Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Z pewnością "zabiję" moim pytaniem starych, wytrawnych podróżników do Cro ale co tam. Jak już kupicie winiety przez internet to jak robicie dziurki w winiecie oznaczające początek ważności? Przy kupnie na trasie, dziurki robione są specjalnym dziurkaczem przypominającym dawne konduktorskie kasowniki.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Ja raczej pozostanę przy zakupie "z pierwszej ręki" bo ten sposób nigdy mnie nie zawiódł. Ale jeśli ktoś lubi święty spokój i pewność można i kupować przez internet. Nawet jeśli jest drożej to co w myśl zasady, że Król się bawi - złotem płaci
Oj przepraszam raz był mały kłopocik. Zabrakło na pierwszym shelu w Czechach 30 dniowych i musiałem zjechac do Ostrawy na pierwszą lepszą stacje, tam już były wszystkie
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi kwoty tuneli w Słowenii/Austrii/Chorwacji? Jedziemy z Gdyni do Chorwacji (Makarska Riviera), przez Niemcy, Austrię i " kawałek "Słowenii. Już czwarty raz, ale chciałabym zrobić małe podliczenie dla znajomych. Do Cro jedziemy na 2 tygodnie.
właśnie dostałem do skrzynki 2 austiackie winiety, zapłaciłem całe 8 zł drożej i mam z głowy... w Austrii nie muszę się wcale zatrzymywać bo i po co w środku nocy
mariusz_77 napisał(a):właśnie dostałem do skrzynki 2 austiackie winiety, zapłaciłem całe 8 zł drożej i mam z głowy... w Austrii nie muszę się wcale zatrzymywać bo i po co w środku nocy
Gdzie zamawiałeś winiety??
Z moich obliczeń wyszło że winiety na Austrię w PZM Travel są droższe o około 15 zł za sztukę, a czeskie o około 13 zł.