arczysz napisał(a):witam, w najbliższy weekend wybieram się do Chorwacji z rodziną na ostatni tydzień sierpnia, możecie polecić jakieś miejscowości w północnej części Chorwacji? Nie chce mi się jechać do Makarska czy Dubrownika bo to daleko na południe, poza tym bardziej cenię sobie spokojne miejsca żeby tylko plaża była i woda ciepła.
Highlander napisał(a):
Ja 2 lata temu też wyszedłem z założenia, że do Chorwacji "gdzieś blisko" (i do tego jeszcze w ciemno) więc po całodniowym poszukiwaniu jakiejś kwatery kończyliśmy ostatecznie w nie do końca bliskim Medulinie w apartamencie za 30 ojro więcej niż planowałem, gdyż nigdzie po drodze nie było miejsca w sensownej lokalizacji (sierpniowy najazd Włochów na Istrię i okolice ) Trochę więc trzeba uważać z tym pójściem na łatwiznę
Najbliżej - wiadomo - okolice Rijeki i Opatiji, ale czy to takie atrakcyjna turystycznie miejscówka?
Może pomyśl nad Moscenicką Dragą - mi ktoś to kiedyś polecał, sam tylko przejeżdżałem, ale wyglądało fajnie. No i faktycznie - pogoda - na pn Cro na przełomie sierpnia i września może już trochę lać.
arczysz napisał(a):dzięki za podpowiedzi, będę jechał z mazur więc dla mnie przejechanie przez Polskę to jest jeden cały dzień dlatego szukam czegos w północnej części żeby przynajmniej w dwa dni dojechać
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne