Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2017 14:40

kolanko111 napisał(a):Czyli OMV w Wilfersdorf i shell w Schrick to dwie ostatnie stacje przed wjazdem na Austriacką autostradę gdzie potrzebne są winiety?.

Nie inaczej.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 02.07.2017 16:33

Pääkäyttäjä napisał(a):
kolanko111 napisał(a):Witam czy ktoś wie jaki jest koszt winiety Austriackiej 10 dniowej kupionej na 1 stacji w Czechach jadąc A1 (dawny Shell ) płacąc w koronach czeskich?.Winieta na Czechy 1M to koszt 440 koron,ale nie wiem ile zabrać koron na 2 winiety (2x 10 dni na Austrię ) ponieważ chcę kupić od razu w Czechach.

240 Kč za jedną dziesięciodniową austriacką.
Mocno wątpię, by EuroOil je miał (rzadko były w sprzedaży).

Nie 240 a 260 Kč.
Kupowałem 22 czerwca. Mieli winiety austriackie.
Prowizja w stosunku do ceny nominalnej trochę ponad 4 zł, a jaka wygoda, nie trzeba zatrzymywać się w Austrii
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 02.07.2017 16:36

dariuszek75 napisał(a):Witam serdecznie forumowiczów, ja tak na szybko małe pytanko... Za 2 dni wyjeżdżam do Orebica, jadę przejściem przez Barwinek. Czy kupię tam winietę na Słowację i Węgry, czy lepiej zrobić to internetowo. Proszę o pomoc, pozdrawiam

Przez internet.
Rzuć z łaski swojej okiem na dwie, trzy poprzednie strony.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2017 16:37

krutom napisał(a):Nie 240 a 260 Kč.
Kupowałem 22 czerwca. Mieli winiety austriackie. Prowizja w stosunku do ceny nominalnej trochę ponad 4 zł, a jaka wygoda, nie trzeba zatrzymywać się w Austrii

Heh, w grudniu płaciłem właśnie 240 Kč (Benzina, Bavory). Ale 4 Zł w tą czy tamtą... poza tym, za winiety, opłaty i paliwo płacę kartą, więc może dlatego - nie wożę ze sobą gotówki, bo i po co :mrgreen:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 02.07.2017 17:14

kolanko111 napisał(a):Witam czy ktoś wie jaki jest koszt winiety Austriackiej 10 dniowej kupionej na 1 stacji w Czechach jadąc A1 (dawny Shell ) płacąc w koronach czeskich?.Winieta na Czechy 1M to koszt 440 koron,ale nie wiem ile zabrać koron na 2 winiety (2x 10 dni na Austrię ) ponieważ chcę kupić od razu w Czechach.

A po co brać korony.
Płać kartą, wychodzi taniej.
Bank mi przelicza 0,161 za koronę.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 02.07.2017 17:17

Pääkäyttäjä napisał(a):... poza tym, za winiety, opłaty i paliwo płacę kartą, więc może dlatego - nie wożę ze sobą gotówki, bo i po co :mrgreen:

"Mądrego to i warto posłuchać"
Też zawsze płacę kartą, bo wychodzi mi taniej.

Brać ze sobą euro, korony, złotówki i kuny.
Nie mam tylu portfeli. :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2017 17:43

krutom napisał(a):"Mądrego to i warto posłuchać" Też zawsze płacę kartą, bo wychodzi mi taniej. Brać ze sobą euro, korony, złotówki i kuny.
Nie mam tylu portfeli. :oczko_usmiech:

Dokładnie, jak w reklamie pewnego oranje ijenhej banku :mrgreen:
Nie daj Boże, jak źle policzysz walutę a na miejscu okaże się, że masz te 10 CZK czy 2 EUR za mało :mrgreen:
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 02.07.2017 18:37

A czy na samym przejściu CZ/AT nie można kupić winiety? Coś mi się przypomina żółty dach Road House albo coś podobnego już po stronie AT ...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2017 18:58

Koenig napisał(a):A czy na samym przejściu CZ/AT nie można kupić winiety? Coś mi się przypomina żółty dach Road House albo coś podobnego już po stronie AT ...

No pewnie, że można - aż w dwóch miejscach, właśnie w budynku B7 i tej budzie na stacji BP parę metrów dalej :) Pełna dowolność :)
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 02.07.2017 19:01

Koenig napisał(a):A czy na samym przejściu CZ/AT nie można kupić winiety? Coś mi się przypomina żółty dach Road House albo coś podobnego już po stronie AT ...

Można. Całodobowo http://routeb7.at
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 02.07.2017 19:29

No właśnie nie mogłem tego miejsca sobie przypomnieć :D Dzięki.
A wiecie może czy sprzedają tam w cenach nominalnych czy z jakimś kosmicznym narzutem? Pytam w razie sytuacji gdyby się na EuroOil nie udało kupić.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2017 19:33

Sprzedają je w nominalnych cenach :D
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 02.07.2017 19:36

Koenig napisał(a):No właśnie nie mogłem tego miejsca sobie przypomnieć :D Dzięki.
A wiecie może czy sprzedają tam w cenach nominalnych czy z jakimś kosmicznym narzutem? Pytam w razie sytuacji gdyby się na EuroOil nie udało kupić.

W Austrii? Ten z "żółtym dachem" i na stacjach winiety kosztują nominalnie. To nie BP przy naszej A1.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 02.07.2017 21:51

W Austrii winieta na stacji paliw zawsze jest w cenie nominalnej :idea:
doniar
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) doniar » 03.07.2017 09:45

czy za wszystkie winiety na trasie- Czechy, Austria, Słowenia można płacić kartą???
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 110
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone