Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Garo&Justa
Cromaniak
Re: Objazd Chorwacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 10.08.2017 09:59

Winiety kupisz na pierwszej lepszej stacji po wyjeździe do danego kraju. Jak chcesz jechać spokojnie to wybierz autostrady.
Z Bialegostoku S8 Do Lodzi i A1 w dol.
Możesz puścić sie od razu w dół poza S8 ale trasa czasowo dłuższa
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 10.08.2017 10:03

Jestem w stanie zrozumieć to o czym mówi Radamian. Niektórzy ludzie po prostu się stresują takimi sytuacjami i chcą je mieć z głowy lub zminimalizować.
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 10.08.2017 10:03

Smartphony ma juz wiekszosc ludzi. Jak nie kierowca to ktos w aucie na bank. Wystarczy wejsc w google translator i przetlumaczyc jak ktos ni w zab nie moze sie dogadac. Prawda?
True ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2017 10:08

Garo&Justa napisał(a):Smartphony ma juz wiekszosc ludzi. Jak nie kierowca to ktos w aucie na bank. Wystarczy wejsc w google translator i przetlumaczyc jak ktos ni w zab nie moze sie dogadac. Prawda?
True ;)

To też trzeba umieć zrobić - napisać to, co się usłyszało. Google translate potrafi tłumaczyć ze zdjęcia - "na żywo".

Trajgul napisał(a):Jestem w stanie zrozumieć to o czym mówi Radamian. Niektórzy ludzie po prostu się stresują takimi sytuacjami i chcą je mieć z głowy lub zminimalizować.

To jak tacy ludzie radzą sobie na zagranicznych wojażach...? Aaaaa, już wiem - to dla nich są te polskie strefy...
Ostatnio edytowano 10.08.2017 10:10 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Objazd Chorwacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.08.2017 10:09

endrjusz1 napisał(a):Jaki jest koszt winiet przez Slowacja-Wegry i gdzie można kupić?Czy winiety są w formie elektronicznej czy naklejka

Witam.
oplaty-za-autostrady-i-drogi-ekspresowe-t17828.html

Zakup
https://www.eznamka.sk/selfcare/home/
http://www.hungary-vignette.eu/

Można też zakupić bez problemu na stacjach benzynowych.
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 10.08.2017 10:15

Pääkäyttäjä napisał(a):To jak tacy ludzie radzą sobie na zagranicznych wojażach...?

Może jadą pierwszy raz, może drugi, może po dłuższym czasie, nie wiem.
Tak sobie myślę, że bardziej mnie dziwi brak zrozumienia albo udawanie, że takich ludzi się nie zna...
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 10.08.2017 10:25

Pääkäyttäjä napisał(a):To też trzeba umieć zrobić - napisać to, co się usłyszało. Google translate potrafi tłumaczyć ze zdjęcia - "na żywo"

Zawsze mozna napisac po polsku np Poprosze winiete 10 dniowa i google przetlumaczy np na niemiecki i to delikwent pokazuje sprzedawcy.

Lub przed wyjazdem nauczyc sie i powiedziec Winjet plis, ten dejs, start tudej ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2017 10:27

Trajgul napisał(a):
Pääkäyttäjä napisał(a):To jak tacy ludzie radzą sobie na zagranicznych wojażach...?

Może jadą pierwszy raz, może drugi, może po dłuższym czasie, nie wiem.
Tak sobie myślę, że bardziej mnie dziwi brak zrozumienia albo udawanie, że takich ludzi się nie zna...

Czy ja znam takich ludzi? Pewnie. Ba, nawet im pomagam - ale to moje najbliższe otoczenie.
Brak zrozumienia? W dzisiejszych czasach, gdy informacje są na wyciągnięcie ręki...? No bez jaj.

Poza tym, co zauważyłem i w zasadzie doświadczyłem na własnej skórze - Polak za granicą nie zawsze życzy sobie takiej pomocy. Skoro nie, to proszę bardzo - męczcie się dalej.

Garo&Justa napisał(a):
Zawsze mozna napisac po polsku np Poprosze winiete 10 dniowa i google przetlumaczy np na niemiecki i to delikwent pokazuje sprzedawcy.

Lub przed wyjazdem nauczyc sie i powiedziec Winjet plis, ten dejs, start tudej ;)

Już raz napisałem - to trzeba chcieć ;)
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 10.08.2017 10:29

Garo&Justa napisał(a): Winjet plis, ten dejs, start tudej ;)

O kurcze, nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby podawać od kiedy :) Pewnie dlatego że kupuję jedną.
Zazwyczaj sprzedawca na granicy zakłada z góry że potrzebujesz winiety od zaraz :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2017 10:32

Koenig napisał(a):

O kurcze, nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby podawać od kiedy :) Pewnie dlatego że kupuję jedną.
Zazwyczaj sprzedawca na granicy zakłada z góry że potrzebujesz winiety od zaraz :)

Może to kurs na zaawansowanego turystę - jedź i kup sobie winietę. Skomplikuj sobie zadanie mówiąc sprzedawcy, że chcesz ją na za tydzień od teraz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 10.08.2017 10:32

No checi najwazniejsze sa.
Skoro ktos jedzie na wakacje to gdzies sie dowiedzial ze wienieta musi byc. Wbija w google to wyskakuje cro.pl
Skoro juz czyta to wie ze np tolltickets.com lib stacje. Wiec skoro przeczytal to sie zainteresowal jak winiete kupic na tej stacji. Nie bardzo wierze ze jedzie i po polskiemu duka...

Ciekawi mnie tez jakie sa statystyki zakupow z tolltickets z naszego kraju
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 10.08.2017 10:33

Pääkäyttäjä napisał(a):Brak zrozumienia? W dzisiejszych czasach, gdy informacje są na wyciągnięcie ręki...? No bez jaj.

Chodziło mi o brak zrozumienia, że tacy są wśród nas ;)
Koenig napisał(a):O kurcze, nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby podawać od kiedy :)

O właśnie. Jesteśmy inni i wiele rzeczy rozumiemy inaczej niż mogłoby nam się wydawać ;)
Ostatnio edytowano 10.08.2017 10:36 przez Trajgul, łącznie edytowano 1 raz
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 10.08.2017 10:33

Garo&Justa napisał(a):Smartphony ma juz wiekszosc ludzi. Jak nie kierowca to ktos w aucie na bank. Wystarczy wejsc w google translator i przetlumaczyc jak ktos ni w zab nie moze sie dogadac. Prawda?
True ;)

W punktach sprzedaży winiet zaraz za granicą typu Euro Oil, B66 czy OMV w Wielfersdorf 99% klientów to chcący kupić winietę. Założę się o litr rakiji, że znając tylko Chiński też bez problemu kupiłbyś tam winietę jaką potrzebujesz. :oczko_usmiech: :mrgreen:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 10.08.2017 10:35

Koenig napisał(a):

No widzisz, ja kupuję zawsze dwie. Jedną tam, drugą na powrót :oczko_usmiech: :mrgreen:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 10.08.2017 10:37

Garo&Justa napisał(a):Ciekawi mnie tez jakie sa statystyki zakupow z tolltickets z naszego kraju

Moim zdaniem nie są zbyt wysokie. Przez kilka lat, w czasie rozmów na temat wakacyjnych wyjazdów, zapytałem wiele osób, czy znają nasze forum. Nikt z nich nie znał, dowiedzieli się ode mnie. Myślę, że znajomość tolltickets dotyczy jeszcze mniejszej grupy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 123
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone