Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Damis
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Damis » 07.07.2014 21:46

tyle kosztuje 1 meisięczna winieta ?:)
Damis
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Damis » 07.07.2014 21:49

ok, w takimr azie kupuje 440 koron i reszte kasy mam w euro i tak o to opłace wszyskie winiety po drodze? :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 07.07.2014 21:51

:roll: Tak, miesięczna 440 koron, 10-cio dniowa 310 koron
czechy-austria-ceny-winiet-na-2013-t39684.html
Damis
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Damis » 07.07.2014 21:58

ok fajnie, dzieki za pomoc ;))

w austrii i słoweni przepłące za winiety jak zapłace w euro na stacji? :)

sorry za głupie pytania, ale sie upewniam :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 07.07.2014 22:03

Nie przepłacisz, walutą obowiązującą w tych państwach jest EURO, więc zapłacisz dokładnie tyle ile kosztuje winieta.
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 07.07.2014 22:49

dids76 już jakiś czas temu chciałem Ci to napisać: szczerze podziwiam Twoją anielską cierpliwość :) . Piszę najzupełniej poważnie :) . Przyznaję, ja bym już parę razy (również w innych wątkach) delikatnie się zniecierpliwił :wink:. Zwłaszcza w tematach "autostradowo - dojazdowo - winietowo - objazdowych" imponujesz spokojem i cierpliwością. Nie olewasz, odpowiadasz, tłumaczysz - choćby było już pińcet razy wałkowane.
Szacun :)
m@rek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m@rek » 07.07.2014 22:58

witia napisał(a):dids76 już jakiś czas temu chciałem Ci to napisać: szczerze podziwiam Twoją anielską cierpliwość :) . Piszę najzupełniej poważnie :) . Przyznaję, ja bym już parę razy (również w innych wątkach) delikatnie się zniecierpliwił :wink:. Zwłaszcza w tematach "autostradowo - dojazdowo - winietowo - objazdowych" imponujesz spokojem i cierpliwością. Nie olewasz, odpowiadasz, tłumaczysz - choćby było już pińcet razy wałkowane.

bo dids76 to szfarny chop jak każdy ślunzok :D
Ps. chyba dobrze napisałem ... mam tylko rodzinę w Turzy :wink:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 07.07.2014 23:03

witia napisał(a):dids76 już jakiś czas temu chciałem Ci to napisać: szczerze podziwiam Twoją anielską cierpliwość :) . Piszę najzupełniej poważnie :) . Przyznaję, ja bym już parę razy (również w innych wątkach) delikatnie się zniecierpliwił :wink:. Zwłaszcza w tematach "autostradowo - dojazdowo - winietowo - objazdowych" imponujesz spokojem i cierpliwością. Nie olewasz, odpowiadasz, tłumaczysz - choćby było już pińcet razy wałkowane.

Witia, w pełni podpisuję się obiema ręcoma pod Twoim postem. Zwróć uwagę na avatar didsa, toż już z niego bije ten stoicki spokój i ta anielska cierpliwość :D
m@rek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m@rek » 07.07.2014 23:10

jara napisał(a):

Witia, w pełni podpisuję się obiema ręcoma pod Twoim postem. Zwróć uwagę na avatar didsa, toż już z niego bije ten stoicki spokój i ta anielska cierpliwość :D

:lol: :lol: :lol:
może tajemnica tkwi w boskim napoju trzymanym w ręce :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.07.2014 06:33

Damis napisał(a):ok fajnie, dzieki za pomoc ;))

w austrii i słoweni przepłące za winiety jak zapłace w euro na stacji? :)

sorry za głupie pytania, ale sie upewniam :)

Winiety na Austrię i Słowenię od lat kupuję Tu https://www.google.pl/maps/@48.7800993, ... a=!3m1!1e3 :wink:

Obrazek

1,56 minuta :wink:
Ostatnio edytowano 08.07.2014 09:53 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
edekstary
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edekstary » 08.07.2014 08:01

JackDaniels;) napisał(a):Winiety na Austrię i Słowenię od lat kupuję Tu https://www.google.pl/maps/@48.7800993, ... a=!3m1!1e3 :wink:

nie jestem pewien czy w tej budce nie chciałem kupić winiety powrotnej do Czech (przedłużyliśmy urlop a mieliśmy tylko 10 dniową) i chcieli za nią bodajże 20 euro :lol:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 08.07.2014 08:19

też się nad tym niekiedy zastanawiam skąd u mnie ta cierpliwość, wydaje mi się że ten boski napój trzymany w awatarze bardzo pomaga :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 08.07.2014 08:38

dids76 napisał(a):też się nad tym niekiedy zastanawiam skąd u mnie ta cierpliwość, wydaje mi się że ten boski napój trzymany w awatarze bardzo pomaga :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen:

Wiedziałem, że moja diagnoza jest słuszna. Siema Mario :papa:
String
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) String » 08.07.2014 08:42

Ja podobnie jak Jack Daniels kupuję w tym miejscu, w cenie nominalnej... bez najmniejszych problemów :)
Ostatnio edytowano 08.07.2014 08:43 przez String, łącznie edytowano 1 raz
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 08.07.2014 08:42

jara napisał(a):Wiedziałem, że moja diagnoza jest słuszna. Siema Mario :papa:

No pewnie :oczko_usmiech: :mrgreen:
Po tych kilku latach na forum mam też pełno plików z "gotowcami", więc idzie tylko "wytnij" i "wklej" :oczko_usmiech: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone