Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
W.W.
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) W.W. » 04.06.2018 08:56

Bartek_8610 napisał(a):no wlasnie juz za pozno wiedzialem ze sa e winiety ale nie wiedzialem ze 18 dni karencji a wyjazd juz w srode.dlatego pytam gdzie by najlepiej kupic na zlotych pieskach zawsze staje na tankowanie i maly postój ale nigdy nie zwrocilem uwagi czy sa tam winiety

Nie ma karencji na e-winiety. Kupujesz i działa od razu, tzn. od godziny i minuty zakupu, do godziny 23.59 ostatniego dnia ważności. Możesz ją kupić nawet już będąc na granicy!

Przy okazji jedna przestroga dla kupujących e-winiety na Węgry.
Jeśli cofniesz się przy wypełnianiu formularza, zeruje się data obowiązywania winiety!
Ostatnio edytowano 04.06.2018 09:03 przez W.W., łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2018 09:00

W.W. napisał(a):
Bartek_8610 napisał(a):no wlasnie juz za pozno wiedzialem ze sa e winiety ale nie wiedzialem ze 18 dni karencji a wyjazd juz w srode.dlatego pytam gdzie by najlepiej kupic na zlotych pieskach zawsze staje na tankowanie i maly postój ale nigdy nie zwrocilem uwagi czy sa tam winiety

Nie ma karencji na e-winiety. Kupujesz i działa od razu, do godziny 23.59 ostatniego dnia ważności.

A to ciekawe, po wejściu na stronę ASFINAG, wita taki oto komunikat:

ASFINAG napisał(a):Konsumenci mogą korzystać z winiety elektronicznej lub elektronicznego rocznego karnetu odcinkowego najwcześniej po upływie 18 dni od zakupu. Jeżeli zakup zostanie dokonany przez przedsiębiorcę, można natychmiast korzystać z winiety elektronicznej lub elektronicznego rocznego karnetu odcinkowego. Więcej informacji dotyczących prawa do odstąpienia znajduje się w sekcji Pytania i odpowiedzi
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 04.06.2018 09:02

W.W. napisał(a):Nie ma karencji na e-winiety. Kupujesz i działa od razu, do godziny 23.59 ostatniego dnia ważności.

No niestety jest, ale tylko przy zakupie elektronicznej, od razu działa zakupywana np.na stacji kupowana w formie naklejki na szybę.
W.W.
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) W.W. » 04.06.2018 09:08

Oto dowód.
Kupowana winieta na Węgry wczoraj rano:

Obrazek
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 04.06.2018 09:11

Ale mówimy o winiecie austriackiej :-) Węgierska i słowacka takiej karencji nie ma :hut:
W.W.
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) W.W. » 04.06.2018 09:13

A to przepraszam. Umknęła mi ta informacja.
Bartek_8610
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek_8610 » 04.06.2018 09:24

W.W. napisał(a):

Nie ma karencji na e-winiety. Kupujesz i działa od razu, tzn. od godziny i minuty zakupu, do godziny 23.59 ostatniego dnia ważności. Możesz ją kupić nawet już będąc na granicy!

Przy okazji jedna przestroga dla kupujących e-winiety na Węgry.
Jeśli cofniesz się przy wypełnianiu formularza, zeruje się data obowiązywania winiety!

Hm no niestety chyba jest bo teraz jak chce kupic to nawet w kalendarzu nie da sie zaznaczyc daty od 6 czerwca tylko 18 dni do przodu szkoda bo to fajna opcja.a odpowie ktos jak z tymi winietami na zlotych pieskach?mozna tam zakupic?
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 04.06.2018 09:43

Bartek_8610 napisał(a):a odpowie ktos jak z tymi winietami na zlotych pieskach?mozna tam zakupic?
Masz na myśli te?
Obrazek
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 04.06.2018 09:50

ANDREW1969 napisał(a):witam , nigdzie nie mogę znaleźć informacji ile się przepłaca za winiety do Chorwacji , wyjazd na 20 dni , kalkulacje więc 2 x po tygodniowej w wyznaczonych terminach wyjazd powrót z zapasem lub miesięczna . Ostatnio ....w ub. roku poszedłem na wygodę i kupiłem wszystko w PZMOT . Dzwoniłem do jakiejś firmy z winietami to okazało się że jakiejś nie mają chwilowo i z wysyłkami nie zdążyłbym otrzymać , więc PZMOT . Pytanie ile drożej to kosztuje ....mój spokój ...naklejam w domu i do przodu ??????? Dziękuję za ew policzenie !!!!!!Wyjazd za 22 dni

Bo nie znajdziesz ! 8O Mnie opadły ino rece :mrgreen: Użyj czegoś takiego jak "google" może Ci dzieci pomogą jeżeli nie kumasz. Jest coś takiego jak porównanie organoleptycznie czyli wzrokowo, że jedna kwota jest większa od drugiej .... Szukasz jelenia co za Ciebie wszystko zrobi ? 8O Może coś od siebie ?

ANDREW1969 napisał(a):Witaj , jeśli ci cycki opadły i przy okazji ręce.....to poco sobie zawracałeś / zawracałaś głowę matematyką?? Zawsze tak piszesz ? Najpierw komentarz później POMOC ?? Bardzo Ci dziękuję , sądziłem że wszyscy są MILI I UPRZEJMI a tu znowu złośliwość , tak to odebrałem . Jeszcze raz dziękuję za POMOC.

Kolejny miszcz, też jesteś miły i uprzejmy ? tylko po co taka roszczeniowa postawa ! 8O
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2018 10:03

Bartek_8610 napisał(a):jak z tymi winietami na zlotych pieskach?mozna tam zakupic?

Co z nimi ma być? Jak każda stacja przy autostradzie, pewnie mają...
Marcin82
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin82 » 04.06.2018 21:04

Pääkäyttäjä napisał(a):
ANDREW1969 napisał(a):witam , nigdzie nie mogę znaleźć informacji ile się przepłaca za winiety do Chorwacji , wyjazd na 20 dni , kalkulacje więc 2 x po tygodniowej w wyznaczonych terminach wyjazd powrót z zapasem lub miesięczna . Ostatnio ....w ub. roku poszedłem na wygodę i kupiłem wszystko w PZMOT . Dzwoniłem do jakiejś firmy z winietami to okazało się że jakiejś nie mają chwilowo i z wysyłkami nie zdążyłbym otrzymać , więc PZMOT . Pytanie ile drożej to kosztuje ....mój spokój ...naklejam w domu i do przodu ??????? Dziękuję za ew policzenie !!!!!!Wyjazd za 22 dni

W PZMot i na polskich stacjach benzynowych przepłaca się dużo za dużo... o ile to sam możesz sobie policzyć, wbijając w wyszukiwarkę np. temat "dalnicni znamky" i Ci wyjdzie. Gdzieś tu przewijają się ceny np. z BP (które wcale nie są wiele droższe, niż z PZMot).

W PZM TRAVEL w Warszawie przy Madalińskiego 10 dniowa na Słowację to koszt 63,50,a na Węgry 72 zł co daje Nam 135,5.
Wczoraj z ciekawości zadzwoniłem na stację MOYA w Zwardoniu,u nich koszt tych winiet to 150 zł :roll:

Pozdrav
ROBROY1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ROBROY1 » 05.06.2018 20:17

Czy jest możliwość zakupu winiety słowackiej po przekroczeniu granicy w Zwardoniu na D3, jechał ktoś ostatnio? No mapach google niestety nie można "chłopka postawić aby obejrzeć czy jest jakaś stacja paliw :-). Jeśli nie to nie pozostaje nic innego niż zakup online :-)
Bratwojciech
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bratwojciech » 05.06.2018 20:34

ROBROY1 napisał(a):Czy jest możliwość zakupu winiety słowackiej po przekroczeniu granicy w Zwardoniu na D3, jechał ktoś ostatnio? No mapach google niestety nie można "chłopka postawić aby obejrzeć czy jest jakaś stacja paliw :-). Jeśli nie to nie pozostaje nic innego niż zakup online :-)

OMV w Czadcy :papa:
Marcin82
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin82 » 05.06.2018 20:48

Na Youtube widziałem kiedyś filmik przedstawiający przejazd nowym ocinkiem,i wydaje mi się że była tam biała budka po prawej stronie,w której można nabyć winiety.
Czy na OMV w Czadcy dostanę też winietę na Węgry??
mario mario
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mario mario » 05.06.2018 20:57

Czy słowacka winiete można kupic tylko na stronie eznamka.sk? Jak dokonjecie tam płatności, bo sa dwie opcje: TatraPay i iTerminal(visa, mastercard, itp)? Próbowałem tam zapłacic kartą mastercard i fiasko w 3 próbach. Wiecie może o co może chodzić?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 144
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone