przemek7101 napisał(a):Prośba o informację, ale bardzo konkretnie, ponieważ nie mogę tego znaleźć a policzyć przez stronę CHorwacką tym bardziej. Ile gdzies zaplace na autostradach Chorwackich za przejazd z Macelj do Rijeki lub Zadaru?
przemek7101 napisał(a):Prośba o informację, ale bardzo konkretnie, ponieważ nie mogę tego znaleźć a policzyć przez stronę CHorwacką tym bardziej. Ile gdzies zaplace na autostradach Chorwackich za przejazd z Macelj do Rijeki lub Zadaru?
kobrat napisał(a):przemek7101 napisał(a):Prośba o informację, ale bardzo konkretnie, ponieważ nie mogę tego znaleźć a policzyć przez stronę CHorwacką tym bardziej. Ile gdzies zaplace na autostradach Chorwackich za przejazd z Macelj do Rijeki lub Zadaru?
Z Maceli do Zagreba 48 kuna, z Zagreba do Zadar 1 - 134 kuna
przemek7101 napisał(a):Dzieki wielkie a jezeli chodzi o wymiane euro na kuny, zeby miec na autostrady to w Macelj wymienie? Oplaca sie wszystko wymienic odrazu na granicy czy lepiej juz na poludniu.
Pääkäyttäjä napisał(a):Marko66 napisał(a):Pierwszy raz jadę przez Chałupki (kilka razy przez Krnov) i w związku z tym mam pytanie: gdzie można kupić winiety miesięczne po nominalnej cenie wjeżdżając do Czech. Wiem, że na stacji EuroOil, ale kolega jechał niedawno i nie było miesięcznych. Czy jest jeszcze inna możliwość na odcinku od Chałupek do początku autostrady płatnej w kierunku Ołomuńca ?
Szukanie kolegę boli? Proszę - klik, parę stron wcześniej...
Janusz Bajcer napisał(a):kobrat napisał(a):przemek7101 napisał(a):Prośba o informację, ale bardzo konkretnie, ponieważ nie mogę tego znaleźć a policzyć przez stronę CHorwacką tym bardziej. Ile gdzies zaplace na autostradach Chorwackich za przejazd z Macelj do Rijeki lub Zadaru?
Zagreb/Lučko do Rijeka - 127 kun
oldGIZMO napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Zagreb/Lučko do Rijeka - 127 kun
Poniżej link do opłat za autostrady w Hr
http://www.hak.hr/info/cestarine/
a także inne przydatne info na zakładkach
Marko66 napisał(a):Sorry , ale mam teraz młyn bo "zaraz" wyjeżdżam i z braku czasu zapytałem wprost. Dzięki za info
Janusz Bajcer napisał(a):kobrat napisał(a):przemek7101 napisał(a):Prośba o informację, ale bardzo konkretnie, ponieważ nie mogę tego znaleźć a policzyć przez stronę CHorwacką tym bardziej. Ile gdzies zaplace na autostradach Chorwackich za przejazd z Macelj do Rijeki lub Zadaru?
Zagreb/Lučko do Rijeka - 127 kun
Hercklekot napisał(a):
Tak sobie podczytuję (bo sam przeliczam trasę) i jest tu nieścisłość - z Zagreb/Lučko do Rijeki mamy 77 kun - za normalną osobówkę, doliczając Macelj - Zargreb wyjdzie 125 kun.
dids76 napisał(a):Hercklekot napisał(a):
Tak sobie podczytuję (bo sam przeliczam trasę) i jest tu nieścisłość - z Zagreb/Lučko do Rijeki mamy 77 kun - za normalną osobówkę, doliczając Macelj - Zargreb wyjdzie 125 kun.
No i powinno wyjść 125Kn (48+77)
http://go.hak.hr/307075927
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi