Agee79 napisał(a):a czy może ktoś podpowiedzieć gdzie najlepiej kupić winietę na Czechy jadąc od Niemiec ze strony Dresdna w kierunku Pragi?
Agee79 napisał(a):liczyłam na bardziej konkretną odpowiedź ale dzięki mimo wszystko
ed. o dzięki za skonkretyzowanie
witia napisał(a): Jestem w stanie wyobrazić sobie maksymalnie kilkanaście osób w kolejce (i pewnie w weekendy czasami tak bywa), ale ile trwa zakup winiety?
Kto ma ochotę kupować wszystkie winiety w budce pod Częstochową, proszę bardzo. Lecz chyba bez sensu jest tłumaczenie tego chęcią uniknięcia godzinnych kolejek
Miły1 napisał(a):PS Czy to prawda, że w Czechach kamizeli muszą posiadać wszyscy pasażerowie samochodu?
kodens79 napisał(a):Agee79 napisał(a):liczyłam na bardziej konkretną odpowiedź ale dzięki mimo wszystko
ed. o dzięki za skonkretyzowanie
Po co precyzować , wystarczy zajechać na stację zapytac się o winiety i problem z głowy.
Ale zawsze można pojechać ma Monachium i nie trza kupować winiety na CZ.
aaddaamm1 napisał(a):Na powszechnie znanym Shell'u w Bohuminie gdzie oczywiście bez problemu ( i wielogodzinnych kolejek ) kupujemy czeskie winiety, możemy też kupić winiety austryjackie po 248 koron. Mnie w przeliczeniu wyszło to 9 EUR a więc raptem 0,5 EUR więcej niż w Austrii. Jak dla mnie taka prowizja jest ok.