napisał(a) janlewbr » 29.07.2009 19:55
Ja jestem juz po wakacjach . Jechałem z okolic Elbląga . wyjazd o 4 rano drogą nr 7 prawie do W-wy za mostem na Wiśle w prawo i przez Błonie Grodzisk Mazowiecki do Gierkówki [ w Błoniu byłem o 7 rano] w Cieszynie 11:30 . Obiadek w Piesztanach na Słowacji 14:00 odpoczynek godzinka a potem Bratysława , Wiedeń z boku przez Eisenstadt potem autostrada Graz i przed Granicą ze Słowenią stara drogą do Mariboru a przy niej poszukiwanie spania 20:20 w pierwszym zajeżdzie przy drodze . Spanko . Rano śniadanko w Mariborze i dalej w drogę oczywiście bocznymi drogami po godzinie granica SLO/HR . W moim wariancie zaliczyliśmy jeszcze Plitwice z noclegiem w Siroka Kula koło Gospica trochę pobłądziłem . Dla amatorów wrażeń polecam drogę nr 25 przez przełęcz Ljubowo , miejscowość Bunić i Ljubowo wyludnione { Chorwcka akcja Wisła jak w Bieszczadach w 1947 } na przełęczy nie polecam łażenia poza drogą - pola minowe , oraz wycieczek wzdłuż autostrady koło Gospicza z tego samego powodu . A dalej pobudka 28.06 o godzinie 10 po śniadanku dalej do Promajnej koło Makarskiej 14:00 na miejscu . A droga powrotna wyjazd 7:00 i jazda z krótkimi przerwami { porażka w Zwardoni Żywcu i Bielsku na minus około 3 godzin i to bez posiłku }dałem sobie spokój o 24:00 w Łodzi , a potem już spacerek do domu .
Podsumowując największa katorga u Nas w Naszy pięknym kraju . Połączeni winietek Pola i autostrad Buzko-BraciKwa-Tuska nie wypaliło , jedyny sposób na nasze drogi wyjechać na nie wcześnie rano o 4 było już widno i ruch 0 dopiero około 6 od strony Warszawy zaczęły nieśmiało pokazywać się auta warszawiaków spragnionych piasku z plaż Bałtyckich . A droga powrotna przez Polskę po południu - Zwardoń 17:00 Łódż 24:00
Winietki 2X Austria tygodniowe i 1xMiesięczna na Słowacji i 2x210 Kun od granicy do zjazdu na Makarską oraz 3 noclegi pod Mariborem 50 E za 4 osoby , Siroka Kula 350 Kun za 4 osoby ze śniadaniem i 350 zł w Łodzi też za 4 najdrożej jest w Polsce !!