MOP Mszana nie jest na terenie Republiki Czeskiej i nie obowiązują tam czeskie korony
Można kupić winietkę czeską za złotówki, znacznie drożej niż w Czechach
Belvoir napisał(a):Nie lepiej kupić od razu 2 winietki jadąc z Polski
Wiem, że to za proste, ale warto spróbować
Themichaltv napisał(a):Belvoir napisał(a):Nie lepiej kupić od razu 2 winietki jadąc z Polski
Wiem, że to za proste, ale warto spróbować
Z tego co kojarze to winieta jest dziurkowana na dany dzień. Po co 2 winiety na ten sam okres. Jeśli źle mówie proszę mnie poprawić.
Jaceł napisał(a):.... owszem, niby proste, ale jak przeczytałem niekiedy sprzedawcy nie chcą sprzedać winiety na inny termin niż aktualny. W związku z tym pytanie nadal aktualne, gdzie kupić powrotną austriacką winietkę? W innych wątkach doczytałem, że zaraz za przejściem CRO - SLO, albo na stacji paliw w Ptuju, tylko nie wiem czy to aktualne.
Zawsze bez problemu kupuję odrazu w obie strony tu . Musisz tylko powiedzieć daty, mówią też po polsku jakby co.Jaceł napisał(a):.... owszem, niby proste, ale jak przeczytałem niekiedy sprzedawcy nie chcą sprzedać winiety na inny termin niż aktualny. W związku z tym pytanie nadal aktualne, gdzie kupić powrotną austriacką winietkę? W innych wątkach doczytałem, że zaraz za przejściem CRO - SLO, albo na stacji paliw w Ptuju, tylko nie wiem czy to aktualne.
gusia-s napisał(a): Zawsze bez problemu kupuję odrazu w obie strony tu . Musisz tylko powiedzieć daty, mówią też po polsku jakby co.
Nie ma potrzeby więc robić dodatkowego przystanku na powrocie.
Koenig napisał(a):Dopytam tylko żeby się upewnić (bo na drzwiach widzę napis "nonstop") - można tam kupić winetkę całą dobę? Ja kupuję na Shellu Antosovice, ale pewnie tam trochę przepłacam , może następnym razem kupię na granicy AT?
Belvoir napisał(a):szalonaona77 napisał(a):aaa czyli wtedy nie będzie to 8,80 za jedną?
i czy OMV Wilfersdorf i Hobersdorf to ta sama stacja?
W Austrii cena winietki na 10 dni to 8,80 euro i zawsze tyle kosztuje.
W Drasenhofen w budce na granicy pobierana jest opłata za płatność kartą.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi