Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Inka83
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inka83 » 25.07.2017 09:28

miszelos napisał(a):Cześć!

Może wiecie czy cena winiet z portalu
winiety.pl jest taka sama jak w ich punkcie sprzedaży na stacji paliw LOTOS - MOP Rowień Żory
(kantor wymiany walut - obiekt wolnostojący po prawej stronie stacji)?
Czy warto wtedy kupić przez internet czy zatrzymać się jadąc już bezpośrednio w podróż?

kupujesz przez internet, Słowacja i Węgry mają tylko elektroniczne winiety
miszelos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) miszelos » 25.07.2017 09:30

Tak, wiem. Dzięki za odpowiedź.
Zastanawiałem się tylko czy ceny internetowe są wyższe od tych na stacjach (tu np. wychodzi tyle samo co w PZMOT),bo słyszałem głosy że wysyłkowo się przepłaca.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.07.2017 09:46

miszelos napisał(a):Zastanawiałem się tylko czy ceny internetowe są wyższe od tych na stacjach (tu np. wychodzi tyle samo co w PZMOT),bo słyszałem głosy że wysyłkowo się przepłaca.

Ponieważ na niektórych stronach się przepłaca, np. na winiety.pl. Miesięczna winieta słoweńska kosztuje na tej stronie 189 zł.
Cena tej winiety to 30 euro, po kursie kantorowym 4,26 daje to na dzień dzisiejszy 127,8 PLN.
miszelos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) miszelos » 25.07.2017 09:56

Zauważyłem, że przepłaca się wszędzie kupując przez internet. Pytanie tylko czy na stacjach dostanę winiety 10 dniowe na Czechy i Austrię. Jeśli nie to okaże się, że wtedy dopiero przepłacę...
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.07.2017 10:05

miszelos napisał(a):Zauważyłem, że przepłaca się wszędzie kupując przez internet.

Są jednak strony, gdzie przebitka nie dochodzi do 50%, a cena jest zbliżona do nominalnej. :)
danol148
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) danol148 » 25.07.2017 10:38

Było tyle razy https://www.tolltickets.com płacisz tylko za przesyłkę i minimum prowizji. Za miesięczną na Czechy i 2x 10 dni Austria zapłaciłem ok 160 zł. Koszt przesyłki jakieś 2E. Czas realizacji ok 5 dni.
miszelos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) miszelos » 25.07.2017 10:40

Tak tylko do 31.07 z tolltickets chyba marne szanse żeby doszło?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 25.07.2017 10:45

Może dojdą, może nie. :) Nie ryzykowałbym. Kup na stacji benzynowej.
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 25.07.2017 11:11

Del.
RadamiaN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadamiaN » 26.07.2017 08:32

miszelos napisał(a):Zauważyłem, że przepłaca się wszędzie kupując przez internet. Pytanie tylko czy na stacjach dostanę winiety 10 dniowe na Czechy i Austrię. Jeśli nie to okaże się, że wtedy dopiero przepłacę...

Nad czym się tak zastanawiasz?
Masz cenę wyjściową winiety, porównujesz z ceną na necie , dodajesz koszt przesyłki (też widoczny w ofercie ) i widzisz ile masz łącznie do zapłaty... Możesz zrobić na odwrót t.j. kupisz winiety na winiety.pl a potem sprawdzisz cenę wyjściową - 8O 8O 8O
Kolejna sprawa, " tylko czy na stacjach dostanę winiety" - podjedziesz, to się przekonasz. Masz obawy czy na pierwszej stacji w Czechach kupisz winietę - zerknij parę stron wstecz - została podana informacja, gdzie konkretnie kupisz winiety jeśli na pierwszej stacji ich nie będzie.
Szerokości :papa:
Ostatnio edytowano 26.07.2017 08:46 przez RadamiaN, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.07.2017 08:39

W tym roku na wspólnym wyjeździe do CRO kierowcą był brat.
Wszystkie potrzebne winiety i e-winiety kupował bez problemu na stacjach benzynowych.
przemek7101
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemek7101 » 26.07.2017 10:04

Ja tam winiety wole kupić przez neta :) Naklejam i lecę bez szukania czy zastanawiania sie gdzie dostac winiete. Powiedzcie mi tylko prosze ile gdzies zaplace na autostradach Chorwackich za przejazd z Macelj do Rijeki lub Zadaru? Placic Euro, Kunami czy może karta Visa Debit z banku Milleniun.
Marko66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marko66 » 26.07.2017 12:25

Pierwszy raz jadę przez Chałupki (kilka razy przez Krnov) i w związku z tym mam pytanie: gdzie można kupić winiety miesięczne po nominalnej cenie wjeżdżając do Czech. Wiem, że na stacji EuroOil, ale kolega jechał niedawno i nie było miesięcznych. Czy jest jeszcze inna możliwość na odcinku od Chałupek do początku autostrady płatnej w kierunku Ołomuńca ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.07.2017 13:31

Marko66 napisał(a):Pierwszy raz jadę przez Chałupki (kilka razy przez Krnov) i w związku z tym mam pytanie: gdzie można kupić winiety miesięczne po nominalnej cenie wjeżdżając do Czech. Wiem, że na stacji EuroOil, ale kolega jechał niedawno i nie było miesięcznych. Czy jest jeszcze inna możliwość na odcinku od Chałupek do początku autostrady płatnej w kierunku Ołomuńca ?

Szukanie kolegę boli? Proszę - klik, parę stron wcześniej...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 117
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone