Hej!
Chciałam zapytać, czy kupując winietę austriacką w okolicach granicy czesko-austriackiej można płacić koronami czy w euro?
iwonusek napisał(a):Hej!
Chciałam zapytać, czy kupując winietę austriacką w okolicach granicy czesko-austriackiej można płacić koronami czy w euro?
piekara114 napisał(a):oldGIZMO napisał(a):E- Węgry: https://www.virpay.hu/index.html;
Kupiłam winietę przed chwilą, pobrałam od razu potwierdzenie płatności i winietkę. Mam ją mieć przy sobie w czasie przejazdy przez Węgry (np. w schowku) czy coś "dziwnego" muszę jeszcze z nią zrobić.
Dzięki za wyjaśnienie.
Pääkäyttäjä napisał(a):słoma79 napisał(a):jeździłem często w zeszłym roku i zawsze były winiety dostępne w Miedzylesiu
Nie kupujcie winiet w Polsce...
dids76 napisał(a):iwonusek napisał(a):A po stronie czeskiej, np. w Mikulovie?
Po stronie czeskiej przepłacisz. Kup już w Austrii.
Pääkäyttäjä napisał(a):dids76 napisał(a):iwonusek napisał(a):A po stronie czeskiej, np. w Mikulovie?
Po stronie czeskiej przepłacisz. Kup już w Austrii.
Yyy... Dyć som za te same pieniądze... Chyba, że się coś zmieniło. Po kursie CZK do EUR różnica to maks 2€ Pardon me ale ja swoją kupowałem na Shellu Antošovice za te samą kasę co w Austrii.
dids76 napisał(a):No to może się zmieniło. Raz kupiłem w Mikulovie, fakt że za korony i wiecej tego juz nie zrobiłem
iwonusek napisał(a):dids76 napisał(a):W tym roku często jeżdżę przez Karvine, więc czeską winietę kupie sobie wcześniej. A austriacką jak zwykle na OMV w Wilfersdorf.
Czy ta stacja jest całodobowa?
hanka 34 napisał(a):Witam.Wczoraj kupowaliśmy winietę 10 dniową na Słowację na stacji OMV w Cadcy jest ważna do 25 czyli wychodzi 9 dni .Nie jest ważna godzina zakupu liczy się cały dzień.A na stacji Jurki w Skalite nie ma winiet.Czy winiety naklejane były w ten sam sposób liczone.My wracamy w poniedziałek 25 i już wiemy że nie damy rady przejechać Słowacji nie dało się już anulować zakupionej na 10 dni i kupić 30 dniowej więc musimy kupić drugą na powrocie 10 dniową.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi