Trajgul napisał(a):W sobotę wieczorem kupiłem bezproblemowo 2 winiety 10-dniowe czeską i austriacką na stacji Eurooil w Boguminie. Wszystko w jak najlepszym porządku. Przebitka na austriackiej około 4 zl, czyli tak jak kolega o fińsko brzmiącym Nicku już pisał. Cieszę się, że kupiłem austriacka, gdyż w Breclawiu tak mnie nawigacja wyprowadziła na wiejskie dróżki, ze nie wiedzieliśmy gdzie jesteśmy. Do teraz nie wiem, gdyż chyba z pół godziny jechaliśmy na stację OMV w Austrii. Tę z winietami. Podam tylko, ze na tej stacji winiet słowenskich nie mieli.
krutom napisał(a):Trajgul napisał(a):... około 4 zl, czyli tak jak kolega o fińsko brzmiącym Nicku .....
na to nie wpadłem
To źle czytasz, przeczytaj jeszcze raz kilka ostatnich stron. Padły tam linki do stacji alternatywnych gdzie kupić winiete w razie gdyby na EuroOil nie mieli.amatus1 napisał(a):Trochę martwi mnie sytuacja z winieta na czeskie drogi. Jadę A1 na Ostrave, Ołomuniec...i czytam że tylko na jednej stacji ok 14 km od granicy można zakupić winety i nie zawsze są albo jakieś walki się zdarzają...kupował ktoś ostatnio? Duza mają przebitkę na naszym zjedzie gdzie jest Orlen?
amatus1 napisał(a):Trochę martwi mnie sytuacja z winieta na czeskie drogi. Jadę A1 na Ostrave, Ołomuniec...i czytam że tylko na jednej stacji ok 14 km od granicy można zakupić winety i nie zawsze są albo jakieś walki się zdarzają...kupował ktoś ostatnio?
Duza mają przebitkę na naszym zjedzie gdzie jest Orlen?
amatus1 napisał(a):Od razu niechęć, czytałem dlatego pytam.. jadę dziś w nocy i ciekawi mnie czy ktoś dziś tam kupował...
amatus1 napisał(a):Od razu niechęć, czytałem dlatego pytam.. jadę dziś w nocy i ciekawi mnie czy ktoś dziś tam kupował...
Ja tez kupowałam i informowałam z pińć xkrutom napisał(a):amatus1 napisał(a):Od razu niechęć, czytałem dlatego pytam.. jadę dziś w nocy i ciekawi mnie czy ktoś dziś tam kupował...
Ja tam kupowałem, jest o tym info. Wystarczy odwrócić dwie strony.
Ale dzięki uprzejmości kolegi Pääkäyttäjä wiedziałem gdzie szukać jakby nie było.
krutom napisał(a):No, że inny kolega te 4 zł wyliczył.
A tak poza tym fiński to czy nie fiński
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi