Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Slavko1974
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 06.07.2018 12:41

Zapobiegawczo ostrzegam przed kombinowaniem jazdy przez Słowenię i Austrię bez winiet. Przedwczoraj na własnej skórze doświadczyłem kontrolę i w Słowenii i w Austrii. W Austrii złapali przed mną dwa auta na polskich rejestracjach.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.07.2018 14:10

corrina napisał(a):Czy kalkuluje mi się zakup przez tolltickets samej czeskiej winiety? Będę płacić kartą w EUR, ale zastanawiam się, czy dla jednej wieniety jest sens z wysyłką? Może tą czeską jednak kupić na przejściu/stacji ?
Austriacką, węgierską i słowacką będę kupować elektroniczne - im mniej naklejek, tym lepiej ;)

Czeska kosztuje 310 - 440 Kč, na tolltickets.com w przeliczeniu wychodzi cca 340 - 470 Kč. Plus wysyłka. Taniej na stacji, o ile będzie... ;)
Slavko1974
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 06.07.2018 19:49

Pääkäyttäjä napisał(a):
corrina napisał(a):Czy kalkuluje mi się zakup przez tolltickets samej czeskiej winiety? Będę płacić kartą w EUR, ale zastanawiam się, czy dla jednej wieniety jest sens z wysyłką? Może tą czeską jednak kupić na przejściu/stacji ?
Austriacką, węgierską i słowacką będę kupować elektroniczne - im mniej naklejek, tym lepiej ;)

Czeska kosztuje 310 - 440 Kč, na tolltickets.com w przeliczeniu wychodzi cca 340 - 470 Kč. Plus wysyłka. Taniej na stacji, o ile będzie... ;)

Co racja to racja. 23.06 na Eurooil nie było miesięcznych. A ja się sfrajerowałem i kupiłem 10-dniową, a potem musiałem wybulić 17 euro za powrotną.
Użytkownik usunięty
Re: Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2018 13:00

Witam
Czy ktoś się orientuje czy w Miskolcu można kupić węgierska winietę ? Będę tam w nocy więc pewnie tylko stacja benzynowa wchodzi w grę ..
Dziękuję i pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.07.2018 13:46

Sadeczanin78 napisał(a):Witam
Czy ktoś się orientuje czy w Miskolcu można kupić węgierska winietę ? Będę tam w nocy więc pewnie tylko stacja benzynowa wchodzi w grę ..
Dziękuję i pozdrawiam

A dlaczego nie chcesz kupić winiety przez neta, wygodnie, szybko i bez stresu ??
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.07.2018 14:42

Dziękuję i pozdrawiam

Cześć ziomalu. :wink:
Duże stacje benzynowe są całodobowe, więc bez problemu zrobisz opłatę za e-winiete.
Przed Miskolcem jest kilka dużych stacji benzynowych.

Ja kupiłem e-winietę tutaj >>> https://www.google.com/maps/place/MOL+B ... 21.1031887

Możesz kupić u Angela :wink: >>> https://www.google.com/maps/place/Angel ... d20.914211
andrzejk1975
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejk1975 » 07.07.2018 14:44

Dziękuję i pozdrawiam

przed Miszkolcem jest po prawej stronie OMV tam zakupisz bez problemu winietkę lub zaraz na granicy Tornyosemeti także jest możliwość zakupu lecz tam sie niestety ostatnio dużo kręci Romów i tak trochę w nocy może być nieciekawie więc polecam OMV i do przodu !! :)

ja za tydzień wyruszam tą drogą :)

pozdrawiam

https://www.google.com/maps/place/MOL+B ... 21.1031887 dokładnie ta stacja :)
will
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) will » 07.07.2018 22:16

Cześć.
Mam pytanko ktoś potwierdzi czy droga D3 jadąc od Zwardonia do Cadcy jest już płatna ?
Należy wykupić winietę zaraz za granicą w automacie ?
Pytanie do jeżdżących tą trasą jaka cena na stacji w Zwardoniu za winietę miesięczną na Słowację do 3,5 t.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 07.07.2018 22:43

will napisał(a):Cześć.
Mam pytanko ktoś potwierdzi czy droga D3 jadąc od Zwardonia do Cadcy jest już płatna ?
Należy wykupić winietę zaraz za granicą w automacie ?
Pytanie do jeżdżących tą trasą jaka cena na stacji w Zwardoniu za winietę miesięczną na Słowację do 3,5 t.

D3 jest płatna. Potwierdzenie między innymi tutaj.
Winiętę kup przez internet na eznamka.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.07.2018 05:33

Nie zdążę już kupić przez internet niestety dlatego zależy mi na jakimś punkcie gdzie zrobię to za gotówkę od reki
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.07.2018 05:56

andrzejk1975 napisał(a):
Dziękuję i pozdrawiam

przed Miszkolcem jest po prawej stronie OMV tam zakupisz bez problemu winietkę lub zaraz na granicy Tornyosemeti także jest możliwość zakupu lecz tam sie niestety ostatnio dużo kręci Romów i tak trochę w nocy może być nieciekawie więc polecam OMV i do przodu !! :)

ja za tydzień wyruszam tą drogą :)

pozdrawiam

https://www.google.com/maps/place/MOL+B ... 21.1031887 dokładnie ta stacja :)
Raphael
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raphael » 08.07.2018 08:53

Sadeczanin78 napisał(a):Nie zdążę już kupić przez internet niestety dlatego zależy mi na jakimś punkcie gdzie zrobię to za gotówkę od reki

Mi kupno przez internet zajmuje 10 minut... w tym 6 na zrobienie herbaty. Jeśli masz jakąś kartę płatniczą, obojętne czy debetową, kredytową, przedpłaconą, nie masz blokady na płatności internetowe... to nie powinieneś nie zdążyć.
Jaceł
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaceł » 08.07.2018 09:39

... potwierdzam, Słowacką i Węgierską winietę kupuje się w kilka minut przez internet. Łatwo, prosto i przyjemnie.
szakal36
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szakal36 » 08.07.2018 15:12

Proszę o radę. Gdzie kupić winietę na Czechy jadą A1 przez Gorzyczki a gdzie przed autostradą w Austrii. Zostało za mało czasu aby kupić przez internet. Pozdrawiam i dzięki.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.07.2018 16:00

Sadeczanin78 napisał(a):Nie zdążę już kupić przez internet niestety dlatego zależy mi na jakimś punkcie gdzie zrobię to za gotówkę od reki

Podałem Ci dwa takie miejsca.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 156
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone