Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie jechać pierwszy raz?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lib
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lib » 04.08.2007 12:25

na początku chcieliśmy sie przywitać na forum - to nasz pierwszy post

planujemy za około dwa tygodnie wyjazd do Chorwacji samochodem (dwie osoby).

chcieliśmy prosić o rade - jakie miejsce(region, miejscowość) wybrać na pierwszą wyprawę (około 10 dni) do tego kraju ? planujemy wynająć apartament dwuosobowy. Szukamy miejscowości z ładną plażą przy otwartym morzu. Szukamy miejsca niekoniecznie spokojnego - raczej takiego gdzie można miło spędzić czas wieczorem, poimprezować itp.

co nam możecie polecić? i doradzić ?
lib
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lib » 04.08.2007 13:11

przegladamy przegladamy...czytamy przewodnik ;)

pierwsze typy:

1) Baśka (KRK)
2) Senji
3) wyspa Pag
4) Trogir
5) Brela
6) Makarska

moze teraz ktos cos doradzi...? przy uwzględnieniu warunków z pierwszego posta?
zygmunt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zygmunt » 04.08.2007 15:16

Zdecydowanie nr. 6. Tylko nie samo miasto Makarska. Jak na mój gust za duże i bez klimatu. Jak ja jechałem pierwszy raz to też nie mogłem się zdecydować. Więc jechałem na chybił trafił . I trafiłem w "szóstkę". Baska Voda na makarskiej rivierze . Polecam. Pozdrav. :D :papa:
Kobieta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobieta » 04.08.2007 16:59

Bardzo polecam wyspę Pag i samo miasto Pag, które jest ciche a jednocześnie jest gdzie się pobawić, pospacerować :) główna plaża drobny kamień, a okoliczne to malownicze plaże :) (jak każda w Cro zresztą;))
I jeszcze jeden plus to to, że blisko, szczególnie jak ktoś mieszka na południu Polski, to prawie taka sama droga jak na polskie morze, a zdecydowanie z pogodą lepiej :lol: :lol: :lol:
GALILEUSZ
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) GALILEUSZ » 04.08.2007 17:29

Na pierwszy i następny raz polecam Trogir i okolice.
Ja patrzę na atrakcyjność miejsca nieco inaczej - dla mnie ważna ciekawa okolica, ładne wybrzeże, ale także dużo dzikich wysp na które można dopłynąć. Ale jesli chcecie poimprezować to w Trogirze będziecie mieli wszystko to i jeszcze więcej.
Choć być może warto przyjechać na północne wybrzeże i sobie czegoś fajnego poszukać na miejscu jadąc wybrzeżem na południe ?
lib
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lib » 04.08.2007 21:44

wlasnie tez rozwazamy wyjazd w ciemno....i znalezienie czegos na miejscu...

powoli zaczelismy sie sklaniac do miejscowosci Baska... :)
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 04.08.2007 23:06

Wszystko jedno gdzie,zatrzymasz się tam gdzie będzie wam pasowało.
Marcin29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 05.08.2007 01:41

mireks napisał(a):Wszystko jedno gdzie,zatrzymasz się tam gdzie będzie wam pasowało.

lib my tez we dwojke, chcemy jechac do Trogiru i Makarskiej, tez poopalac sie a wieczor imprezy....chcemy jechac 8/08 tak na 10-11 dni.przylaczacie sie?dwie furki zawsze razniej :wink:
lib
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lib » 05.08.2007 14:51

Marcin29 my sie wybieramy najwczesniej 16.08 wiec raczej sie nie zgramy;)
tomasz szydzikowski
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz szydzikowski » 05.08.2007 16:02

NA PEWNO DALMACJA ALE DOKŁADNIE NIE MA SCHEMATU
ki
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ki » 06.08.2007 13:21

witam,my mielismy ten sam problem,myslelismy tez nad baska i makarska,jedziemy samochodem w 4 osoby 23-25 lat i zdecydowalismy sie w koncu na makarska wiec moze sie gdzies spotkamy,my wyruszamy 12 na ok 10 dni;)pozdrawiam :D
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 14.08.2007 18:23

dawaj do Zadaru.....stare miasto, ładne,waskie uliczki, a z imprezowaniem słabo.......ale odpoczniesz w Bibinje-5km od Zadaru polecam :wink:

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone