napisał(a) Owidiusz » 26.08.2014 11:09
Witam wszystkich,
To mój pierwszy post, ale forum przeglądam od około roku.
Zacznę od razu, żeby nie zamulać. Jedziemy do Cro 31 sierpnia w 3 osoby. Zamierzamy spędzić tam 10 dni. W zeszłym roku byliśmy w Vodicach w sierpniu i było wspaniale. Co prawda na plażowanie jeździliśmy do Tribunj, gdyż wolimy dzikie, skaliste plaże, ale ogólnie było super.
W tym roku jako że na mnie przypadła organizacja wyjazdu zupełnie nie wiem co wybrać
Oczywiście lektura forum nie tylko nie ułatwia, ale nawet jeszcze większy bajzel robi w głowie - wybór jest zbyt duży
Dlatego zwracam się do Was drodzy forumowicze o pomoc. Może w punktach podam czego oczekujemy, a Wy dacie jakieś sugestie. No to lecimy:
- dzikie plaże w pobliżu, przyjazne jednak tak wylegiwaniu się, jak i pływaniu, nurkowaniu etc.
- możliwość znalezienia kwatery tak do 10euro za głowę (czyli 30euro całość)
- atrakcje turystyczne w pobliżu (mamy auto) gdyby pogoda nie dopisała
- ciepła woda i fantastyczna pogoda
Przyznam, że chciałem jechać do Orebića, ale towarzysze podróży trochę się buntują, że daleko, że za drogo itd.
Bardzo proszę o Waszą pomoc.
edit: jeszcze pojawiła się opcja - jedziemy wybrzeżem i zostajemy tam gdzie nam się spodoba, ale nie wiem czy to najszczęśliwszy pomysł biorąc pod uwagę to, że będziemy po ponad 15 godzinnej podróży...