Maciek31 napisał(a):A możesz polecić któryś z apartamentów?
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Witaj.
Plaże w Igrane są w zasadzie cztery. PIerwsza - nazwijmy ją "miejska": znajduje się w samej miejscowości, pomiędzy portem a przystanią dla łódek,
Druga - mniej "miejska", znajduje się ok. 50m za przystanią dla łódek.
Trzecia - "przy hotelu Punta" - za portem, około 50m, ogólnodostępna (generalnie wszystkie są ogólnodostępne). Czwarta - "dzika plaża" - za plażą przy hotelu "Punta", około 10min od centrum Igrane.
Na plaży nr 1 i 3 kamyki są 'mielone" i ich średnica to około 1-1,5cm. Nr 2 to troche większe kamienie niż na poprzednich + dodatkowo rozrzucone skałki na plaży. PLaża nr 4 to naturalne, białe otoczaki.
Dojście do plaż 1,2,3 nie sprawia problemu. Chyba, że weźmiemy pod uwagę ilość zalegających na nich ludzi - bywa tłoczno. Odmiennie jest na plaży nr 4 - dojście nie jest najwygodniejsze, ale rekompensowane jest przez małą liczbę ludzi.
Przez cały swój pobyt tylko raz byłem na plaży w miejskiej, reszte czasu spędzając na "dzikiej". Syna brałem na barana i zasuwaliśmy na "dziką". Junior miał radochę bo obrywał "szyszunie" z drzew piniowych
Faktem jest, że z wózkiem nie ma szans dojść - za stromo, za wąsko na plaży. Ale na autonogach - bez problemu.
Jesli komuś nie przeszkadza mała wyprawa na plażę w poszukiwaniu spokoju, to polecam tę "dziką". Kto lubi mieć pod nosem kramy z dewocjonaliami, bary, lodziarnie i zapas piwa - ten niech wybierze plaże miejskie.
Poniżej masz kilka fotek z Igrane:
Igrane z lotu ptaka -
Dzika plaża -
Dzika plaża -
Plaża miejska -
Plaża przy hotelu Punta -
Co do apartamentów, to po prostu wybierz sobie któryś i napisz do niego. Prawie wszystkie bez problemu odpowiadają w języku angielskim. Z tym, że ceny "internetowe" są naprawde wysokie. Ale jeśli nie boisz się jechać w ciemno, to na pewno znajdziesz coś z powodzeniem na miejscu.
W ubiegłym roku w ciemno trafiłem tu
http://threepoints-macan.de/ i było bardzo fajnie. Właściciel mówi po niemiecku, ja ni w ząb
Ale dogadywaliśmy się po chorwacku i polsku
W tym roku już też mam u nich rezerwację.
Pozdrawiam.