Witam,
Za bardzo nie wiedziałem w jaki temat uderzyć, bo ogólnie to pytań mam kilka odnośnie Chorwacji..
Może najpierw coś o planach..
Jedziemy we 4kę, termin to połowa września, a dokładnie 13-20 września..
Planujemy jechać samochodem, bo wiadomo, że można zobaczyć dużo więcej jadąc na własną rękę..
Przeczytałem mnóstwo tematów na tym forum dotyczących wielu aspektów wakacji w tym wspaniałym kraju.
Pierwsze podstawowe pytanie to gdzie jechać w okolicach września. Doczytałem, że przede wszystkim południe Chorwacji ze względu na temperaturę wody oraz pogodę.
Początkowo myślałem o Omnis ale odstraszyły mnie posty dotyczące temp wody.
Potem pomyślałem, że Hvar skoro ludzie się tak dobrze rozpisują o nim, prosiłbym o potwierdzenie informacji jeśli ktoś tam był
Korcula, Dubrovnik, Środkowa Dalmacja, Trogir ?
Teraz dopadłem taką tabelkę ..
http://grandtourblog.pl/2011/09/chorwacja-we-wrzesniu/I już sam nie wiem.. Pomóżcie !!
)
Pytanie czy warto już teraz robić rezerwację na wrzesień ? Patrzę aby było ładnie, a nie pokoje jak za czasów PRLu.. Może być apartament, mogą być pokoje, może być domek.. Chodzi o to, aby było blisko zarówno do miasta ( restauracja, pub, sklep) jak również blisko do plaży ( najlepiej piaszczystej, aczkolwiek czystość wody i jej temp. jest dla mnie ważniejsza )..
Wiadomo, że zawsze coś kosztem czegoś
Obecnie rezerwacja to koszt od 400 do 1000 euro za cały pobyt dla czterech osób.
Jednak podobno po sezonie czyli np. we wrześniu można złapać tanie i ładne miejsce za 10-20E za dobę..
Dlatego czy warto już teraz robić rezerwację ?
Ze względu na pogodę, dobrze było by mieć "lokum" z krytym basenem
Ale otwarty też może być ..
Myślimy nad zabraniem jedzenia, ale po opiniach z forum chyba zrezygnujemy z tego pomysłu..
A więc podsumowując jaka miejscowość na południu Chorwacji we wrześniu..? ( pytanie priorytet )
Czy warto już teraz rezerwować apartament ?
Jedzenie.. Dobrze myślę, aby nie brać?
Proszę o małą pomoc