Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie jechać z 3 letnim dzickiem?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Maciek31
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciek31 » 22.04.2012 06:25

Witam!
Pewnie to pytanie często padało na tym forum, ale odważę się zadać je ponownie. Gdzie jechać z 3 letnią pociechą? W tym roku po naradzie rodzinndej z uwagi na nie do końca udane ubiegłoroczne wakacje nad polskim morzem (standardowo zawiodła pogoda, a w dodatku te kosmiczne ceny i czas dojazdu ze śląska-masakra :/) wybraliśmy Chorwację. Ale nie mamy pomysłu na region odpowiedni do odpoczynku z nasza córcią.
Pomóżcie:)[/b]
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 22.04.2012 07:27

Maciek31 napisał(a):Witam!
Pewnie to pytanie często padało na tym forum, ale odważę się zadać je ponownie. Gdzie jechać z 3 letnią pociechą?...

Jak 3 letnia to pewnie jeszcze nie śmiga jak motorówka w wodzie (a w Cro jednak trochę czasu się tam spędza). Może TEN krótki wątek coś Ci pomoże?
Zerknij też TU.
Maciek31
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciek31 » 22.04.2012 08:28

Dzięki za odpowiedź. Gdyby jeszcze ktoś miał czas i ochotę to proszę o kolejne porady. Niebawem trzeba będzie podjąć ostateczną decyzję. A tak na marginesie ja myślałem o miejscowości Marina (niedaleko Trogiru). Czy ktoś był i ma jakieś opinie?
gerjac
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) gerjac » 22.04.2012 09:01

Ja ze swoimi dzieciakami (7 lat i niecałe 2) spędzam wakacje w Baska Voda.(Dalmacja Środkowa) Jeździmy tam od kilku lat (byliśmy 5 razy) i ta okolica spokojnie nadaje się do wyjazdu z takim małym dzieckiem.Plaża bez dużych kamieni, łagodne zejście do wody i świetne miejsce na ewentualne wypady w inne okolice.

Pozdav Jacek
Tika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tika » 22.04.2012 12:35

Z małym dzieckiem proponuję mała miejscowość, gdzie nie ma "tłumów" na plaży i można mieć trochę więcej miejsca dla siebie.My jeździmy z małymi dziećmi od lat i też polecam Dalmację. Przy wyborze apartamentu( jeżeli nie wybierasz z polecenie kogoś kto już tam był) trzeba dokładnie przestudiować fotogalerię na wszystkich dostępnych stronach internetowych a wtedy można uniknąć na miejscu przykrych niespodzianek.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.04.2012 12:47

Maciek31 napisał(a):A tak na marginesie ja myślałem o miejscowości Marina (niedaleko Trogiru). Czy ktoś był i ma jakieś opinie?

Zapomnij.
Dobrze radzę.
W tej okolicy znajdziesz wiele ciekawszych i ładniejszych miejsc niż Marina.
Maciek31
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciek31 » 22.04.2012 18:23

Może ktoś wrzucić na mojego maila jakieś sprawdzone apartamenty w miejscach które polecacie? adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Maciek31
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciek31 » 22.04.2012 20:19

gerjac napisał(a):Ja ze swoimi dzieciakami (7 lat i niecałe 2) spędzam wakacje w Baska Voda.(Dalmacja Środkowa) Jeździmy tam od kilku lat (byliśmy 5 razy) i ta okolica spokojnie nadaje się do wyjazdu z takim małym dzieckiem.Plaża bez dużych kamieni, łagodne zejście do wody i świetne miejsce na ewentualne wypady w inne okolice.

Pozdav Jacek

Mógłbyś podać jakieś namiary na noclegi?
Radoo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radoo » 23.04.2012 09:21

W ubiegłym roku z prawie 3-latkiem byłem w Igrane. W tym roku równiez tam się wybieram.
http://igrane.com/
http://www.igrane.com/igrane_apartments.htm
Maciek31
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciek31 » 23.04.2012 13:43

Radoo napisał(a):W ubiegłym roku z prawie 3-latkiem byłem w Igrane. W tym roku równiez tam się wybieram.

A jakie plaże w Igrane?
Maciek31
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciek31 » 23.04.2012 14:06

Radoo napisał(a):W ubiegłym roku z prawie 3-latkiem byłem w Igrane. W tym roku równiez tam się wybieram.

A możesz polecić któryś z apartamentów? adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.04.2012 14:23

Ale generalnie masz jakieś tam pojęcie gdzie chciałbyś jechać?
Bo jak na razie widzę,że wszędzie.. :?

Może zacznij od tego..
.....a potem ewentualnie to.

Pozdrawiam.
Maciek31
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciek31 » 23.04.2012 14:57

anakin napisał(a):Ale generalnie masz jakieś tam pojęcie gdzie chciałbyś jechać?

Może zacznij od tego..

Pozdrawiam.

No jakieś tam mam. Myślałem o okolicach Trogiru:)
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 25.04.2012 16:09

Maciek31 napisał(a):
anakin napisał(a):Ale generalnie masz jakieś tam pojęcie gdzie chciałbyś jechać?

Może zacznij od tego..

Pozdrawiam.

No jakieś tam mam. Myślałem o okolicach Trogiru:)

I dobrze myślisz bo okolice i sam Trogir są piękne. Ja osobiście byłem ale to już z 10 lat wstecz w miejscowości Murter i całkiem przyjemnie wspominam. Cicho, rodzinnie i jak najbardziej dla dziecka.
Radoo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radoo » 26.04.2012 07:39

Maciek31 napisał(a):

A możesz polecić któryś z apartamentów? adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Witaj.

Plaże w Igrane są w zasadzie cztery. PIerwsza - nazwijmy ją "miejska": znajduje się w samej miejscowości, pomiędzy portem a przystanią dla łódek,
Druga - mniej "miejska", znajduje się ok. 50m za przystanią dla łódek.
Trzecia - "przy hotelu Punta" - za portem, około 50m, ogólnodostępna (generalnie wszystkie są ogólnodostępne). Czwarta - "dzika plaża" - za plażą przy hotelu "Punta", około 10min od centrum Igrane.

Na plaży nr 1 i 3 kamyki są 'mielone" i ich średnica to około 1-1,5cm. Nr 2 to troche większe kamienie niż na poprzednich + dodatkowo rozrzucone skałki na plaży. PLaża nr 4 to naturalne, białe otoczaki.

Dojście do plaż 1,2,3 nie sprawia problemu. Chyba, że weźmiemy pod uwagę ilość zalegających na nich ludzi - bywa tłoczno. Odmiennie jest na plaży nr 4 - dojście nie jest najwygodniejsze, ale rekompensowane jest przez małą liczbę ludzi.

Przez cały swój pobyt tylko raz byłem na plaży w miejskiej, reszte czasu spędzając na "dzikiej". Syna brałem na barana i zasuwaliśmy na "dziką". Junior miał radochę bo obrywał "szyszunie" z drzew piniowych :)
Faktem jest, że z wózkiem nie ma szans dojść - za stromo, za wąsko na plaży. Ale na autonogach - bez problemu.
Jesli komuś nie przeszkadza mała wyprawa na plażę w poszukiwaniu spokoju, to polecam tę "dziką". Kto lubi mieć pod nosem kramy z dewocjonaliami, bary, lodziarnie i zapas piwa - ten niech wybierze plaże miejskie.

Poniżej masz kilka fotek z Igrane:

Igrane z lotu ptaka - Obrazek

Dzika plaża - Obrazek

Dzika plaża - Obrazek

Plaża miejska - Obrazek

Plaża przy hotelu Punta - Obrazek

Co do apartamentów, to po prostu wybierz sobie któryś i napisz do niego. Prawie wszystkie bez problemu odpowiadają w języku angielskim. Z tym, że ceny "internetowe" są naprawde wysokie. Ale jeśli nie boisz się jechać w ciemno, to na pewno znajdziesz coś z powodzeniem na miejscu.

W ubiegłym roku w ciemno trafiłem tu http://threepoints-macan.de/ i było bardzo fajnie. Właściciel mówi po niemiecku, ja ni w ząb :) Ale dogadywaliśmy się po chorwacku i polsku ;)
W tym roku już też mam u nich rezerwację.

Pozdrawiam.
Następna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone