napisał(a) sezamek1 » 30.07.2017 20:25
dids76 napisał(a):genofcb napisał(a):Witam ,mam pytanko zawsze jeździłem przez Mikulov i zaraz za nim kupowałem winietkę na Austrię ,tym razem Google kieruje cały czas przez Brzecław .
Gdzie za Brzecław można kupić winietkę ,czy ta stacja OMV jest jedyna przed wjazdem na autostradę i tam się kupuję .Czy ta droga jest lepsza niż przez Mikulov ?
Tak, winietę spokojnie możesz kupić na stacji OMV.
Według mnie droga przez Breclav jest lepsza. Największy minus to konieczność przejechania przez sam Breclav, czyli kilka świateł i ronda ale nie stanowi to większego problemu. Po stronie Austriackiej tylko kilka niewielkich wiosek i sporo trasy poza terenem zabudowanym. No i omija się wiecznie korkujący Poysdorf
Droga z Breclav do granicy ma ograniczenie do 3,5t wiec odpadają ciężarówki.
Część forumowiczów narzeka na jakość autostrady pomiędzy Brnem a Breclavem (płyty), mnie to jakoś szczególnie nie przeszkadza
Witam, oprócz wymienionej przez kolegę dids76 stacji OMV w Hobersdorf/Wilfersdorf
https://www.google.pl/maps/@48.5725857,16.6392692,17.5z winietę można nabyć także na stacji Shell obok miejscowości Schrick
https://www.google.pl/maps/@48.5189493, ... 625,16.25z.
Stacja ta znajduje się obok węzła autostrady A5, jadąc od Czech nie wjeżdżamy na autostradę lecz na rondo znajdujące się pod autostradą, po czym drugim zjazdem opuszczamy rondo. W lipcu 2015 r. w środku nocy jadąc do CRO na wymienionej stacji OMV nie było winiet i wtedy odkryłem tę stacje Shell. Ponadto na OMV jest masa ludzi, a na Shellu jest pusto. Ceny paliw poza autostradowe. W połowie lipca 2017 r. benzynę 95 tankowałem po 1,111 Euro.
PS. Jechałem w drodze do jak i z CRO przez Breclav w obydwu przypadkach w nocy i jechało się bardzo sprawnie bez żadnych korków. Płyty na autostradzie D2 z Breclav do Brna nie są wcale uciążliwe, miejscami jest nowa nawierzchnia, a na starej gdy już naprawdę tłucze zawieszenie wystarczy zmienić pas na lewy, który jest mniej wybity.
Ostatnio edytowano 31.07.2017 07:29 przez
sezamek1, łącznie edytowano 3 razy