napisał(a) ines » 30.05.2006 21:12
hmm..a u nas wychodzilo z apartamentem 100zl na dzien z calym wyzywieniem dziennym...za jedna osobe apartament 40zl + 40zl jedzonko i 20zl jakies dodatki czyli lody itd..chyba ze bardzo zaszalelis,my to tak 120zl dziennie to max...wychodzilo wlasnie na 10dni 1000-1200zl na osobe...
ja polecam wziasc z polski np.makaron , ryz, kasze,herbata takie rzeczy ktore mozna spokojnie przewiezc i zawsze sie troche zaoszczedza..
no i wode-zawsze ok4zgrzewki niegazowanej..bo jednak tamta o wiele drozsza i gorsza w smaku:)
ja troche gotowalam ..zazwyczaj owowce morza wiec ryz byl dobrym dodatkiem..biore zawsze wlasne przyprawy..
na 14dni pobytu z 5razy gotowalam wiec zawsze 5dni ktore bysmy przeznaczyli na jedzonko w restauracji poszlo np.na fish picnik i na drobne wycieczki:)
2tyg z gazem -wyniosl nas ok 1000zl w obie strony
wszystko wynioslo ok 4tys..ale bez jakis wiekszych oszczednosci..bylo
winko, rakijka , jedzenie w restauracji , wycieczki i pobyt w 2miejscach-
10dni tucepi, 3dni Primosten
mi smakowaly najbardziej owoce morza, ryby,burek, grillowane szprotki, prazone kalmary,
miesa srednie..np. bralismy caly talerz grillowanych mies na 2osoby to te miesa takie zylaste;/ale dalo sie zjesc:)
kosztowalo jakos ok60-70zl.
czyli caly pobyt mysle ze tak na 2osoby wyniesie ok4tys...bez wiekszych wyrzeczen ale tez bez szalenstw:))
takze tez zalezy ile placisz za kwatere bo my placilismy 9E a np.nasi znajomi juz nie mieli takiego farta i placili 15 E wiec odrazu koszty sa inne;)