Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie jechać z 3 letnim dzickiem?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 26.04.2012 10:31

Radoo, to niewygodne dojście do dzikiej plaży to na czym polega? Ja w tym roku także odwiedzam Igrane w połowie lipca , lubimy właśnie takie dzikie plaże i będziemy z 2,5 letnią panienką bez wózka. Opisz jak się tam dostać i gdzie to dokladnie jest. Pozdrawiam
zack
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zack » 26.04.2012 14:54

Hej,

Ja bylem w 2011 w Mandre na wyspie Pag.
Dzieci w wieku 8 miesiecy, 4 lata i 12 lat
Moze to ci pomoze w wyborze :)
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=350 ... ght=mandre
Maciek31
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciek31 » 26.04.2012 18:41

Witam!
Dzięki za cenne rady. Od jakiegoś czasu śledzę forum i zauważyłem, że gro cromaniaków wybiera opcję "jedź w ciemno". Ja idąc ich śladem robię to samo. Cóż, troszkę stresu może będzie, ale z drugiej strony mój szkrab nie jest już małym bobasem ( ma prawie 3 latka ). Decyzja zapadła wyjazd 17.08.2012 w okolice Trogiru. Mam nadzieję, że będzie udany:) Dzięi za wszystkie posty. Forum będę śledził do czasu wyjazdu aby wzbogacić swoją wiedzę ( pewnie pozwoli uniknąć przykrych niespodzianek :)

Pozdrawiam!
Radoo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radoo » 27.04.2012 08:05

2salamandra22 napisał(a):Radoo, to niewygodne dojście do dzikiej plaży to na czym polega? Ja w tym roku także odwiedzam Igrane w połowie lipca , lubimy właśnie takie dzikie plaże i będziemy z 2,5 letnią panienką bez wózka. Opisz jak się tam dostać i gdzie to dokladnie jest. Pozdrawiam

Witaj.

Niewygoda polega na tym, że aby dojść na plażę, trzeba pokonać różnicę wzniesień o wysokości około 15m. Ścieżka jest piaszczysto-kamienista a przed samą plażą są "schodki" ze skał. W zasadzie droga nie jest straszna, wystarczy tylko iść ostrożnie. Ścieżka prowadzi trawersem po zboczu aż do samej plaży.
Ja po prostu brałem Juniora na barana i schodziliśmy na dół. Szedłem w sandałach i nie zdarzyło się aby była jakaś niebezpieczna sytuacja.

Sama plaża jest - patrząc na Igrane od morza - po lewej stronie, za hotelem Punta. Dojście do niej jest proste, bo są drogowskazy. Wejście na ścieżkę jest za budynkiem w kółku, tam gdzie widać przerwę w drzewach Obrazek

Na poniższej mapie ten budynek oznaczony jest numerem 36
Obrazek
bieder1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bieder1 » 30.05.2012 10:33

Maciek31 napisał(a):Witam!
Pewnie to pytanie często padało na tym forum, ale odważę się zadać je ponownie. Gdzie jechać z 3 letnią pociechą? W tym roku po naradzie rodzinndej z uwagi na nie do końca udane ubiegłoroczne wakacje nad polskim morzem (standardowo zawiodła pogoda, a w dodatku te kosmiczne ceny i czas dojazdu ze śląska-masakra :/) wybraliśmy Chorwację. Ale nie mamy pomysłu na region odpowiedni do odpoczynku z nasza córcią.
Pomóżcie:)[/b]

proponuję Bibinje pod Zadarem.... spokojna mała miejscowość ... spokój na plaży a i w samym Bibinje wsi spokojna .... blisko Zadaru czyli jest co zwiedzać, wyspy Nin, w miarę blisko wodospadów Krk itd.... jechałem z córką jak miała 2 i 3 lata a teraz jedzie jeszcze druga dwu letnia....
polecam
kotbury
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kotbury » 30.05.2012 17:49

Maciek31 napisał(a):Witam!
Dzięki za cenne rady. Od jakiegoś czasu śledzę forum i zauważyłem, że gro cromaniaków wybiera opcję "jedź w ciemno". Ja idąc ich śladem robię to samo. Cóż, troszkę stresu może będzie, ale z drugiej strony mój szkrab nie jest już małym bobasem ( ma prawie 3 latka ). Decyzja zapadła wyjazd 17.08.2012 w okolice Trogiru. Mam nadzieję, że będzie udany:) Dzięi za wszystkie posty. Forum będę śledził do czasu wyjazdu aby wzbogacić swoją wiedzę ( pewnie pozwoli uniknąć przykrych niespodzianek :)

Pozdrawiam!

Bardzo dobrze, że wybieracie się "w ciemno", kwaterę jakąś znajdziecie zawsze, a na dokładkę może być taniej niż z rezerwacją.
Wybraliście okolice Trogiru, a ja wam polecam ~20km dalej, tyle, że morzem:). Jedźcie do Povlji na wyspie Brac. Miejscowość jest bardzo spokojna, ładna, ma bardzo czystą wodę, a dla bobasa jest tam wymarzona miejscówka (Tycia Luka, jeśli nie pomyliłem pisowni): zatoczka z malusieńkim naturalnym portem, płytka ciepła woda, nie trzeba BARDZO uważać dziecko (wystarczy uważać normalnie;) ). Dla malucha to będzie fantastyczne miejsce. Wy też tam odpoczniecie i na zawsze zapomnicie o Bałtyku i ździercach, którzy tam urzędują.

Nie mam swoich zdjęć z tego miejsca, więc podeślę lin do tego, co znalazłem w sieci:

tu widać wejście do zatoczki / portu:

http://www.rentmeavacation.com/rental5141

Tu jest fragment, tego "basenu dla dzieci".

http://www.croariva.com/a/2011072313550947.4.jpg

Jeśli będziecie chcieli, możecie iść na plażę "przy latarni morskiej", na mapie google: 43.340949,16.836095
Więcej zdjęć aktualnych w relacji Nero.
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 31.05.2012 09:42

A ja polecę duże kempingi z placami zabaw, bezpiecznymi plażami, czesto animacjami, czasem basenami i dużą ilością dzieci.

Np. Zaton, Strasko, Simuni, Soline, Park Umag, Valkanela, Bi-Vilage i inne, bo jest tego sporo.
W takich miejscach dziecko sie nudzi i nie marudzi, a jak nie marudzi to rodzice szczęśliwi i wypoczęci :lol:
jakubah
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jakubah » 03.06.2012 14:49

wszystko zależy od eli-czyli albo kamp albo kwatery-dojazd bliższy dalszy jak bliżej to na wyspe KRK -10-12 godz z Katowic 70% autostrady
sandomingo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sandomingo » 03.07.2012 10:34

My z dzieciakami 2 i 5 lat pierwszy raz do CRO w drugiej połowie sierpnia.
Planuję tydzień na KRK i tydzień gdzieś bardziej na południe.
Po wytrwałej lekturze forum zastanawiam się nad Tribunj badź Vinisce.
Którą z tych dwóch lokalizacji byście polecali pod kątem dzieciaków?
I jaka kolejność KRK najpierw czy w drodze powrotnej (póki co skłaniam się ku tej drugiej opcji, czyli KRK ja część druga wakacji...).
Poprzednia strona

Powrót do Chorwackie ABC

Gdzie jechać z 3 letnim dzickiem? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone