mario mario napisał(a):Okazało się, ze moja karta byla jeszcze nie aktywowana dlatego były problemy.
Czyli próbowałeś przeprowadzić transakcję nową, nieaktywną kartą, dopiero wyciągniętą z koperty?
Dobre. Czasami falstarty się zdarzają.
brzo1985 napisał(a):Cześć.
Potrzebuję informację czy na odcinku autostrady od polsko-czeskiej granicy do Bohumina->Ostravy (bezpłatny odcinek) jest jakaś stacja benzynowa, czynna w nocy, gdzie mogę zaopatrzyć się w czeską winietę?
Naście lat jeździłem przez Boboszów, pierwszy raz pojadę przez Bohumin.
Dzięki za info.
roykssop napisał(a):Czy na byłym przejściu granicznym AT - SLO w punkcie dystrybucji winiet można płacić kartą?
O, tu: https://goo.gl/maps/hyCWTQnJ4xt
Dear,
you can pay the vignette at Šentilj with payment cards.
Best regards,
Teja Kržišnik
sebu napisał(a):Podepnę się moim pytaniem pod wątek .
Jadąc busem do 9 osób przez Węgry muszę kupić winietkę droższą ? . Zwykła winietka dla osobówek jest do 7 osób . Fakt jest taki że będziemy jechali w 7 osób ,ale pewnie dane zbierają z dowodu w razie kontroli ? .
Jak myślicie ? Różnica w cenie spora .
brzo1985 napisał(a):Cześć.
Potrzebuję informację czy na odcinku autostrady od polsko-czeskiej granicy do Bohumina->Ostravy (bezpłatny odcinek) jest jakaś stacja benzynowa, czynna w nocy, gdzie mogę zaopatrzyć się w czeską winietę?
Dzięki za info.
huling napisał(a):brzo1985 napisał(a):Cześć.
Dzięki za info.
Jechałem tą trasą przedwczoraj (6 czerwca) i nie było miesięcznych winiet. Pojechałem dalej, ale do końca bezpłatnej autostrady w Ostrawie nie było stacji benzynowej. Musiałem zjechać w Porubie i tam znalazłem małą stację na której były winiety.
Samfisher1974 napisał(a):A ja winiety juz kupiłem , na PZmot travel austryjacka 10 dniowa i słoweńska miesięczna z kosztami wysyłki 222 zł czas realizacji 2 dni .
TomekV8 napisał(a):A to jakiś problem kupic winiety przed wyjazdem i nie martwic się o to w czasie podróży...
Aż tyle przepłacam?? bo w sumie nigdy nie porównywałem... ale jak stać mnie żeby jechać to i jak przepłacę z 20zł to chyba nic sie nie stanie...
Jak walutę wymieniacie to też latacie po całym mieście szukając gdzie 0,01zł więcej dostaniecie??
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi