Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 12.07.2017 22:57

krutom napisał(a):
amatus1 napisał(a):No tak na każdej ake akurat od Ptuj do wjazdu na autostradę w Austrii są dwie stacje w Mureck i google pokazuje że jedna jest nieczynna dziś a druga do 22.

Jak do 22:00, sprawdź
Wyraźnie po polsku masz napisane.
Zaglądnąłeś na tą stornę. Jak myślisz, po co ludzie czas poświęcają aby odpowiedzieć?

Wyraźnie napisałem, ze chodzi mi nie o tą stacje, spokojnie przeczytaj a później...troszke mniej nerwów.
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 12.07.2017 23:02

amatus1 napisał(a):Wracam w piątek z cro objazdem Ptuj - Mureck i zastanawiam się nad winieta na Austrię tzn gdzie kupujecie, widzę że jest stacja w Mureck Pein. Energetyka Mureck ale czynna jest tylko do 22 według Google. Czy jeśli się spóźnię to mam szanse gdzieś zakupić winietę?

Jeśli masz zamiar przekraczać granicę w Macelj to po stronie słoweńskiej można kupić winietę na Austrię. Przynajmniej przez ostatnich kilka lat można było tam kupić ;)
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 12.07.2017 23:40

amatus1 napisał(a):
krutom napisał(a):
amatus1 napisał(a):No tak na każdej ake akurat od Ptuj do wjazdu na autostradę w Austrii są dwie stacje w Mureck i google pokazuje że jedna jest nieczynna dziś a druga do 22.

Jak do 22:00, sprawdź
Wyraźnie po polsku masz napisane.
Zaglądnąłeś na tą stornę. Jak myślisz, po co ludzie czas poświęcają aby odpowiedzieć?

Wyraźnie napisałem, ze chodzi mi nie o tą stacje, spokojnie przeczytaj a później...troszke mniej nerwów.

To kliknij na tą, o którą chodziło (Tankstelle Pein Susanne GmbH) i sprawdź :idea:
Google podaje że do 22:00, strona którą wskazałem, że jest całodobowo. Jest podany nr telefonu. Można zadzwonić.
Jest mail "energy@pein.at" Można sprawdzić u źródła.

Googlowi się nie ufa. Googla się sprawdza. Wg niego M86 na Węgrzech jest bezpłatna. To nie jedyny kwiatek.
amatus1
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) amatus1 » 13.07.2017 06:18

Tak zrobię, dzięki.Dzis nas obudził niezły wiatr, ponoć idzie bura. Rok temu też mieliśmy pecha bo wracaliśmy przez bure niestety dłużej
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 13.07.2017 07:17

amatus1 napisał(a):i.Dzis nas obudził niezły wiatr, ponoć idzie bura. Rok temu też mieliśmy pecha bo wracaliśmy przez bure niestety dłużej

To pewna informacja? Ruszam we wtorek mam nadzieję, że do tej pory pogoda się unormuje. W ubiegłym roku też jechałem zaraz po "ataku" bury. Przyznam, że gdy oglądałem kamerki przed wyjazdem to minę miałem nietęgą :D
Tytusdj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tytusdj » 15.07.2017 11:18

W Mszanie ceny winiet z sufitu, wymienilem w kantorze korony i jade na Shella kupic winiete za 440 koron
Załączniki:
IMG_7944.JPG
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 15.07.2017 11:22

EuroOil ... cud! Mają nawet miesieczne hihi
Tytusdj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tytusdj » 15.07.2017 15:52

I bez łaski płatność kartą
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 15.07.2017 16:04

Tytusdj napisał(a):W Mszanie ceny winiet z sufitu, wymienilem w kantorze korony i jade na Shella kupic winiete za 440 koron

A po co wymieniałeś korony? Można płacić kartą. Wyszło by taniej.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.07.2017 20:06

gusia-s napisał(a):EuroOil ... cud! Mają nawet miesieczne hihi

Zebrałem z forum parę dat, kiedy nie było winiet i wysłałem opinię do EuroOil, że sami kłamią w żywe oczy mówiąc, że u nich winiety zawsze mieli. W związku z tym, że jeszcze zasugerowali, iż prowadzę lewy handel winietami, napisałem tym zarozumialcom, że ludzie na największym chorwackim forum nie polecają ich pierwszej stacji w ČR i niech lepiej się nad poziomem obslugi zastanowią - może ostrzał pozycyjny podziałał :mrgreen:
Tytusdj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tytusdj » 15.07.2017 21:08

krutom napisał(a):A po co wymieniałeś korony? Można płacić kartą. Wyszło by taniej.

Można i to nawet zbliżeniowo, a czy taniej to zależy w jakim banku masz karty. Ja mam w złodziejskim i unikam jak ognia przewalutowań i prowizji. Kantor nie ma najgorszego kursu przy małych kwotach.
tommek82
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tommek82 » 17.07.2017 18:30

DEL
Ostatnio edytowano 19.07.2017 00:15 przez tommek82, łącznie edytowano 1 raz
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 17.07.2017 18:56

Dobrze widzę, że słoweńska winieta za 15€ kosztuje Mszanie ponad 100zł? 8O
W sumie czeska dziesięciodniowa w cenie ciut wyższej od nominalnej ceny winiety miesięcznej to też niezły wynik...
Tytusdj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tytusdj » 17.07.2017 20:24

Dokladnie, a jaki kurs euro by wyszedl gdyby za 8,99 ojro zaplacic 65 zl...
farow
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) farow » 18.07.2017 21:18

A próbowaliście kupować winiety w PZMOT? Ceny rozsądne?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 112
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone