Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
farow
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) farow » 20.07.2017 12:45

bigfish napisał(a):Witam, nie chce zakładać nowego tematu odnośnie winet. Jedziemt pierwszy raz i juz o natłoku informacji sie pogubilismy , wytlumaczy ktoś jak dokłądnie jest z tymi winetami ? W ktorym temacie czytalem ze winety kupuje się na bramkach karta przy wjezdzie na autostradę , a tutaj w temacie caly czas piszecie o kupowaniu na pierwszych stacjach . To do czego sa bramki na autostradach a do czego winety ? czy dodatkowo placi się na bramkach za przejechale kilomentry ? Prosze bardzo o wytlumaczenie chłopskie :) Jedziemy z Białegostoku przez czechy austrie i słowenie

Na Słowenie Austrie i Czechy kupujesz winiete na np stacji w PZMOT lub w necie, w Chorwacji placisz na bramkach za dany odcinek.
RadamiaN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadamiaN » 20.07.2017 13:00

farow napisał(a):
bigfish napisał(a):Witam, nie chce zakładać nowego tematu odnośnie winet. Jedziemt pierwszy raz i juz o natłoku informacji sie pogubilismy , wytlumaczy ktoś jak dokłądnie jest z tymi winetami ? W ktorym temacie czytalem ze winety kupuje się na bramkach karta przy wjezdzie na autostradę , a tutaj w temacie caly czas piszecie o kupowaniu na pierwszych stacjach . To do czego sa bramki na autostradach a do czego winety ? czy dodatkowo placi się na bramkach za przejechale kilomentry ? Prosze bardzo o wytlumaczenie chłopskie :) Jedziemy z Białegostoku przez czechy austrie i słowenie

Na Słowenie Austrie i Czechy kupujesz winiete na np stacji w PZMOT lub w necie, w Chorwacji placisz na bramkach za dany odcinek.

Dodam tylko, żeby kupować na pierwszych stacjach w danym kraju np. na Czechy w Czechach.
farow
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) farow » 20.07.2017 13:21

Z tego co czytam w opiniach Google, stacja Euroil (były Shell) na A1, pierwsza za granicą, nie jest polecana do zakupu winiet. Piszą ze czesto są braki 10-dniowych, czasem nawet miesięcznych, a o austryjackie lepiej wcale nie pytać :/ Chyba jednak przeplace te 50 zl i kupię w PZMOT zeby nie miec ewentualnych nieprzyjemności i straty czasu na trasie :(
Inka83
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inka83 » 20.07.2017 13:23

dlaczego nie kupujecie winiet internetowo ?
andrzejzabrze
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejzabrze » 20.07.2017 13:25

Jechałem 08.07 i na 1 stacji w czechach zakupiłem winietę na czechy 10 dni i na Austrię. Ja generalnie jestem zdania aby kupować winiety po drodze. Na 1 stacji w dych kraju lub parę km przed granicą. Zawsze mają winiety w nominalnych cenach.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.07.2017 13:26

Inka83 napisał(a):dlaczego nie kupujecie winiet internetowo ?

Oczywiście, że kupujemy ... tzn. część kupuje. Kiedy zapoznasz się z tym obszernym wątkiem, zauważysz, że są dwie "szkoły"
i każda zawzięcie broni swoich racji. Podobnie zresztą jak w temacie płatności, kartą czy gotówką, oto jest pytanie. :wink:
Inka83
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inka83 » 20.07.2017 13:35

w zeszłym roku przy 1 wyjeździe do Cro płaciliśmy wszedzie kartą. Winiety kupowałam przez internet i chyba lepiej na tym wyszłam :P w tym roku nie będzie inaczej

ale każdy ma swoje racje ;)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 20.07.2017 13:39

Inka83 napisał(a):w zeszłym roku przy 1 wyjeździe do Cro płaciliśmy wszedzie kartą. Winiety kupowałam przez internet i chyba lepiej na tym wyszłam :P w tym roku nie będzie inaczej

Cenowo na pewno nie lepiej niż kupować po drodze :oczko_usmiech: :mrgreen:

andrzejzabrze
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejzabrze » 20.07.2017 13:40

Zgadzam się ,nigdzie nie wyjdzie Ci taniej niż kupować po drodze. Żadne internety czy pzmot.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.07.2017 14:03

Inka83 napisał(a):w zeszłym roku przy 1 wyjeździe do Cro płaciliśmy wszedzie kartą. Winiety kupowałam przez internet i chyba lepiej na tym wyszłam :P w tym roku nie będzie inaczej

I masz święty spokój :wink:
agbed
Podróżnik
Winieta Węgry

Nieprzeczytany postnapisał(a) agbed » 20.07.2017 14:08

Witam mam ogromna prośbę ,jade na Chorwacje przez Słowacje i Węgry. Będe przejezdzac przez przejscie w Sahy i dalej na obwodnice Budapesztu i mianowicie gdzie kupię tam winiete na Wegry bo obudziłam się za póżno i nie kupiłam elektronicznej , Dziękuje z góry
damianisko5
Cromaniak
Re: Winieta Węgry

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianisko5 » 20.07.2017 14:28

Na przejściu w miejscowości Sahy jest punkt sprzedaży winiet. Po lewej stronie, obok jest parking.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.07.2017 19:43

Janusz Bajcer napisał(a):
jasminika napisał(a):A gdzie w okolicach Zwardonia kupić winietę na Słowację?

E-winietę najlepiej kupić na eznamka >>> https://www.eznamka.sk/selfcare/home/

Próbuję, i próbuję...Szanowny Kliencie,
przetworzenie płatności nie powiodło się. eWinieta nie została opłacona. Ponownie wybierz sposób płatności i powtórz płatność.

:(
agbed
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) agbed » 20.07.2017 20:36

dzięki
stavros2002
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) stavros2002 » 20.07.2017 20:56

Przecież zakup wieniety online to minuta, a potwierdzenie można trzymać w telefonie. W zeszłym roku tak kupowałem, już jadąc w kierunku granicy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 115
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone