Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

gdzie jechać???

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ORLIK2000
Podróżnik
gdzie jechać???

Nieprzeczytany postnapisał(a) ORLIK2000 » 20.07.2006 15:00

hej! 8) !!ma ktoś jakiś namiar na fajne miasteczko i fajne TANIE 8O kwatery w CRO??? jedziemy czwórka dorosłych + /5latka i 1 latek :o /. szukamy jakiegoś małego :nice: apartamenciku. nie mamy wygórowanych wymagań...byle było: okno, drzwi, łóżko, stół, kuchnia i ...woda :D :papa:
Wiła wianki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiła wianki » 20.07.2006 15:56

Polecam okolice Makarskiej. Będziecie mieli Wieeelkie góry (1500 m.n.p.m.) wyrastające wprost z morza. Nigdzie indziej na całym wybrzeżu takich wysokich nie ma. Nie znaczy to jednak, że nie ma ładniejszych miejsc. Jak jedziecie pierwszy raz to gdziekolwiek nie pojedziecie to będziecie zadowoleni.
AgaBor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaBor » 20.07.2006 20:07

Wiła wianki napisał(a):Polecam okolice Makarskiej. Będziecie mieli Wieeelkie góry (1500 m.n.p.m.) wyrastające wprost z morza. Nigdzie indziej na całym wybrzeżu takich wysokich nie ma. Nie znaczy to jednak, że nie ma ładniejszych miejsc. Jak jedziecie pierwszy raz to gdziekolwiek nie pojedziecie to będziecie zadowoleni.

W 100% się zgadzam :D
mysza-77
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza-77 » 20.07.2006 20:38

A ja polecam Omiś..Leży międzuy Splitem a Makarską. To małe piękne miasteczko ...prawie sama plaza i o góry wyrastające z morza. Polecam. Taniej niż w Makarskiej i ładniej :P
mysza-77
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza-77 » 20.07.2006 20:39

Dodam zie w Omiś spędziłam już drugie wakacje. Właśnie dziś wróciłam z CHorwacji :P
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 20.07.2006 21:52

Potwierdzam-Omis-Nemira.
Wiła wianki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiła wianki » 20.07.2006 22:09

W Omis'u znalazłem konika morskiego. Niestety martwego. Chociaż gdyby żył to na pewno bym go nie wziął na pamiątkę.

Jeśli chodzi o to co ładniejsze Makarska czy Omis to tak jakbyśmy się sprzeczali czy ryż jest smaczny i zdrowy.
Po prostu MILIARD CHIŃCZYKÓW NIE MOŻE SIĘ MYLIĆ :!: :wink:
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 20.07.2006 22:11

Poczytaj
www.mojachorwacja.boo.pl
może coś Ci podpasuje
andrzej_bialy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej_bialy » 24.07.2006 09:26

mysza-77 napisał(a):Dodam zie w Omiś spędziłam już drugie wakacje. Właśnie dziś wróciłam z CHorwacji :P
podpowiedz mi tylko jedno czy warto tam jechac w sierpniu? znajde cos dla 4 osob? pozdro
andrzej_bialy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej_bialy » 24.07.2006 09:31

mysza-77 napisał(a):A ja polecam Omiś..Leży międzuy Splitem a Makarską. To małe piękne miasteczko ...prawie sama plaza i o góry wyrastające z morza. Polecam. Taniej niż w Makarskiej i ładniej :P
a jeszcze jedno w zeszlym roku jechalem do splitu wiec conieco w tych okolicach widzialem i naprawde ladne widoki :D jezeli mozesz to napisz skad byl wyjazd i ile tam jest dokladnie kilometrow...bo ja jechalem niestety autokarem :cry: a w tym roku wybieramy sie autem....a jezeli znasz jeszcze jakas ladna miescinke w tamtych okolicach to bylbym wdzieczny za info... :D
olabiuro1
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) olabiuro1 » 25.07.2006 14:30

Cześć, polecam Wam Baske Vode, mieszkałam na Naputica 45, przemiła pani zawsze nam sprzątała i nawet przynosiła figi ze swojego drzewka sprzed domu (UWAGA!!! figi- owoce!!!! nie mylić z majtami).
dROGA Z PLAŻY NA KWATERĘ to taka mała Golgota, ale za to widoki..... supcio! http://www.baskavoda.hr/pl/album/foto.htm
Albo Podgora - jeszcze bardziej urokliwa niz Baska. I tam właśnie zawitam tego roku.
Jeszcze Tucepi i Gradac.
http://www.podgora.hr/english/photo_gallery.htm
http://www.gradac.hr/eng_index-frame.htm
http://www.tucepi.com/album/index.html
:) :) :) :)

Powrót do Chorwackie ABC

gdzie jechać???
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone