Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

gdzie do Cro we wrześniu?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mati03
Autostopowicz
Gdzie w wrześniu do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) mati03 » 22.08.2014 22:51

Witam tak jak w tytule planuję 5 września 2014 roku wyjechać na wakacje do Chorwacji i tu jest moja prośba o pomoc w wyborze miejsca, rok temu byłem w miejscowości Crikvenica miejscowość fajna pod warunkiem że jedziesz z rodziną, w tygodniu to 22 miasto zamierało (rok temu też wyjeżdżałem w wrześniu) i teraz ogromna prośba poradźcie jakąś miejscówkę dla młodych i żądnych zabawy ;)
Trochę szukałem na forum ale nic interesującego nie znalazłem, ktoś może stwierdzić że jestem leniem, ale że za 2 tygodnie wyjeżdżam mam masę spraw na głowie do załatwienia więc pokornie proszę o pomoc...
Pozdrawiam
Highlander
Podróżnik
Re: Gdzie w wrześniu do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Highlander » 22.08.2014 23:17

Przede wszystkim jak dobra pogoda ma być bardziej prawdopodobna to środkowa i południowa Dalmacja a nie żadna Istria czy inny północny Kvarner... A z takimi atrakcjami to chyba przede wszystkim Makarska i Split...
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 23.08.2014 08:49

Makarska i okolice tak do 10 km
mati03
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mati03 » 23.08.2014 10:58

Właśnie Makarska i Split biorę pod uwagę, jeszcze jedno pytanko lepiej rezerwować czy w ciemno, słyszałem że w wrześniu jest już luźniej...
misiudg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiudg » 23.08.2014 11:18

Spokoju jedź w ciemno
mati03
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mati03 » 24.08.2014 22:43

Wielkie dzięki za pomoc, teraz tylko prosić żeby pogoda dopisała ;)
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 25.08.2014 09:37

Podłączę się, bo również mamy do zadysponowania cały wrzesień w HR.

Pytanie do wyjadaczy- czy Dubrownik to dobra destynacja, jadąc z 8 m-czną córeczką? Jestem ciekaw czy opcja "w ciemno" jaką stosujemy non stop jest odpowiednia na to miasto... Muszę wybrać większe miasto- logistycznie, a tam jeszcze nie byliśmy. Szukając na forum i innych, nie znalazłem odpowiedzi.

Dzięki za info.

P.S.

Swoją drogą również polecam Makarską...
Owidiusz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Owidiusz » 26.08.2014 12:09

Witam wszystkich,

To mój pierwszy post, ale forum przeglądam od około roku.

Zacznę od razu, żeby nie zamulać. Jedziemy do Cro 31 sierpnia w 3 osoby. Zamierzamy spędzić tam 10 dni. W zeszłym roku byliśmy w Vodicach w sierpniu i było wspaniale. Co prawda na plażowanie jeździliśmy do Tribunj, gdyż wolimy dzikie, skaliste plaże, ale ogólnie było super.

W tym roku jako że na mnie przypadła organizacja wyjazdu zupełnie nie wiem co wybrać :( Oczywiście lektura forum nie tylko nie ułatwia, ale nawet jeszcze większy bajzel robi w głowie - wybór jest zbyt duży :)

Dlatego zwracam się do Was drodzy forumowicze o pomoc. Może w punktach podam czego oczekujemy, a Wy dacie jakieś sugestie. No to lecimy:
- dzikie plaże w pobliżu, przyjazne jednak tak wylegiwaniu się, jak i pływaniu, nurkowaniu etc.
- możliwość znalezienia kwatery tak do 10euro za głowę (czyli 30euro całość)
- atrakcje turystyczne w pobliżu (mamy auto) gdyby pogoda nie dopisała
- ciepła woda i fantastyczna pogoda ;)

Przyznam, że chciałem jechać do Orebića, ale towarzysze podróży trochę się buntują, że daleko, że za drogo itd.

Bardzo proszę o Waszą pomoc.

edit: jeszcze pojawiła się opcja - jedziemy wybrzeżem i zostajemy tam gdzie nam się spodoba, ale nie wiem czy to najszczęśliwszy pomysł biorąc pod uwagę to, że będziemy po ponad 15 godzinnej podróży...
tomasz0309
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomasz0309 » 26.08.2014 12:27

Ja również od 5.09 w Makarskiej i również bez rodzinki (tylko z dziewczyną) wiec myślę że to dobry wybór dla młodych. Tym bardziej, że to mój dziewiczy wyjazd do Cro.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.04.2015 19:00

Witam,
jeśli będzie taka możliwość to planujemy wraz z narzeczonym i kilkoma znajomymi wybrać się we wrześniu do Chorwacji (drugi tydzień września). Moje pytanie brzmi następująco gdzie warto jechać w takim terminie by się nie nudzić wieczorami, chodzi mi o puby, restauracje, dyskoteki itd. Po drugie oczywiście żeby były piękne plaże. Moje drugie pytanie to czy w danej miejscowości, którą polecacie będzie możliwość znalezienia noclegu w ciemno (nie jesteśmy na obecną chwilę w stanie określić dokładnego terminu wyjazdu i ilości osób)? No i przede wszystkim jakie są ceny noclegów we wrześniu w tych miejscowościach?
Myśleliśmy nad Brelą, w której ja osobiście się zakochałam patrząc po zdjęciach, no ale we wrześniu może się tam już nic nie dziać? Generalnie jesteśmy nastawieni na południe i rejony Makarskiej:)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.04.2015 19:10

pau75 napisał(a):Witam,
jeśli będzie taka możliwość to planujemy wraz z narzeczonym i kilkoma znajomymi wybrać się we wrześniu do Chorwacji (drugi tydzień września). Moje pytanie brzmi następująco gdzie warto jechać w takim terminie by się nie nudzić wieczorami, chodzi mi o puby, restauracje, dyskoteki itd. Po drugie oczywiście żeby były piękne plaże. Moje drugie pytanie to czy w danej miejscowości, którą polecacie będzie możliwość znalezienia noclegu w ciemno (nie jesteśmy na obecną chwilę w stanie określić dokładnego terminu wyjazdu i ilości osób)? No i przede wszystkim jakie są ceny noclegów we wrześniu w tych miejscowościach?
Myśleliśmy nad Brelą, w której ja osobiście się zakochałam patrząc po zdjęciach, no ale we wrześniu może się tam już nic nie dziać? Generalnie jesteśmy nastawieni na południe i rejony Makarskiej:)

Brela we wrześniu OK, ceny apartamentów ok. 20 euro osoba. Jechać w ciemno.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.04.2015 19:14

Tylko czy Brela nie jest za mała na wrześniowy wypad? Boimy się, że nie będzie gdzie wyjść wieczorem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.04.2015 19:27

pau75 napisał(a):Tylko czy Brela nie jest za mała na wrześniowy wypad? Boimy się, że nie będzie gdzie wyjść wieczorem.

Promenada w Breli bardzo długa, można dojść do Baška Voda.
Jeśli Brela za mała - to Makarska.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.04.2015 19:29

Bardzo dziękuję za odpowiedź:)

w Makarskiej cenowo podobnie? Rozumiem, że również można spokojnie jechać w ciemno?
grzesiek-swidnica
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek-swidnica » 22.04.2015 20:01

Spokojnie w ciemno możecie jechać. Trzy lata temu byliśmy ze znajomymi w okolicach Splitu i bez problemu znaleźliśmy noclegi, jest w czym przebierać. W tym roku też startujemy tym razem Brela lub Baśka i tez w ciemno. Z jakiego województwa startujecie?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

gdzie do Cro we wrześniu? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies