Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie Jechac Na Riwiere????i Pozniej...:))????doradzcie!

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 27.06.2005 22:49

juz pisalam wczesniej tu na forum ze chcemy jechac na riwiere makarska;)
mam jednak dylemacik do ktorego miasteczka sie wybrac (odpada makarska)myslam o baska voda ale jeszcze igrane,tucepi,moze brela;)
nie wiem ktore wybrac???chcemy tam byc ok tyg:)
potem mzoe wyskoczymy do dubrovnika:)ile z riwiery jest tak km i czy dobra droga?:)bo nie pytam czy warto bo na pewno warto:))?Natomiast pozniej znow chcemy wrocic ale blizej okolice sibeniku lub zadaru:)myslam o murter lub o promostenie;)????poleccie gdzie bedzie fajnie pojechac na 2 tydzien naszej podrozy:))))bede bardzo wdzieczna;)))))
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 28.06.2005 09:07

Witaj Jnes.
A ja polecam małą miejscowość Zaostrog. Znajduje się ona 40km od Makarskiej w stronę Dubrownika. Trafiłem tam przypadkiem, zjechałem z magistrali i od razu mi się spodobała. Najdalej domy usytuowane są ok 250m od plaży więc do morza jest blisko, 2 kempingi są w centrum miasteczka tuż przy plaży,jest też kilka restauracji, mała dyskoteka, 2 sklepy, poczta, kościół. Dobre apartamenty i pokoje mogę Ci podać na prywatny adres. W restauracji Adriatyk mięska i ryby robią bardzo dobre. Plaża jest tu drobno kamienista, łagodnie "schodzi" do morza, a "kryje" w morzu gdzieś po 10-12 metrach. Można wchodzić bez obuwia do wody tyle tylko, że chodzenie po drobnych kamieniach nie należy do przyjemności.
Ta miejscowość to jest dobra baza wypadowa na wycieczki - do Dubrownika 120km, do Drvenik (prom na wyspę Hvar )8km, Ploce (prom na Peljesac)30km, Mostar (BiH)100km.
Droga do Dubrownika jest bardzo dobra tak jak cała magistrala, po drodze jedziesz przez BiH więc możesz zrobić sobie zakupy i dolać benzynę do auta bo jest taniej niż w Chorwacji.
Primostem jest bardzo ładną miejscowością więc polecam. Wiele tu o niej napisano więc nie będę się powtarzał.
Udanych wakacji w Chorwacji :wink:

Pozdrawiam :wink:
ines
Cromaniak
thx:))

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 28.06.2005 20:56

hmm ale to chyba male miasteczko:)no ale dzieki za info:)ktos mzoe inne polecic;))))???
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 28.06.2005 21:44

No to Baska Voda. Mieszkałem tam 2000r ale jak teraz ją odwiedziłem (2 tygodnie temu) to stwierdziłem, że się bardzo rozbudowała. Jest tam ładna kamienista plaża, port z wieloma wycieczkowymi statkami, wiele knajpek, kwater i hoteli dużo ludzi i smaczne (jak prawie wszędzie) lody, które sprzedaje Chorwat rozmawiający dowcipnie w wielu językach - po polsku też. To też dobre miejsce wypadowe do robienia wycieczek.

Sobek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sobek » 28.06.2005 22:03

:papa:
Ostatnio edytowano 18.05.2013 13:21 przez Sobek, łącznie edytowano 1 raz
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 28.06.2005 22:16

...Również z całego serca polecam Baśką Vodę...

Oto wspomniane przez krakusa lody :D --> zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
limonka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) limonka » 28.06.2005 22:40

Tez poprosze o namiary na noclegi na mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Michal S.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michal S. » 28.06.2005 23:50

Zdecydowanie Baska Voda.

Co doplaży to nie kamienista tylko w wiekszosci super zwirek.

Polecam tą z prawej od centrum, zdecydowanie drobniejszy żwirek.

Miejscowosc praktycznie laczy sie z Brelą.

Masz namiary:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
ines
Cromaniak
:))

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 29.06.2005 10:52

hmm..:)))czyli jakby co brela tez ujdzie;))zalezy mi zeby bylo gdzie pojsc wieczorkiem,posiedziec przy obiadku,piwku:))zeby cos sie dzialo:)takie przytulne miasteczko:)natomiast co powiecie o igrane,tucepi czy pisak???to sa bardzo malutkie miasteczka??a co na moj 2tydz:)wybrac miejscowosc gdzies kolo zadaru czy sibenika?:)dziekuje za odp ale prosze jeszcze o wiecej info:)))
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 29.06.2005 22:22

...z Riviery Makarskiej Brela akurat jest najspokojniejszym :D...
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 29.06.2005 22:46

A Gradac,Podgora,Żivogośce...................???
Makarska riwiera to raj dla kazdego.
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 03.07.2005 17:53

Ines: na riwierze najbardziej podobała nam sie Baska Voda i Tucepi. Igrane to mała i bardzo spokojna miejscowość, zobacz na moje ostatnie wpisy.
Martini2000
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 07.07.2005 09:21

W Tucepi bylismy w 6 osob 3 lata temu na kwaterach, ale jezeli chcesz sie bawic wieczorami to odradzam, po 22.00 miasteczko sie wyludnia, tylko kilka osob sie szweda, knajpki powoli zamykaja, to jest miasteczko dla rodzin z dziecmi, my musielismy raczyc sie Rakija na tarasie ;) wieczorami.
Natomiast 2 lata temu bylismy w Makarskiej w 4 osoby , i bylo super, 70Euro za A4, duze 2 sypialnie, lazienka, kuchnia duza, 2 tarasy , TV (ale nie bylo czasu na ogladanie) i 100-150 m od plazy , z tarasu mielismy piekny widok na Adriatyk, i ludzikow ktorzy chodzili na dole, - apartament w dzielnicy BeverlyHills - obok Hotelu Dalmacija

NA plaze chodzilismy w prawo - ok. 1 km, (bo w centrum duzo ludzi) ,ale bylo warto (zatoczka lazur wody ) i niewiele osob,

Wieczorami zaczynalismy od MORO na tarasie (takie wino chorwackie) :) i szlismy na knajpki, etc. -

Jezeli ktos nie byl w MAkarskiej to goraco POLECAM

(odwiedzilismy wtedy tez Tucepi i nic sie nie zmienilo) ,
pozatym Dubrovnik, Medugorje, Split, no i oczwyscie tą gorę - co sie wjezdza 1 pasem i mijanka na calego (hehehe , niezla adrenalina jak trzeba sie wycofac 500 m. do tylu po zboczu, bo z gory zjezdzaja ) - zreszta kolega przytarl zjezdzajac jakiegos kolesia :)), w drodze powrotnej jak zwykle nocowanie w Plitvickich Jez. i zwiedzanie (juz 4 raz nocujemy u tego samego goscia, zreszta nie radze jechac wieczorem przez Jeziera, lepiej sie zatrzymac i nocowac, bo straszny korek sie tam robi ok. 14,00 i ok. 18,00 , przez miasteczko za Jezierami (w strone Zagrzebia) gdzie piesi wchodza na jezdnie (na przejscie) a poniewaz nie ma swiatel chodza tam w kolko i sie korkuje !!!!!!
Sarah
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sarah » 12.07.2005 08:56

krakuscity napisał(a):Witaj Jnes.
A ja polecam małą miejscowość Zaostrog. Znajduje się ona 40km od Makarskiej w stronę Dubrownika. Trafiłem tam przypadkiem, zjechałem z magistrali i od razu mi się spodobała. Najdalej domy usytuowane są ok 250m od plaży więc do morza jest blisko, 2 kempingi są w centrum miasteczka tuż przy plaży,jest też kilka restauracji, mała dyskoteka, 2 sklepy, poczta, kościół. Dobre apartamenty i pokoje mogę Ci podać na prywatny adres. W restauracji Adriatyk mięska i ryby robią bardzo dobre. Plaża jest tu drobno kamienista, łagodnie "schodzi" do morza, a "kryje" w morzu gdzieś po 10-12 metrach. Można wchodzić bez obuwia do wody tyle tylko, że chodzenie po drobnych kamieniach nie należy do przyjemności.
Ta miejscowość to jest dobra baza wypadowa na wycieczki - do Dubrownika 120km, do Drvenik (prom na wyspę Hvar )8km, Ploce (prom na Peljesac)30km, Mostar (BiH)100km.
Droga do Dubrownika jest bardzo dobra tak jak cała magistrala, po drodze jedziesz przez BiH więc możesz zrobić sobie zakupy i dolać benzynę do auta bo jest taniej niż w Chorwacji.
Primostem jest bardzo ładną miejscowością więc polecam. Wiele tu o niej napisano więc nie będę się powtarzał.
Udanych wakacji w Chorwacji :wink:

mozesz podac jakies namiary? adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
dziekuje
calippo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) calippo » 21.07.2005 11:05

Krakuscity,
Proszę również o namiary i orientacyjne ceny w Zaostrogu. Byłam tam 3 lata temu, ale potem pożyczyłam komuś przewodnik z adresem i ślad po nim zaginął...
Mój adres : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone