Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 31.05.2018 07:09

Obserwując ten wątek poświęcony tolltickets od siedmiu lat, sam kupując tam co roku winiety, stwierdzam, że tego typu problemy są jednak przypadkami w zdecydowanej mniejszości. :wink:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 31.05.2018 09:38

Winiety kupuję na granicy w cenie nominalnej lub na pierwszej stacji za granicą.
Nie stanowi to dla mnie żadnego problemu, a poza tym co jakiś czas trzeba się przecież wysikać :wink:
Winiety elektroniczne kupuję w domu.
lechocz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lechocz » 31.05.2018 10:12

krutom napisał(a):Winiety kupuję na granicy w cenie nominalnej lub na pierwszej stacji za granicą.
Nie stanowi to dla mnie żadnego problemu, a poza tym co jakiś czas trzeba się przecież wysikać :wink:
Winiety elektroniczne kupuję w domu.

Może zmienił byś zdanie gdybyś zobaczył, w zeszłym roku, kolejkę na dawnej stacji Shella w Czechach, nieco po północy, końcem czerwca.

Ci na jej końcu zdążyli się nie tylko wysikać ale również wykapać się i wyspać, gdyż miała, tak na oko, ze 100 metrów i sięgała dosyć daleko za dystrybutory. Coś mniej więcej tak jak u nas za papierem toaletowym w stanie wojennym.

Lepiej więc odżałować te dwa i pół euro za przesyłkę i kupić zawczasu w tooltickets.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 31.05.2018 11:48

lechocz napisał(a):Może zmienił byś zdanie gdybyś zobaczył, w zeszłym roku, kolejkę na dawnej stacji Shella w Czechach, nieco po północy, końcem czerwca.

Jechałem w zeszłym roku 22 czerwca. Nie było kolejki.
Nie jeżdżę w dni z największym nasileniem ruchu.
To się da zaplanować.
kmusial
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmusial » 31.05.2018 12:18

Nigdy nie widziałem kolejki na tej stacji. Od wielu lat winiety kupuję na granicy lub na stacji benzynowej. Zawsze bez prowizji i bez dodatkowych opłat. Niezależnie od tego czy jadę przez Czechy i Austrię, czy przez Słowację i Węgry. Zdarzyło mi się raz kupić winiety przez tolltickets, ale był to wyjątek.
krzysiek
Bartek_8610
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek_8610 » 31.05.2018 12:22

witam mam pytanie czy na drodze d1 na mop zlate piesky przed bratyslawa kupie winiete na austrie?badz gdzie mogl bym zakupic przed wjazdem na austrie?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 31.05.2018 12:25

Bartek_8610 napisał(a):witam mam pytanie czy na drodze d1 na mop zlate piesky przed bratyslawa kupie winiete na austrie?badz gdzie mogl bym zakupic przed wjazdem na austrie?

W Austrii od tego roku są też winiety elektroniczne. Możesz kupić tutaj https://shop.asfinag.at/
Pamiętaj że musisz kupić 18 dni przed planowaną datą wyjazdu!
Bartek_8610
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek_8610 » 31.05.2018 12:30

no wlasnie juz za pozno wiedzialem ze sa e winiety ale nie wiedzialem ze 18 dni karencji a wyjazd juz w srode.dlatego pytam gdzie by najlepiej kupic na zlotych pieskach zawsze staje na tankowanie i maly postój ale nigdy nie zwrocilem uwagi czy sa tam winiety
ANDREW1969
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANDREW1969 » 03.06.2018 18:39

witam , nigdzie nie mogę znaleźć informacji ile się przepłaca za winiety do Chorwacji , wyjazd na 20 dni , kalkulacje więc 2 x po tygodniowej w wyznaczonych terminach wyjazd powrót z zapasem lub miesięczna . Ostatnio ....w ub. roku poszedłem na wygodę i kupiłem wszystko w PZMOT . Dzwoniłem do jakiejś firmy z winietami to okazało się że jakiejś nie mają chwilowo i z wysyłkami nie zdążyłbym otrzymać , więc PZMOT . Pytanie ile drożej to kosztuje ....mój spokój ...naklejam w domu i do przodu ??????? Dziękuję za ew policzenie !!!!!!Wyjazd za 22 dni
Tayla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tayla » 03.06.2018 18:51

ANDREW1969 napisał(a):witam , nigdzie nie mogę znaleźć informacji ile się przepłaca za winiety do Chorwacji , wyjazd na 20 dni , kalkulacje więc 2 x po tygodniowej w wyznaczonych terminach wyjazd powrót z zapasem lub miesięczna . Ostatnio ....w ub. roku poszedłem na wygodę i kupiłem wszystko w PZMOT . Dzwoniłem do jakiejś firmy z winietami to okazało się że jakiejś nie mają chwilowo i z wysyłkami nie zdążyłbym otrzymać , więc PZMOT . Pytanie ile drożej to kosztuje ....mój spokój ...naklejam w domu i do przodu ??????? Dziękuję za ew policzenie !!!!!!Wyjazd za 22 dni

Nie napisałeś przez jakie państwa chcesz jechać, informacje dla porównania znajdziesz: tolltickets.com i PZMOTu strona.
Wybacz ale różnicę sam sobie opoliczysz :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.06.2018 19:06

ANDREW1969 napisał(a):Dziękuję za ew policzenie !!!!!!

Jeśli prosisz o wyliczenie, to przynajmniej podaj przez jakie kraje zamierzasz jechać. :)
Tu masz przykład przez Czechy i Austrię, przy założeniu, że jedziesz na dłużej niż 10 dni.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 03.06.2018 23:05

ANDREW1969 napisał(a): Pytanie ile drożej to kosztuje ....mój spokój ...naklejam w domu i do przodu ??????? Dziękuję za ew policzenie !!!!!!Wyjazd za 22 dni

Ręce i cycki opadają.

To jest operacja na poziomie klasy 2 szkoły podstawowej.

Taka operacja nazywa się odejmowanie.
https://www.pzmtravel.com.pl/pzmsklep/o ... a,253.html
Słowacja 10 dniowa dla pojazdów 63,50 zł.
http://roadtripbus.pl/winiety-slowacja/
Teraz odejmij (to nie jest trudne): 63,50 - (10 x 4,4) = 63,50 - 44,00 = 19,50 zl
Tyle przepłacasz w PZMoT tylko na najtańszej winiecie na Słowację na 10 dni.

To teraz popatrz na winiety np miesięczne i porównaj.
To się da ogarnąć.
Masz gotowy sposób. Licz albo poproś dzieci.

Z innymi krajami jest podobnie.

ps. Przyjąłem maksymalny kurs euro jaki podpowiada mi wyobraźnie i intuicja w perspektywie 2 miesięcy.
Może być drożej lub taniej, ale z pewnością taniej niż PZMoT.

Jeśli się mylę, daj mi proszę znać po zakupie winiet. :papa:
ANDREW1969
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANDREW1969 » 04.06.2018 06:53

Witaj , jeśli ci cycki opadły i przy okazji ręce.....to poco sobie zawracałeś / zawracałaś głowę matematyką?? Zawsze tak piszesz ? Najpierw komentarz później POMOC ?? Bardzo Ci dziękuję , sądziłem że wszyscy są MILI I UPRZEJMI a tu znowu złośliwość , tak to odebrałem . Jeszcze raz dziękuję za POMOC.
ANDREW1969
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANDREW1969 » 04.06.2018 06:55

Czechy Austria Słowenia fakt , nie napisałem .
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.06.2018 06:58

ANDREW1969 napisał(a):witam , nigdzie nie mogę znaleźć informacji ile się przepłaca za winiety do Chorwacji , wyjazd na 20 dni , kalkulacje więc 2 x po tygodniowej w wyznaczonych terminach wyjazd powrót z zapasem lub miesięczna . Ostatnio ....w ub. roku poszedłem na wygodę i kupiłem wszystko w PZMOT . Dzwoniłem do jakiejś firmy z winietami to okazało się że jakiejś nie mają chwilowo i z wysyłkami nie zdążyłbym otrzymać , więc PZMOT . Pytanie ile drożej to kosztuje ....mój spokój ...naklejam w domu i do przodu ??????? Dziękuję za ew policzenie !!!!!!Wyjazd za 22 dni

W PZMot i na polskich stacjach benzynowych przepłaca się dużo za dużo... o ile to sam możesz sobie policzyć, wbijając w wyszukiwarkę np. temat "dalnicni znamky" i Ci wyjdzie. Gdzieś tu przewijają się ceny np. z BP (które wcale nie są wiele droższe, niż z PZMot).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 143
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone