Kochani a nie prościej podjechać do PZMOT i kupić wszystkie potrzebne winiety ?
Ja tak robie co rok. Jest drożej odrobinę, bo w naszym kraju tak być musi....
Ale problem macie z głowy.
leswac napisał(a):Kochani a nie prościej podjechać do PZMOT i kupić wszystkie potrzebne winiety ?
Ja tak robie co rok. Jest drożej odrobinę, bo w naszym kraju tak być musi....
Ale problem macie z głowy.
leswac napisał(a):Tadeusz masz rację
Ale tak jest i nic na to sie nie poradzi w PZMOT zawsze jest drożej.....
toomas napisał(a):Ja kupuje w PZMOT i płacę 182,5 za Austrię (2x10 dni) i Czechy (1 miesiąc). Oficjalne ceny to CZ: 440 koron co daje ok 66 zł i A: 2x8,50 co daje ok 71. Suma to ok 137 zł. Dopłacam 45 zł więc do przeżycia.
Archangel napisał(a):Przyłączę się z pytaniem jak w tytule wątku nie chcę zakładać nowego mianowicie mam zamiar wjechać do Austrii od strony Znojma i tu mam pytanie, gdzie kupujecie winietę na Austrię, jak co roku od 2006 kupowałem winietę na pierwszej czynnej stacji po wjeździe i wychodziło że jedyna czynna stacja jest po wjeździe na autostradę mówię o Austrii lecz w zeszłym roku tj 2013 na tej stacji ichniejsze służby urządziły rzeź niewiniątek tj kasowali wszystkich wjeżdżających na tą stację za brak winiety i byli do tego nieźle przygotowani włącznie z tłumaczeniem po Polsku za co kara, mieli porobione zdjęcia miejsca gdzie powinno się kupić winietę lecz jak później sprawdziłem to na zdjęciach były stacja paliw na przejściu w Znojmie okazuje się że jest to stacja paliw Czeska a na niej oszukują i za winietę wołają 11 euro w tym roku właśnie kolega zapłacił tyle , następne miejsce to drewniana budka kawałek dalej lecz tam też sprzedają Czesi . Zapomniałem dodać że będę jechał po godzinie 23 , chciałem dodać że nie miałem zamiaru przejechać bez winiety zawsze kupowałem na tej stacji, a teraz mam dylemat i jednocześnie chciałbym ostrzec innych forumowiczów i nie tylko o grasujących tam służbach , na tłumaczenie że nie ma czynnej Stacji paliw wcześniej odpowiedzieli że trzeba było zjechać do Hollabrunn i tam szukać
Lednice napisał(a):Archangel napisał(a):Przyłączę się z pytaniem jak w tytule wątku nie chcę zakładać nowego mianowicie mam zamiar wjechać do Austrii od strony Znojma i tu mam pytanie, gdzie kupujecie winietę na Austrię, jak co roku od 2006 kupowałem winietę na pierwszej czynnej stacji po wjeździe i wychodziło że jedyna czynna stacja jest po wjeździe na autostradę mówię o Austrii lecz w zeszłym roku tj 2013 na tej stacji ichniejsze służby urządziły rzeź niewiniątek tj kasowali wszystkich wjeżdżających na tą stację za brak winiety i byli do tego nieźle przygotowani włącznie z tłumaczeniem po Polsku za co kara ... Zapomniałem dodać że będę jechał po godzinie 23 , chciałem dodać że nie miałem zamiaru przejechać bez winiety zawsze kupowałem na tej stacji, a teraz mam dylemat i jednocześnie chciałbym ostrzec innych forumowiczów i nie tylko o grasujących tam służbach , na tłumaczenie że nie ma czynnej Stacji paliw wcześniej odpowiedzieli że trzeba było zjechać do Hollabrunn i tam szukać
No, pierwsze stacje w Austrii są w centrum Hollabrunn
Ale Shell jest czynny do 22, podejrzewam, że inne stacje też
Chyba pozostaje odżałować 2,50 euro kupić u Czechów
ciapus4 napisał(a):Witam, i ja dodam swoje 10 groszy, właśnie wróciłem z cro, pierwszy wyjazd w życiu i jakiś problemów nie było, pierwsza winieta zaraz, za granicom PL. 440 koron i w drogę, potem w Austrii w tym sklepiku, co był wskazany na forum 17 euro, dwa razy na 10 dni.
Pozdrawiam
ciapus4 napisał(a):Witam, i ja dodam swoje 10 groszy, właśnie wróciłem z cro, pierwszy wyjazd w życiu i jakiś problemów nie było, pierwsza winieta zaraz, za granicom PL. 440 koron i w drogę, potem w Austrii w tym sklepiku, co był wskazany na forum 17 euro, dwa razy na 10 dni.
Pozdrawiam
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi