Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.06.2018 12:22

MKB napisał(a):Mi się chce!
Pierwszy raz jedziemy przez Austrię i Czechy. Dotychczas winiety na SŁowację i Węgry kupowałam za jednym zamachem w punkcie sprzedaży na przejściu w Barwinku. Wyjeżdżam w piątek wiec nie ma czasu na zakupy przez internet.
Gdzie zatem konkretnie :) JADĄC NOCĄ kupię w rozsadnej cenie winietkę 10 dni czeską a gdzie 10 dni austriacką. Jak trzeba to zjadę z trasy.
Z góry bardzo bardzo dziękuję za pomoc!

Tutaj pisałem o alternatywnych stacjach w okolicy.
MKB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MKB » 27.06.2018 13:18

Pääkäyttäjä napisał(a):
Tutaj pisałem o alternatywnych stacjach w okolicy.

Dzieki!
czy mozesz jeszcze potwierdzic czy autostrada D1 jest bezpłatna włącznie do węzła ze zjazdem Ostrava- Vitkovice -Poruba?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.06.2018 13:27

MKB napisał(a):Dzieki!
czy mozesz jeszcze potwierdzic czy autostrada D1 jest bezpłatna włącznie do węzła ze zjazdem Ostrava- Vitkovice -Poruba?

Tak, do węzła "Ostrava-Rudná (exit 354)":

exit354.JPG
MKB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MKB » 27.06.2018 13:51

Pääkäyttäjä napisał(a):

exit354.JPG

wielkie dzięki jeszcze raz!

Jeszcze mam zagwozdkę czy winietę austriacką kupię bez problemu w nocy na stacji BP przy zollamt Drasenhofen? Jak wnioskuję z google maps (płatna?) autostrada zaczyna się już za Drasenhofen. W samym Drasenhofen widzę pocztę ale nocą pewnie zamknięta... i stację "Lagerhaus Genol Tankstelle" ale jeśli wierzyć google to czynna tylko do 17:00.
A może lepiej kupić ja gdzieś w okolicach Mikulova? Jest MOL jest Shell
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.06.2018 14:04

MKB napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):

exit354.JPG

wielkie dzięki jeszcze raz!

Jeszcze mam zagwozdkę czy winietę austriacką kupię bez problemu w nocy na stacji BP przy zollamt Drasenhofen? Jak wnioskuję z google maps (płatna?) autostrada zaczyna się już za Drasenhofen. W samym Drasenhofen widzę pocztę ale nocą pewnie zamknięta... i stację "Lagerhaus Genol Tankstelle" ale jeśli wierzyć google to czynna tylko do 17:00.
A może lepiej kupić ja gdzieś w okolicach Mikulova? Jest MOL jest Shell

Na samym przejściu jest żółty budynek "Road 66" otwarty całą dobę. Bez problemu tam kupisz winietę.
A jeśli masz jeszcze 18 dni do wyjazdu to kup sobie elektroniczną na Austrię :papa:
Dzisiaj możesz kupić jeszcze na 15 lipca :wink:
Dorothea1
Croentuzjasta
Re: Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorothea1 » 27.06.2018 20:26

2. Czy jadąc przez Breclav i dalej w Austrii drogą "B47" można w miejscowości Grozkrut skręcić w prawo w "L20" i dojechać do autostrady "A5"? Chodzi mi o to, czy tam jest czynny węzeł i wjazd na "A5" w stronę Wiednia?[/quote]

Czy wjeżdżając na A5 w Grosskrut jest wcześniej jakaś stacja benzynowa gdzie mogę kupić austriacką winietę?W zeszłym roku ,kiedy autostrada nie była jeszcze ukończona i jechało się dalej drogą nr 47 kupowałam chyba w m. Wilfersdorf.
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 27.06.2018 21:07

Nie ma ;)
Ale śmiało możesz jechać do postoju z McDonald's i tam kupić

OMV Tankstelle
Autobahn A5 / Brünner Straße KM 11, 2123 Wolfpassing an der Hochleithen, Austria
+43 2245 89003

https://goo.gl/maps/F2JCWthsPAk
Dorothea1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorothea1 » 27.06.2018 21:15

Czyli mam rozumieć,że ten odcinek autostrady nie wymaga winiety?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.06.2018 21:32

Polecam na Austrię winietę elektroniczną. Bezproblemowy zakup. Jedyny minus że trzeba kupić minimum 18 dni przed wyjazdem
MKB
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MKB » 28.06.2018 06:23

dids76 napisał(a):Na samym przejściu jest żółty budynek "Road 66" otwarty całą dobę. Bez problemu tam kupisz winietę.
A jeśli masz jeszcze 18 dni do wyjazdu to kup sobie elektroniczną na Austrię :papa:
Dzisiaj możesz kupić jeszcze na 15 lipca :wink:

Żółty budynek odnaleziony i oznaczony :)
Dzięki!
Jadę pojutrze, więc to dla mnie jedyna opcja.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.06.2018 07:14

Dorothea1 napisał(a):2. Czy jadąc przez Breclav i dalej w Austrii drogą "B47" można w miejscowości Grozkrut skręcić w prawo w "L20" i dojechać do autostrady "A5"? Chodzi mi o to, czy tam jest czynny węzeł i wjazd na "A5" w stronę Wiednia?

Można, węzeł nr 41.

Czy wjeżdżając na A5 w Grosskrut jest wcześniej jakaś stacja benzynowa gdzie mogę kupić austriacką winietę?W zeszłym roku ,kiedy autostrada nie była jeszcze ukończona i jechało się dalej drogą nr 47 kupowałam chyba w m. Wilfersdorf.

Nie lepiej zaopaytrzyć się w winietę w Břeclaví, na całodobowej stacji MOL?
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 28.06.2018 08:47

Ano wiadomo że lepiej.
Mają w normalnej cenie?
KrakenQ
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrakenQ » 28.06.2018 09:22

winiety.com.pl
Czy tutaj można kupić e-winiety na Węgry i Słowację ?? Czytałem stare poradniki i nie wiem czy się coś nie pozmieniało ? Przyklejam na szybę i tyle ? ;p
dominikzw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dominikzw » 28.06.2018 09:27

Przeczytaj proszę 10 stron wstecz i poznasz odpowiedź na wszystkie pytania
KrakenQ
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrakenQ » 28.06.2018 09:48

Wszyscy piszą o tym "tolltickets", wole kupić na jakiejś Polskiej stronce i mieć winiety za 2,3dni , wyjazd mam za tydzień+.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 152
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone