slr napisał(a):No tak ale... musisz jednak pamietac o tym by sie zatrzymac.... by miec albo gotokwe korony czy tam euro.... czy bedzie dziala terminal ewentualnie lub czy beda miec odpowiednie winiety zbedne problemy jednak Chodz sam kupowalem nie raz na granicach winiety to teraz juz jakos mysle ze to zbedne "problemy" Mialem wlasnie problem albo z terminalem albo nie mieli odpowiednich winiet a i kupowanie np koron czeskich tylko na zakup winiet to tez jakos juz mi zbedny problem bo pozniej nie ma co zrobic z drobnymi nie bywam w czechach i nie mam zamiaru specjalnie sie zatrzymywac by wydac ich drobne.... To tylko kraj tranzytowy jak Austria i Slowenia W Chorwacji moge co do "grosza" wydac kase
No tak, faktycznie, muszę pamiętać, ostatnim razem żona mi na szybie szminką napisała abym nie zapomniał, stres był, nie mogę powiedzieć, że nie, do dziś drżę ...
Luz, wszystko jest dla ludzi. Ja jednak przy okazji sikania mogę kupic tę winietę a za zaoszczędzona kasę piwo czy żelki
Euro mam zawsze na A bo tam za płatność karta doliczają chyba eurasa, nawet 1kn za bramkę płacę kartą i nigdy nie miałem z tym problemu
Każdy ma inne problemy, dla mnie zapłacenie kartą, przygotowanie 10E, zatrzymanie się 2 razy podczas drogi w celu kupna winiety CZ i A problemem nie jest . SLO omijam, nie mam z tym problemu
Drobne przywożę jedynie z HR ale z roku na rok się je wydaje. W CZ bywam z 4 razy w roku ale NIE kartą płaciłem chyba po raz ostatni z 10 lat temu
Jak widać każdy ma inne problemy
W temacie karty. Założyłem sobie nową kartę gdzie przy wydaniu 3 tysi w ciągu 3 miesięcy na transakcje bezgotówkowe dają tableta z etui wartości koło 4 stów. Dałem info znajomym co też są plastikowi. No nie zrobią sobie tej karty bo to problem. Każdy inny, wszyscy równi
A zawsze mówili, że to ja jakiś problemowy jestem