Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
net_ka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) net_ka » 01.08.2017 14:29

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. To mój pierwszy post na forum. Jesteście skarbnicą wiedzy :)
Dzięki informacji tutaj zdobytych, zakupiłam winiety na Słowację i Wegry (enzamka, ematrica). Wszystko byłoby super, gdyby dziś rano kobieta nie skasowała nam auta. Oczywiście naszym samochodem już nie pojedziemy. Dostaliśmy auto zastępcze. I tu pojawia się pytanie, bo nie mogę znaleźć takich informacji. Czy jesteś jakiś cień szansy, że mogę zmienić numer rejestracyjny? Czy też muszę kupić nowe winiety? Napisałam maila na ematrica, ale nie otrzymałam jeszcze od nich odpowiedzi.

Jeśli jednak tego nie da zrobić, to czy mogę kupić winietę na Węgry na granicy polsko-słowackiej, żeby mieć potem spokój?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2017 14:54

Na eznamka.sk masz wniosek zmiany danych - proste w wyklikaniu.
W przypadku węgierskiej, trzeba chyba kontaktować się z obsługą klienta.
net_ka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) net_ka » 02.08.2017 13:47

Chciałam tylko poinformować forumowiczów, że słowacka enzamka zachowała się bardzo profesjonalnie i sms'em przysłała mi potwierdzenie zmiany numeru rejestracyjnego, bez żadnych przeszkód i w dodatku gratis w odróżnieniu od polecanej tutaj węgierskiej ematricy, która informuje mnie o tym, że mogę do nich przyjechać osobiście i zmieniać numer....
ZlotyCC
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZlotyCC » 04.08.2017 16:31

Witam.Przepraszam że być może ktoś już o to pytał ale 120 stron postów nie dałem rady przeszukać.Jade na Chorwację 6 sierpnia ,o 20 wyjazd z Katowic winietę na czechy chcę kupić na stacji Euro Oil zaraz na autostradzie A1,pytanie gdzie szukać jak nie będzie?jakieś alternatywne miejsce lub miejsca zakupu w pobliżu?To samo dotyczy się Austrii zawsze kupowałem przed granicą w żółtym sklepie Route 66 ale może gdzieś wcześniej lub w okolicy po normalnej cenie dostanę winiety na Austrię.Dziękuję za pomoc
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2017 16:38

ZlotyCC napisał(a):Witam.Przepraszam że być może ktoś już o to pytał ale 120 stron postów nie dałem rady przeszukać.Jade na Chorwację 6 sierpnia ,o 20 wyjazd z Katowic winietę na czechy chcę kupić na stacji Euro Oil zaraz na autostradzie A1,pytanie gdzie szukać jak nie będzie?jakieś alternatywne miejsce lub miejsca zakupu w pobliżu?To samo dotyczy się Austrii zawsze kupowałem przed granicą w żółtym sklepie Route 66 ale może gdzieś wcześniej lub w okolicy po normalnej cenie dostanę winiety na Austrię.Dziękuję za pomoc

Za mało szukałeś. Trzynaście stron wcześniej - gdzie-konkretnie-kupic-winiete-t43184-1530.html#p1869921
Czy moderator może to gdzieś powiesić?
saat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) saat » 04.08.2017 18:21

a jak to jest z boxem na HR zeby placic bezgotowkowo ? mozna go wykupic -zasilic i na powrocie oddac ?
ZlotyCC
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZlotyCC » 04.08.2017 18:52

Witam.Dziękuję za konkretną odpowiedz w sprawie winiet na Czechy,ale co z alternatywą na Austrię .Trasa od Mikulov lub Brzecław. Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2017 20:07

ZlotyCC napisał(a):Witam.Dziękuję za konkretną odpowiedz w sprawie winiet na Czechy,ale co z alternatywą na Austrię .Trasa od Mikulov lub Brzecław. Pozdrawiam.

Na każdej stacji paliw...
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 04.08.2017 20:48

ZlotyCC napisał(a):Witam.Dziękuję za konkretną odpowiedz w sprawie winiet na Czechy,ale co z alternatywą na Austrię .Trasa od Mikulov lub Brzecław. Pozdrawiam.

OMV Wielfersdorf
zielczi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zielczi » 04.08.2017 20:48

Czy jadąc A1 na Osravę muszę mieć winietę zaraz po przekroczeniu granicy czy mogę ją kupić na pierwszej napotkanej stacji?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 04.08.2017 20:51

zielczi napisał(a):Czy jadąc A1 na Osravę muszę mieć winietę zaraz po przekroczeniu granicy czy mogę ją kupić na pierwszej napotkanej stacji?

:roll: Do zjazdu Ostrava Rudna (czyli do zjazdu na drogę 11), D1 jest za free
zielczi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zielczi » 04.08.2017 21:10

Dzięki, ostatnim razem ze strachem uciekaliśmy z autostrady na jakąś małą stację.
tom306
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tom306 » 04.08.2017 21:29

ZlotyCC napisał(a):Witam.Przepraszam że być może ktoś już o to pytał ale 120 stron postów nie dałem rady przeszukać.Jade na Chorwację 6 sierpnia ,o 20 wyjazd z Katowic winietę na czechy chcę kupić na stacji Euro Oil zaraz na autostradzie A1,pytanie gdzie szukać jak nie będzie?jakieś alternatywne miejsce lub miejsca zakupu w pobliżu?To samo dotyczy się Austrii zawsze kupowałem przed granicą w żółtym sklepie Route 66 ale może gdzieś wcześniej lub w okolicy po normalnej cenie dostanę winiety na Austrię.Dziękuję za pomoc

Jechaliśmy 22.07.17 obok tej stacji ok.23.30 i kolejka po winiety była aż na zewnątrz stacji stania było na jakieś 40min.
ZlotyCC
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZlotyCC » 04.08.2017 23:42

No i się wq....... i pojechałem po winiety na Euro Oil przed Ostrawą.Na miejscu byłem o 22min 30 dość sporo samochodów na parkingu w sklepie na stacji kolejka około 8 osób.Sprawna obsługa a po chwili druga kasa też czynna.Zapłaciłem kartą 440 koron za zwinięte miesięczną na Czechy i 260 koron za 10 dniową na Austrię.Cena za winietki do Austrii do przyjęcia.Pozdrawiam.
saat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) saat » 05.08.2017 10:39

ja kupuje na BP przed granica po polskiej stronie
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 120
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone