Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 06.06.2018 20:20

mario mario napisał(a):Okazało się, ze moja karta byla jeszcze nie aktywowana dlatego były problemy.

Czyli próbowałeś przeprowadzić transakcję nową, nieaktywną kartą, dopiero wyciągniętą z koperty?
Dobre. Czasami falstarty się zdarzają. :lol:
mario mario
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mario mario » 06.06.2018 20:34

Prawie :D karta przyszła kilka dni temu. Myślałem, ze już ja aktywowalem ale okazało sie, że nie :)
roykssop
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) roykssop » 07.06.2018 14:54

Czy na byłym przejściu granicznym AT - SLO w punkcie dystrybucji winiet można płacić kartą?
O, tu: https://goo.gl/maps/hyCWTQnJ4xt
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 08.06.2018 02:48

Cześć.

Potrzebuję informację czy na odcinku autostrady od polsko-czeskiej granicy do Bohumina->Ostravy (bezpłatny odcinek) jest jakaś stacja benzynowa, czynna w nocy, gdzie mogę zaopatrzyć się w czeską winietę?

Naście lat jeździłem przez Boboszów, pierwszy raz pojadę przez Bohumin.

Dzięki za info.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.06.2018 06:07

brzo1985 napisał(a):Cześć.

Potrzebuję informację czy na odcinku autostrady od polsko-czeskiej granicy do Bohumina->Ostravy (bezpłatny odcinek) jest jakaś stacja benzynowa, czynna w nocy, gdzie mogę zaopatrzyć się w czeską winietę?

Dzięki za info.

Taaa, "sławny' EuroOil jakieś 4km po przekroczeniu granicy :oczko_usmiech:
roykssop
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) roykssop » 08.06.2018 10:04

roykssop napisał(a):Czy na byłym przejściu granicznym AT - SLO w punkcie dystrybucji winiet można płacić kartą?
O, tu: https://goo.gl/maps/hyCWTQnJ4xt

Informacja dla zainteresowanych:
Dear,
you can pay the vignette at Šentilj with payment cards.
Best regards,
Teja Kržišnik
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 08.06.2018 14:28

sebu napisał(a):Podepnę się moim pytaniem pod wątek .
Jadąc busem do 9 osób przez Węgry muszę kupić winietkę droższą ? . Zwykła winietka dla osobówek jest do 7 osób . Fakt jest taki że będziemy jechali w 7 osób ,ale pewnie dane zbierają z dowodu w razie kontroli ? .
Jak myślicie ? Różnica w cenie spora .

Jak jedzie pusta Ciężarówka i na pusto waży mniej niż 3,5 tony to możemy nią jeździć na B? nie... tak samo jest z ilością osób, nie jest ważne ile jest a ile może....
dids76
Koneser
Re: Czechy, Austria - Ceny winiet od 2013 do 2018

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 08.06.2018 16:54

Właśnie zakupiłem elektroniczną winietę na Austrię. Wcześniej założyłem sobie konto na ASFINAG. Wszystko bardzo fajnie opisane, cała operacja zakupu bez problemów. Płaciłem kartą, koszt 10-cio dniowej winiety 38,37zł
Nie wiem jak to wygląda gdy nie ma się założonego konta na ASFINAG, al mogę zmienić nr rej auta i datę od kiedy jest ważna winieta. Jeśli w przyszłości będę jeździł przez Austrię to tylko w taki sposób będę kupował winiety :papa:
huling
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) huling » 08.06.2018 18:55

Dzięki za info.

Jechałem tą trasą przedwczoraj (6 czerwca) i nie było miesięcznych winiet. Pojechałem dalej, ale do końca bezpłatnej autostrady w Ostrawie nie było stacji benzynowej. Musiałem zjechać w Porubie i tam znalazłem małą stację na której były winiety.
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 08.06.2018 19:09

huling napisał(a):

Dzięki za info.

Jechałem tą trasą przedwczoraj (6 czerwca) i nie było miesięcznych winiet. Pojechałem dalej, ale do końca bezpłatnej autostrady w Ostrawie nie było stacji benzynowej. Musiałem zjechać w Porubie i tam znalazłem małą stację na której były winiety.

Tak myślałem. Czyli będzie Monty Python...
Użytkownik usunięty
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2018 07:10

A ja winiety juz kupiłem , na PZmot travel austryjacka 10 dniowa i słoweńska miesięczna z kosztami wysyłki 222 zł czas realizacji 2 dni .
walp
Weteran
Re: Winiety online w cenie... winiet :) -Portal tolltickets.

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 09.06.2018 07:59

Samfisher1974 napisał(a):A ja winiety juz kupiłem , na PZmot travel austryjacka 10 dniowa i słoweńska miesięczna z kosztami wysyłki 222 zł czas realizacji 2 dni .

Świetnie, ale to jest wątek poświęcony https://www.tolltickets.com/
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2018 08:27

Może by tak w FAQ przykleić info dla wszystkich, gdzie awaryjnie szukać winiet po przekroczeniu granicy z Czechami? Pierwsza stacja nie zawsze je ma, następna jest daleko za początkiem płatnej autostrady (Benzina w Klimkovicích)?
TomekV8
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomekV8 » 09.06.2018 08:30

A to jakiś problem kupic winiety przed wyjazdem i nie martwic się o to w czasie podróży...
Aż tyle przepłacam?? bo w sumie nigdy nie porównywałem... ale jak stać mnie żeby jechać to i jak przepłacę z 20zł to chyba nic sie nie stanie...
Jak walutę wymieniacie to też latacie po całym mieście szukając gdzie 0,01zł więcej dostaniecie??
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.06.2018 08:35

TomekV8 napisał(a):A to jakiś problem kupic winiety przed wyjazdem i nie martwic się o to w czasie podróży...
Aż tyle przepłacam?? bo w sumie nigdy nie porównywałem... ale jak stać mnie żeby jechać to i jak przepłacę z 20zł to chyba nic sie nie stanie...
Jak walutę wymieniacie to też latacie po całym mieście szukając gdzie 0,01zł więcej dostaniecie??

Problému nie ma i nie chodzi o przepłacanie za winiety a o to, że nie każdy chce albo ma do tego głowę albo zwyczajnie nie robi zakupów przez internet. Osobiście mam wyjechane, mam roczną i mnie to tito a także przeboje ze stacją EuroOil na koncie, więc IMHO dodatkowe info nikomu nie zaszkodzi.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 146
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone