krakuscity napisał(a):Witaj Jnes.
A ja polecam małą miejscowość Zaostrog. Znajduje się ona 40km od Makarskiej w stronę Dubrownika. Trafiłem tam przypadkiem, zjechałem z magistrali i od razu mi się spodobała. Najdalej domy usytuowane są ok 250m od plaży więc do morza jest blisko, 2 kempingi są w centrum miasteczka tuż przy plaży,jest też kilka restauracji, mała dyskoteka, 2 sklepy, poczta, kościół. Dobre apartamenty i pokoje mogę Ci podać na prywatny adres. W restauracji Adriatyk mięska i ryby robią bardzo dobre. Plaża jest tu drobno kamienista, łagodnie "schodzi" do morza, a "kryje" w morzu gdzieś po 10-12 metrach. Można wchodzić bez obuwia do wody tyle tylko, że chodzenie po drobnych kamieniach nie należy do przyjemności.
Ta miejscowość to jest dobra baza wypadowa na wycieczki - do Dubrownika 120km, do Drvenik (prom na wyspę Hvar )8km, Ploce (prom na Peljesac)30km, Mostar (BiH)100km.
Droga do Dubrownika jest bardzo dobra tak jak cała magistrala, po drodze jedziesz przez BiH więc możesz zrobić sobie zakupy i dolać benzynę do auta bo jest taniej niż w Chorwacji.
Primostem jest bardzo ładną miejscowością więc polecam. Wiele tu o niej napisano więc nie będę się powtarzał.
Udanych wakacji w Chorwacji
Pozdrawiam
witaj Krakuscity ,mogę prosić o namiary ? adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl