Winiety kupisz na pierwszej lepszej stacji po wyjeździe do danego kraju. Jak chcesz jechać spokojnie to wybierz autostrady.
Z Bialegostoku S8 Do Lodzi i A1 w dol.
Możesz puścić sie od razu w dół poza S8 ale trasa czasowo dłuższa
Garo&Justa napisał(a):Smartphony ma juz wiekszosc ludzi. Jak nie kierowca to ktos w aucie na bank. Wystarczy wejsc w google translator i przetlumaczyc jak ktos ni w zab nie moze sie dogadac. Prawda?
True
Trajgul napisał(a):Jestem w stanie zrozumieć to o czym mówi Radamian. Niektórzy ludzie po prostu się stresują takimi sytuacjami i chcą je mieć z głowy lub zminimalizować.
endrjusz1 napisał(a):Jaki jest koszt winiet przez Slowacja-Wegry i gdzie można kupić?Czy winiety są w formie elektronicznej czy naklejka
Pääkäyttäjä napisał(a):To jak tacy ludzie radzą sobie na zagranicznych wojażach...?
Pääkäyttäjä napisał(a):To też trzeba umieć zrobić - napisać to, co się usłyszało. Google translate potrafi tłumaczyć ze zdjęcia - "na żywo"
Trajgul napisał(a):Pääkäyttäjä napisał(a):To jak tacy ludzie radzą sobie na zagranicznych wojażach...?
Może jadą pierwszy raz, może drugi, może po dłuższym czasie, nie wiem.
Tak sobie myślę, że bardziej mnie dziwi brak zrozumienia albo udawanie, że takich ludzi się nie zna...
Garo&Justa napisał(a):
Zawsze mozna napisac po polsku np Poprosze winiete 10 dniowa i google przetlumaczy np na niemiecki i to delikwent pokazuje sprzedawcy.
Lub przed wyjazdem nauczyc sie i powiedziec Winjet plis, ten dejs, start tudej
Koenig napisał(a):Garo&Justa napisał(a): Winjet plis, ten dejs, start tudej
O kurcze, nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby podawać od kiedy Pewnie dlatego że kupuję jedną.
Zazwyczaj sprzedawca na granicy zakłada z góry że potrzebujesz winiety od zaraz
Pääkäyttäjä napisał(a):Brak zrozumienia? W dzisiejszych czasach, gdy informacje są na wyciągnięcie ręki...? No bez jaj.
Koenig napisał(a):O kurcze, nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby podawać od kiedy
Garo&Justa napisał(a):Smartphony ma juz wiekszosc ludzi. Jak nie kierowca to ktos w aucie na bank. Wystarczy wejsc w google translator i przetlumaczyc jak ktos ni w zab nie moze sie dogadac. Prawda?
True
Koenig napisał(a):Garo&Justa napisał(a): Winjet plis, ten dejs, start tudej
O kurcze, nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby podawać od kiedy Pewnie dlatego że kupuję jedną.
Zazwyczaj sprzedawca na granicy zakłada z góry że potrzebujesz winiety od zaraz
Garo&Justa napisał(a):Ciekawi mnie tez jakie sa statystyki zakupow z tolltickets z naszego kraju
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi