Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

gdzie co jak i za ile!

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lennon
Podróżnik
gdzie co jak i za ile!

Nieprzeczytany postnapisał(a) lennon » 02.09.2007 18:10

Bardzo proszę o poradę! pod koniec września wybieram sie pierwszy raz w życiu do Chorwacji (okolice Splitu albo Dubrownika, lecz w tej kwestii jeszcze jestem otwarty) własciwie to miejsce jest mi obojętne byle nie na wyspie! Chodzi o to żeby była ładna niezbyt komercyjna okolica! Mam więc kilka pytań!
Proszę podajcie nazwę miejscowości gdzie warto jechać i osiedlic się na ok tydzien, gdzie są ładne apatramenty dla 4 osób po max 10euro za dobę od osoby blisko morza.
Kolejne pytanie jest takie czy jesli jadę w takim okresie tj pod koniec września mogę liczyć na wolne miejsca w apartamentach i możliwośc sporej negocjacji cen?? Jadę pierwszy raz i nie wiem co tam do czego! Z góry dzięki pozdrawiam!!
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 02.09.2007 19:27

lennon napisał(a): Z góry dzięki pozdrawiam!!

Ilu odpowiadających tyle pieknych,uroczych,kameralnych miejscowości.
Nie pchaj sie w maleńkie bo koniec września to może być pozamykane (lokale)
Co do wolnych miejsc to:
do wyboru do koloru i jaka bedziesz chciała/ał odległość do morza :)
W tym czasie wybór należy do Ciebie i negocjacje bardzo wskazane. Oczywiście podczas negocjacji stale kręcisz nosem że tam gddzie byliście przed chwilą to cena niższa i warunki troszeczke lepsze :)

Udanego :)))))
lennon
Podróżnik
dzieki za szybką odpowiedz!

Nieprzeczytany postnapisał(a) lennon » 02.09.2007 22:29

Mirku a możesz rzucic 2,3 nazwy miejscowości gdzie byłeś i polecasz?? Myslisz, że nie bedzie problemu z kilkuosobowym apatramentem przy morzu za ok 30-40 Euro? Wogóle to jak wygląda Chorwacja pod względem turystycznym o tej porze? Już powiedziałeś że małe ośrodki moga byc pozamykane! Nie jestem leniem, który czeka na gotowe recepty i zanim napisałem mój pierwszy post kilka godzin czytałem forum! Ogrom tu wiedzy ale jednak kilka wątpliwości pozostało. Fajma byłaby miejscowośc z położonym niedaleko portem lub jakims targiem.
pozdrawiam!
keruj7
Croentuzjasta
Re: dzieki za szybką odpowiedz!

Nieprzeczytany postnapisał(a) keruj7 » 03.09.2007 04:58

lennon napisał(a):Mirku a możesz rzucic 2,3 nazwy miejscowości gdzie byłeś i polecasz?? Myslisz, że nie bedzie problemu z kilkuosobowym apatramentem przy morzu za ok 30-40 Euro? Wogóle to jak wygląda Chorwacja pod względem turystycznym o tej porze? Już powiedziałeś że małe ośrodki moga byc pozamykane! Nie jestem leniem, który czeka na gotowe recepty i zanim napisałem mój pierwszy post kilka godzin czytałem forum! Ogrom tu wiedzy ale jednak kilka wątpliwości pozostało. Fajma byłaby miejscowośc z położonym niedaleko portem lub jakims targiem.
pozdrawiam!

Jeśli kilka godzin czytałeś forum to się dziwię, że nie znalazłeś 2,3 nazw. Wrzesień jest idealny na pobyt w Chorwacji, ciepłe morze, już nie ma zniewalającego upału. Lokal gdzie można coś zjeść i wypić też się znajdzie. Weź mapę, zamknij oczy i celuj palcem między Splitem a Dubrownikiem. Gdzie trafisz to będzie na pewno dobry wybór. :hut:
Pawełka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawełka » 03.09.2007 09:20

Polecam okolice Trogiru, bo we wrześniu będziesz miał gdzie usiąść przy kawie. Poza tym dobre miejsce wypadowe.
miejski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miejski » 03.09.2007 10:47

Ja właśnie wróciłem z Breli.

Mnie się podobało, więc polecam.

Nie ma problemu z kwaterami. Gdy wyjeżdżałem, na każdym skrzyżowaniu na "jadrance" stali ludzie z tablicami "Sobe" i "Apartmani".

Jeśli Brela nie będzie w Twoim typie, blisko jest Baska Voda i Makarska.
lennon
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lennon » 03.09.2007 15:21

dzieki za wszelkie odpowiedzi!! jakbyście sobei cos jeszcze przypomnieli to piszcie będe wdzięczny. Mam nadzieje ze te ceny kwater mnie nie powalą ale będe walczył i się targował.
pozdrawiam
mirek109
Cromaniak
Re: dzieki za szybką odpowiedz!

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 03.09.2007 16:12

lennon napisał(a):Mirku a możesz rzucic 2,3 nazwy miejscowości gdzie byłeś i polecasz??

Dla mnie jak na razie jalepsze miejsce to Biograd na Moru co nie znaczy że najpiekniejsze :)

Proponuje rzuć okiem na fotki i ewentualnie zapytaj gdzie były robione :)
Wiedz że w srode w nocy wyłaczam kompka i nie włącze do 17.09 :)) bo bedę w Biogradzie i będę miał wnuczka siedmiomiesięcznego pod opieką :)

Tu fotki :)))
http://www.olczyk.com/mirek/chorwacja/

Powodzenia :):):)
lennon
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lennon » 03.09.2007 22:26

Mirku dzięki za odpowiedz! Napisz jak bedziesz miał wolną minutkę cos o tej miejscowosci dosłownie kilka zdań! Interesuje mnie czy jest dużo kwater i nie przesadzją z cenami? tzn ile ty planujesz płacić za apartament? Czy kiedy byłeś tam wcześniej ktoś łapał rybki i czy brały? Wreszcie czy jest tam gdzieś targ gdzie można kupic jakieś ciekawe rzeczy w tym owoce morza! Baw się dobrze na Chorwacji i jeszcze raz dzieki za odpowiedz!

pozdrawiam!!
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 04.09.2007 16:12

lennon napisał(a):

Napiszę wieczorem. Najlepiej jak bys zapodał kontakt na e-poczte lub GG
po 20** będę przy kompie na pewno :)
lennon
Podróżnik
Do Mirka.

Nieprzeczytany postnapisał(a) lennon » 04.09.2007 16:24

Za chwilę ide do robótki bo tak się składa że pracuje jako funkcjusz publiczny i pory nocne służą mi ze 2 razy w tygodniu nie do spania. Wobec powyższego żałuje ale na gg nie pogadamy. Podaje kontakt mailowy adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl jeśli coś napiszesz i podpowiesz będę wdzięczny. Dziś poogladałem trochę wybrzeże Chorwackie przez google earth i fajnie to wszystko wyglada.
pozdrawiam
zbigu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbigu » 23.10.2007 13:35

A jakie byly srednie ceny kwater w te wakacje?
Dwa lata temu placilem rowno 10 E; za osobe (Riviera Makarska) w tym roku nie bylem, na ile musze sie przygotowac za rok? Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze sa to ceny orientacyjne. Kolega wrocil i zaplacil za przecietna kwatere 500m od morza 30E; od osoby, ale jak sam przyznal byla to pierwsza kwatera o jaka zapytal i poprostu wzial. Mysle ze troche przeplacil, czy az tak podrozalo? Pozdrawiam.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 23.10.2007 14:07

zbigu napisał(a):A jakie byly srednie ceny kwater w te wakacje?
czy az tak podrozalo? Pozdrawiam.

http://www.makarska-riwiera.pl/apartamenty_2008.htm#2
23 za osobę w szczycie sezonu i już prawie cała Djenka zajęta
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 23.10.2007 14:35

zbigu napisał(a):A jakie byly srednie ceny kwater w te wakacje?
Dwa lata temu placilem rowno 10 E; za osobe (Riviera Makarska) w tym roku nie bylem, na ile musze sie przygotowac za rok? Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze sa to ceny orientacyjne. Kolega wrocil i zaplacil za przecietna kwatere 500m od morza 30E; od osoby, ale jak sam przyznal byla to pierwsza kwatera o jaka zapytal i poprostu wzial. Mysle ze troche przeplacil, czy az tak podrozalo? Pozdrawiam.

wszystko zależy od miejsca zakwaterowania, my we wrześniu w Zaostrogu płaciliśmy za apartament ( dla dwóch osób ) 100 m od morza - 20 euro,
w lipcu i sierpniu ceny są wyższe ( ok. 40 euro za apartament)
Wydaje mi się, że kolega znacznie przepłacił.
pozdrawiam

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone