Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie do Chorwacji?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
syla77
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) syla77 » 06.01.2015 17:02

Marta,
W Selce byliśmy w ostatnie wakacje, w sierpniu 2014 roku. Pojechaliśmy w ciemno - 6 osób, 4 osoby dorosłe i dwoje dzieci. Chcieliśmy znaleźć kwaterę (już od 7 rano trwały poszukiwania) w Crikvenicy, ale się nie udało. W końcu, przypadkowo, przez Polkę mieliśmy kwaterę w Selce - w ostatnim rzędzie domów, więc dalej od plaży (i dosyć stromo - mój 70-letni tata męczył się w drodze pod górę). Ale z tarasem ok. 20m2@ Widok na morze super. Dla mnie ładniejszy niż na Makarskiej Riwierze w stronę wysp Hvar i Brać. W miejscowości bardzo mało obywateli z Polski. Plaża i betonowa i z kamykami, a nawet jest trochę piasku i można babki stawiać. Woda była bardzo ciepła, moje 3 letnie córki nie wychodziły z niej przez prawie godzinę, a jak byliśmy w Tucepi w 2013, to rano dla 2-letnich dzieci było za zimno w morzu. Ceny w sklepach podobne do tych dalmackich z 2013 roku. Byliśmy tylko 7 nocy jako dodatek do wakacji na Węgrzech, dlatego nie zwiedzaliśmy wyjątkowo w ogóle. Roślinność nie taka jak w Dalmacji, ale byłam pozytywnie zaskoczona tą miejscowością.
bnm123
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bnm123 » 09.01.2015 21:15

Ja zupełnie nie polecam miejscowości Novi Vinodolski. Wracając z okolic makarskiej na 4 dni zatrzymaliśmy się w Novi Vinodolski. Centrum restauracyjno- rozrywkowe - jak na Krupówkach. Plaże - albo w porcie na betonie, albo bardzo skaliste, strome. Jeżeli chodzi o mieszkanie to trzeba dobrze sprawdzić gdzie rezerwujemy apartament ponieważ chyba większa część miasteczka jest bardzo pod górę. Jeżdżąc do tej pory do dalmacji bardzo się rozczarowałam tą miejscowością.
Tarsylka
Turysta
Na sam koniec świata

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tarsylka » 26.04.2015 10:26

Witam.
Mam takie pytanko. Mianowicie chcieliśmy we czwórkę wyjechać do Chorwacji , ale na samą końcówkę ponieważ słyszałam , że są tam piaszczyste piękne plaże. W Chorwacji byliśmy już 2 razy ale zdecydowanie bliżej. Może polecicie nam jakąś fajną miejscowość no i noclegi raczej nie za drogie. Warto również dodać, że nie mówimy po angielsku. :)
Pozdrawiam.
Bocian
zbanowany
Re: Na sam koniec świata

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.04.2015 10:28

Jeśli słyszałaś to ten ktoś nie powiedział ci gdzie to jest?
http://www.adriagate.com/Hrvatska-hr/Pj ... e-Hrvatska
Tarsylka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tarsylka » 26.04.2015 10:42

Piękne te plaże. A może jakaś konkretna, sprawdzona lokalizacja?
Zależy mi na widoku na morze i bliskości do plaży Jakby ktoś miał namiary na fajny apartament (2+2) to proszę o podesłanie na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.04.2015 10:47

Ja dalej niż na Pelješac nie jeżdżę. Jeśli chodzi o wybrzeże oczywiście.
umca
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) umca » 26.04.2015 10:51

Podałeś trochę mało szczegółów.

Jeśli ktoś Ci mówił o piaszczystych plażach to raczej nie w Chorwacji. :)
Nie licząc Rabu. Poza tym to 90-95% skalisto-kamieniste-żwirkowe plaże.

W linku od Bociana masz podane piaszczyste plaże ale poza tym jest ich baaardzo mało.
Tarsylka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tarsylka » 26.04.2015 10:55

Jednak trafiają się.
umca
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) umca » 26.04.2015 10:58

Tarsylka napisał(a):Jednak trafiają się.

Zgadza się ale nawet te podane w linku to często są piaszczysto-żwirkowe. Z tego co kojarzę to tak jak napisałem największe zagęszczenie takich plaż jak szukasz to jest na wyspie Rab.
Tarsylka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tarsylka » 26.04.2015 11:00

Na Rabie już byłam. Na Ciovo również teraz wolałabym gdzieś niżej.
umca
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) umca » 26.04.2015 11:03

Może Pag? Tam mogę polecić kwaterę. W rejonie są 2 plaże ale trzeba kawałek dojechać w Nin i w Novaliji.
Tarsylka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tarsylka » 26.04.2015 11:06

A ten Pelješac warty odwiedzenia? Pag - za blisko :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 26.04.2015 11:15

Tarsylka
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tarsylka » 26.04.2015 11:34

Ok - klamka zapadła - kierunek Pelješac.
ktoś coś? Jakiś apartamencik 2+2 z widokiem na morze :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 26.04.2015 11:38

Ja apartamentów nie znam,spałam pod namiotem .
Mam nadzieję,że wiesz ,że tam nie ma piaszczystych plaż?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Gdzie do Chorwacji? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone