Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie konkretnie kupić winietę

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
iwonusek
Turysta
Re: Dojazd do CRO i utrudnienia 2016 - konkrety.

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwonusek » 14.07.2016 14:36

Hej!

Chciałam zapytać, czy kupując winietę austriacką w okolicach granicy czesko-austriackiej można płacić koronami czy w euro?
ZAQ_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZAQ_12 » 14.07.2016 14:42

Jeżeli już po stronie austriackiej to w euro :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.07.2016 15:03

iwonusek napisał(a):Hej!

Chciałam zapytać, czy kupując winietę austriacką w okolicach granicy czesko-austriackiej można płacić koronami czy w euro?

Hej!
Jesteś we właściwym wątku :idea: :!: :!: :!:
oldGIZMO
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 14.07.2016 17:46

piekara114 napisał(a):
oldGIZMO napisał(a):E- Węgry: https://www.virpay.hu/index.html;

Kupiłam winietę przed chwilą, pobrałam od razu potwierdzenie płatności i winietkę. Mam ją mieć przy sobie w czasie przejazdy przez Węgry (np. w schowku) czy coś "dziwnego" muszę jeszcze z nią zrobić.

Dzięki za wyjaśnienie.

.. miej przy sobie ważne dokumenty potwierdzające ... dowód, paszport i dokumenty dot. winiet ... nie zajmuje miejsca a spokój duszy ...
iwonusek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwonusek » 14.07.2016 18:07

A po stronie czeskiej, np. w Mikulovie?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 14.07.2016 19:00

iwonusek napisał(a):A po stronie czeskiej, np. w Mikulovie?

Po stronie czeskiej przepłacisz. Kup już w Austrii.
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 14.07.2016 19:21

Pääkäyttäjä napisał(a):
słoma79 napisał(a):jeździłem często w zeszłym roku i zawsze były winiety dostępne w Miedzylesiu 8)

Nie kupujcie winiet w Polsce... :roll:

Pytanie było czy są to potwierdziłem...swoje kupiłem na tollticket 8)

A w Miedzylesiu kupowaliśmy z wygody w firmie bo i tak były wliczone klientowi w koszty :twisted:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.07.2016 19:50

dids76 napisał(a):

Yyy... Dyć som za te same pieniądze... Chyba, że się coś zmieniło. Po kursie CZK do EUR różnica to maks 2€ :mrgreen: Pardon me ale ja swoją kupowałem na Shellu Antošovice za te samą kasę co w Austrii.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 14.07.2016 20:24

Pääkäyttäjä napisał(a):
dids76 napisał(a):

Yyy... Dyć som za te same pieniądze... Chyba, że się coś zmieniło. Po kursie CZK do EUR różnica to maks 2€ :mrgreen: Pardon me ale ja swoją kupowałem na Shellu Antošovice za te samą kasę co w Austrii.

No to może się zmieniło. Raz kupiłem w Mikulovie, fakt że za korony i wiecej tego juz nie zrobiłem ;)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 14.07.2016 20:28

W tym roku często jeżdżę przez Karvine, więc czeską winietę kupie sobie wcześniej. A austriacką jak zwykle na OMV w Wilfersdorf.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.07.2016 21:29

dids76 napisał(a):No to może się zmieniło. Raz kupiłem w Mikulovie, fakt że za korony i wiecej tego juz nie zrobiłem ;)

Na drugim aucie miałem winiete kupiona za 245 Kč - to wyszło chyba 0.5 € różnicy :mrgreen: A co do Mikulova - fajne miasteczko ale lepiej tam poza winem nic innego nie kupować :mrgreen:

Hint: na OMV w Wilfersdorfie i tej zaraz za przejściem w Drasenhofen, babki mówią po czesku :mrgreen: Mina pewnego polskiego małżeństwa za mną "ale jak to pan się dogadał w Austrii po czesku?!?" - bezcenna :mrgreen:
iwonusek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwonusek » 16.07.2016 14:28

dids76 napisał(a):W tym roku często jeżdżę przez Karvine, więc czeską winietę kupie sobie wcześniej. A austriacką jak zwykle na OMV w Wilfersdorf.

Czy ta stacja jest całodobowa?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.07.2016 15:23

iwonusek napisał(a):
dids76 napisał(a):W tym roku często jeżdżę przez Karvine, więc czeską winietę kupie sobie wcześniej. A austriacką jak zwykle na OMV w Wilfersdorf.

Czy ta stacja jest całodobowa?

Tak, czynna całą dobę.
hanka 34
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hanka 34 » 17.07.2016 17:17

Witam.Wczoraj kupowaliśmy winietę 10 dniową na Słowację na stacji OMV w Cadcy jest ważna do 25 czyli wychodzi 9 dni .Nie jest ważna godzina zakupu liczy się cały dzień.A na stacji Jurki w Skalite nie ma winiet.Czy winiety naklejane były w ten sam sposób liczone.My wracamy w poniedziałek 25 i już wiemy że nie damy rady przejechać Słowacji nie dało się już anulować zakupionej na 10 dni i kupić 30 dniowej więc musimy kupić drugą na powrocie 10 dniową.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 17.07.2016 18:03

hanka 34 napisał(a):Witam.Wczoraj kupowaliśmy winietę 10 dniową na Słowację na stacji OMV w Cadcy jest ważna do 25 czyli wychodzi 9 dni .Nie jest ważna godzina zakupu liczy się cały dzień.A na stacji Jurki w Skalite nie ma winiet.Czy winiety naklejane były w ten sam sposób liczone.My wracamy w poniedziałek 25 i już wiemy że nie damy rady przejechać Słowacji nie dało się już anulować zakupionej na 10 dni i kupić 30 dniowej więc musimy kupić drugą na powrocie 10 dniową.

Wszystkie 10-cio dniowe są tak samo liczone, na 10 dni :mrgreen: :mrgreen:
Czyli jak kupiliście 16 to jest ważna do 25 :oczko_usmiech: :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie konkretnie kupić winietę - strona 82
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone