kolanko111 napisał(a):Czyli OMV w Wilfersdorf i shell w Schrick to dwie ostatnie stacje przed wjazdem na Austriacką autostradę gdzie potrzebne są winiety?.
Nie inaczej.
kolanko111 napisał(a):Czyli OMV w Wilfersdorf i shell w Schrick to dwie ostatnie stacje przed wjazdem na Austriacką autostradę gdzie potrzebne są winiety?.
Pääkäyttäjä napisał(a):kolanko111 napisał(a):Witam czy ktoś wie jaki jest koszt winiety Austriackiej 10 dniowej kupionej na 1 stacji w Czechach jadąc A1 (dawny Shell ) płacąc w koronach czeskich?.Winieta na Czechy 1M to koszt 440 koron,ale nie wiem ile zabrać koron na 2 winiety (2x 10 dni na Austrię ) ponieważ chcę kupić od razu w Czechach.
240 Kč za jedną dziesięciodniową austriacką.
Mocno wątpię, by EuroOil je miał (rzadko były w sprzedaży).
dariuszek75 napisał(a):Witam serdecznie forumowiczów, ja tak na szybko małe pytanko... Za 2 dni wyjeżdżam do Orebica, jadę przejściem przez Barwinek. Czy kupię tam winietę na Słowację i Węgry, czy lepiej zrobić to internetowo. Proszę o pomoc, pozdrawiam
krutom napisał(a):Nie 240 a 260 Kč.
Kupowałem 22 czerwca. Mieli winiety austriackie. Prowizja w stosunku do ceny nominalnej trochę ponad 4 zł, a jaka wygoda, nie trzeba zatrzymywać się w Austrii
kolanko111 napisał(a):Witam czy ktoś wie jaki jest koszt winiety Austriackiej 10 dniowej kupionej na 1 stacji w Czechach jadąc A1 (dawny Shell ) płacąc w koronach czeskich?.Winieta na Czechy 1M to koszt 440 koron,ale nie wiem ile zabrać koron na 2 winiety (2x 10 dni na Austrię ) ponieważ chcę kupić od razu w Czechach.
Pääkäyttäjä napisał(a):... poza tym, za winiety, opłaty i paliwo płacę kartą, więc może dlatego - nie wożę ze sobą gotówki, bo i po co
krutom napisał(a):"Mądrego to i warto posłuchać" Też zawsze płacę kartą, bo wychodzi mi taniej. Brać ze sobą euro, korony, złotówki i kuny.
Nie mam tylu portfeli.
Koenig napisał(a):A czy na samym przejściu CZ/AT nie można kupić winiety? Coś mi się przypomina żółty dach Road House albo coś podobnego już po stronie AT ...
Koenig napisał(a):A czy na samym przejściu CZ/AT nie można kupić winiety? Coś mi się przypomina żółty dach Road House albo coś podobnego już po stronie AT ...
Koenig napisał(a):No właśnie nie mogłem tego miejsca sobie przypomnieć Dzięki.
A wiecie może czy sprzedają tam w cenach nominalnych czy z jakimś kosmicznym narzutem? Pytam w razie sytuacji gdyby się na EuroOil nie udało kupić.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi