):Na Twojej stronie też sprawdzałem, nie odpalaj mapki "Mýto" - bo według mnie myto jest dla pojazdów pow.3,5t (są tam drogi "zwykłe" np droga 52 od Pohorelic do Mikulova, która na 100% płatna nie jest). Odpał sobie drugą mapkę "Dálniční kupóny" i tam już jest jak w moim linku
Mulesia napisał(a):Króciutko tylko napiszę, że w tym roku koleżanka jechała do Włoch przez Czechy i twierdzi, że Czesi stali dosłownie kilka metrów od granicy i kontrolowali winiety. Nie wiem, gdzie przekraczała granicę, ale myślę, że informacja się przyda.
Mulesia napisał(a):Króciutko tylko napiszę, że w tym roku koleżanka jechała do Włoch przez Czechy i twierdzi, że Czesi stali dosłownie kilka metrów od granicy i kontrolowali winiety. Nie wiem, gdzie przekraczała granicę, ale myślę, że informacja się przyda.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi