witam wszystkich Cromaniaków,
Podejrzewam, że utworzyłem już setny wątek z podobnym pytaniem, sam czytałem kilka, ale jest to tak dużo informacji, że ciężko to wszystko ogarnąć i im więcej czytam tym mam coraz większy mętlik w głowie
1-2 września wybieram się do Chorwacji na około 10 dni. W Chorwacji byłem jeden raz, w Baska Voda, przy Makarskiej. Teraz chciałbym pojechać trochę w inne rejony. Będzie to także Dalmacja, ale bardziej na północ. Na ten moment najwięcej zastanawiałem się nad Primosten. Ogólnie mam zamiar pojechać w te rejony. Podróż autem w 4 osoby + 3 letnie dziecko. Dlaczego Primosten? Wydaje mi się dobrą bazą wypadową do zwiedzania, a blisko jest przecież Trogir, Split, wodospady Krka, Zadar czy Sibienik. Po krótce napiszę na czym mi zależy:
- ładna plaża, a najlepiej kilka plaż. Super jakby znalazły się i jedna piaszczysta i jedna kamienista (malutkie kamienie)
- pogoda, ale w zasadzie gdzie bym nie pojechał, będzie podobna pogoda
- chciałbym pojechać w miejsce gdzie we wrześniu można jeszcze do 22-23 wyjść na miasto, napić się piwka, winka, popatrzeć na piękne morze, dobrze zjeść no i fajnie by było żeby jeszcze jacyś ludzie się kręcili. Najogólniej rzecz ujmując chciałbym aby coś się jeszcze działo, ale nie zależy mi na imprezach do rana.
Trochę się boję, że w Primosten we wrześniu może być już pusto, tak jak pisałem, raz byłem w Makarskiej i tam we wrześniu na pewno będzie się coś działo, ale chciałbym pojechać w inne miejsce. Zastanawiałem się jeszcze nad:
- Vodice: miasto większe, to i większa szansa, że będzie się coś działo, ale jakoś nie mogłem znaleźć fajnych plaż, a to także ważne ze względu na dziecko:)
- Murter lub Jezera: tam znalazłem piękne plaże, ale trochę boję się, że wieczorami, na początku września nic nie będzie się działo choćby do 23:)
Będąc w Baska Voda trochę mi tego brakowało, żeby wieczorem gdzieś wyjść, ale blisko było do Makarskiej i tam na ostatnie dni jeździliśmy na wieczory. Z kolei w Baska Voda i obok w Breli są piękne plaże, a w Makarskiej tego nie ma.