Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witam ,wybieram się w Lipcu do Vodice ,przeglądają forum zdecydowałam się na trasę Gdańsk-Niemcy-Austria-Słowenia-Vodice ,czy ktoś z was ma może jakiś wskazówki gdzie najlepiej zrobić przerwę na sen i jakiej trasy się trzymać , od 4 dni siedzę na forum i zaczyna mi się mózg gotować .Może ktoś z Trójmiasta wybiera się na Chorwację w podobnym terminie czyli 16 lipiec?
O której będziesz wyjeżdżać z domu? Jedziecie rano , w południe czy wieczorem ? Jedziecie z dziećmi czy tylko dorośli ? Miejsce noclegowe zależy od wielu czynników. Na forum jest wątek z polecanymi miejscami noclegowymi. Jeżeli wyjeżdżacie rano to nocleg wypada w Austrii. Może w okolicach miasta Graz?
Witam, jadę 19 czerwca i ruszam z Malborka ale jadę autostradą A1 potem Czechy, Austria - tu nocleg w Sebersdorfie, kolejny dzień Słowenia ( objazd autostrady ) i Medići w Chorwacji. Czemu chcesz jechać przez Niemcy ?
ewa.krakuska planujemy wyjechać 16 lipca o 4/5 rano .Mamy możliwość przenocowania u rodziny pod Kołbaskowem ale myślę że to by było zbyt wcześnie na nocleg .Rozważam opcję jechanie w pierwszy dzień ile się da , nocleg gdzieś na trasie , ewentualnie zostanie nam przenocowanie w aucie .Jedziemy z siedmioletnim synkiem
Jeśli pojechałbyś przez Polskę A1 , proponuję nocleg w Mikulovie. Fajne miasteczko, ceny noclegów przystępne. Z Mikulova do Vodice będziesz jechać max 10 godzin, licząc postoje ( z uwagi na dziecko) i objazd autostrady w Słowenii.
Czy w Mikulovie nie będzie problemu z noclegiem bez wcześniejszej rezerwacji ? Z jakimi cenami trzeba się liczyć mniej więcej za nocleg w tym miasteczku ?
Witaj, my wyruszamy z Trójmiasta dokładnie z Gdyni, ale nieco później bo 25.07. Jedziemy trasą Czechy, Austria- tutaj nocleg w Mönichkirchen, potem przez Słowenię aż do Tucepi
ewa.krakusk Dziękuje właśnie sprawdzam dostępność pokoi Teraz właśnie przeliczyłam ,że ruszam nie 16 lecz 17 docelowo 18 mam być na miejscu .Zdecydowanie zbyt długo siedzę przy kompie od paru dni ale lubię mieć wszystko zaplanowane (niestety brak miejsc)
karolina1118 szkoda że nie 17 razem byśmy popędzili
sis1981 napisał(a):Witam ,wybieram się w Lipcu do Vodice ,przeglądają forum zdecydowałam się na trasę Gdańsk-Niemcy-Austria-Słowenia-Vodice ,czy ktoś z was ma może jakiś wskazówki ...