Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.08.2016 18:54

MOP Mszana nie jest na terenie Republiki Czeskiej i nie obowiązują tam czeskie korony :!:

Można kupić winietkę czeską za złotówki, znacznie drożej niż w Czechach
Jaceł
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaceł » 17.08.2016 20:10

Ponawiam pytanie z innego wątku (ten chyba będzie lepszy) ;) .... gdzie kupić austriacką winietę wracając do PL przez Mureck?

J.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.08.2016 21:28

Nie lepiej kupić od razu 2 winietki jadąc z Polski :?:

Wiem, że to za proste, ale warto spróbować
Themichaltv
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Themichaltv » 17.08.2016 21:29

Belvoir napisał(a):Nie lepiej kupić od razu 2 winietki jadąc z Polski :?:

Z tego co kojarze to winieta jest dziurkowana na dany dzień. Po co 2 winiety na ten sam okres. Jeśli źle mówie proszę mnie poprawić.
anlama
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anlama » 17.08.2016 21:32

Themichaltv napisał(a):
Belvoir napisał(a):Nie lepiej kupić od razu 2 winietki jadąc z Polski :?:

Z tego co kojarze to winieta jest dziurkowana na dany dzień. Po co 2 winiety na ten sam okres. Jeśli źle mówie proszę mnie poprawić.

To trzeba powiedzieć od kiedy Ci dziurę mają chlasnąć i po temacie :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.08.2016 21:50

Na pewno zrozumieją 8)

Na stacji OMV w Hobersdorf pracuje na 100% Czech ( taki łysawy )

W razie gdyby sprzedawca nie znał polskiego, to
napisać sobie w domu po angielsku lub niemiecku co się chce, wydrukować na kartce i pokazać sprzedawcy kartkę.
Jaceł
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaceł » 17.08.2016 21:59

.... owszem, niby proste, ale jak przeczytałem niekiedy sprzedawcy nie chcą sprzedać winiety na inny termin niż aktualny. W związku z tym pytanie nadal aktualne, gdzie kupić powrotną austriacką winietkę? W innych wątkach doczytałem, że zaraz za przejściem CRO - SLO, albo na stacji paliw w Ptuju, tylko nie wiem czy to aktualne.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.08.2016 22:56

Jaceł napisał(a):.... owszem, niby proste, ale jak przeczytałem niekiedy sprzedawcy nie chcą sprzedać winiety na inny termin niż aktualny. W związku z tym pytanie nadal aktualne, gdzie kupić powrotną austriacką winietkę? W innych wątkach doczytałem, że zaraz za przejściem CRO - SLO, albo na stacji paliw w Ptuju, tylko nie wiem czy to aktualne.

To jest nieprawda :!: Nie kombinuj z kupowaniem w Ptuju czy innym muju 8)

Sprzedawca zawsze ci sprzeda, bo ma z tego prowizję :!:
Podajesz sprzedawcy na kartce daty obowiązywania winiety pierwszej i winiety drugiej :!:
Na kartce mu napiszesz po angielsku lub niemiecku, o co chodzi ( jak nie znasz języków, to przyda się trnaslator google ).
I nie ma bata, żeby ci nie sprzedał.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 17.08.2016 23:03

Jaceł napisał(a):.... owszem, niby proste, ale jak przeczytałem niekiedy sprzedawcy nie chcą sprzedać winiety na inny termin niż aktualny. W związku z tym pytanie nadal aktualne, gdzie kupić powrotną austriacką winietkę? W innych wątkach doczytałem, że zaraz za przejściem CRO - SLO, albo na stacji paliw w Ptuju, tylko nie wiem czy to aktualne.
Zawsze bez problemu kupuję odrazu w obie strony tu . Musisz tylko powiedzieć daty, mówią też po polsku jakby co.
Nie ma potrzeby więc robić dodatkowego przystanku na powrocie.
Jaceł
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaceł » 17.08.2016 23:36

Ok. dzięki za podpowiedzi, jak wrócę to napiszę jak było :)
Koenig
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Koenig » 18.08.2016 11:04

gusia-s napisał(a): Zawsze bez problemu kupuję odrazu w obie strony tu . Musisz tylko powiedzieć daty, mówią też po polsku jakby co.
Nie ma potrzeby więc robić dodatkowego przystanku na powrocie.

Dopytam tylko żeby się upewnić (bo na drzwiach widzę napis "nonstop") - można tam kupić winetkę całą dobę? Ja kupuję na Shellu Antosovice, ale pewnie tam trochę przepłacam :) , może następnym razem kupię na granicy AT?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.08.2016 12:55

Koenig napisał(a):Dopytam tylko żeby się upewnić (bo na drzwiach widzę napis "nonstop") - można tam kupić winetkę całą dobę? Ja kupuję na Shellu Antosovice, ale pewnie tam trochę przepłacam :) , może następnym razem kupię na granicy AT?

Za winietę w Antoszowicach zapłaciłem naprawdę niewiele więcej (na pewno mniej niż w Polsce...). Co do tego punktu - B7 otwarte jest całodobowo, podobnież jak BP które jest zaraz za nim.
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 18.08.2016 13:24

Belvoir napisał(a):
szalonaona77 napisał(a):aaa czyli wtedy nie będzie to 8,80 za jedną?
i czy OMV Wilfersdorf i Hobersdorf to ta sama stacja?

W Austrii cena winietki na 10 dni to 8,80 euro i zawsze tyle kosztuje.
W Drasenhofen w budce na granicy pobierana jest opłata za płatność kartą.

Opłata za płatność kartą nie zawsze jest pobierana. To zależy od rodzaju karty. Płacąc Maestro nie dopłaciłem ani centa.
oldGIZMO
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 19.08.2016 18:40

Jak czytom o problemach kaj kupić i za ile ta czy tamta wineta, to se myśla, że jo se polece fligrym z Gotartowic na ta Chorwacja :)
skuwiak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) skuwiak » 19.08.2016 18:46

Jak ktos chce na osobówkę czeską 10 dniową i austriacką 10 dniową to mam. Data waznosci od 27,08.
Mam jeszcze słowenską na powrót 7 dniową. Wazna od 04,09. Wysyłka gratis DHL-em. Ja niestety z nich nie skorzystam. Plany musiałem zmienic.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 90
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone