Odświeżę temat który rozpoczęłam bo nie chcę zakładać nowego aby się nie narazić moderatorom
Plany były wielkie, ale jak to czasami bywa życie potrafi płatać figle i plany skutecznie weryfikować
Miały być 3 tygodnie cudnie spędzonego czasu i pierwsze zakochanie się w CRO. Miało być dużo zwiedzania, dużo włóczenia sie po różnych okolicach, dużo przemieszczania i różnego rodzaju nocowania (namiot, apartamenty).
Niestety pech chciał, że w kwietniu przeszłam niespodziewanie operację kręgosłupa i jak na razie to leżę jeszcze przykuta do łóżka mając nadzieję że pozbieram się do sierpnia i mimo wszystko wyjazd dojdzie do skutku. Szkoda by było stracić zaliczkę na zaklepany apartament w Orebicu no i przede wszystkim stracić szansę na zakochanie się
Staram się być dobrej myśli i mimo że ciało nie pozwala jak na razie na wielkie forsowanie to głowa aż paruje od różnego rodzaju myśli i pomysłów. I tak z laptopopem na brzuchu znowu ślęczę na forum wyczytując wszelkiego rodzaju inf. i czytając relacje i aż mnie skręca jak pomyślę że moglibyśmy nie pojechać
Na pewno wiem że wyjazd w tej sytuacji musi sie ograniczyć do bardziej stacjonarnego pobytu niż do wojaży od miejsca do miejsca z rozbijaniem namiotu czy szukaniem innego noclegu.
Jednak nie mogę sobie darować żeby aż tak bardzo okroić plany i tak sobie na razie wymyśliłam że wyjedziemy z Trójmiasta z rana a nie jak zawsze w nocy jak gdzieś wyruszaliśmy,aby częściej zatrzymywać się na odpoczynek i wyprostowanie kości czyt. kręgosłupa w moim przypadku
bo jednak w dzień zawsze to milszy będzie postój niż w nocy. Dojechać gdzieś na Słowację na wieczór i zaliczyć nocleg w łóżku co dla mnie będzie zbawienne, a dla kierowcy pewnie też, bo jednak ja mu za bardzo nie pomogę tym razem.
Nastepnego dnia zaliczyć odcinek Słowacja- Chorwacja (Plitwice) i tu kolejny nocleg. Od rana zwiedzić Jeziora i w południe dojechać do Primosten zostając w nim na tydzień.
No i tu mam mały dylemat.
W jaki dzień najlepiej przyjechać do Primosten aby znaleźć odpowiedni nocleg dla 2 dorosłych osób i 3 dzieci (2,5,16) ?
W Orebicu mamy rezerwację od 22.08 (sobota) więc jeśli chcemy być +/-tydzień w Primosten to czy tak wycyrklować aby przyjechać w sobotę popołudniu czy może w piątek? a może lepszy będzie czwartek?
Zastanawiam się dlatego że sobota to będzie 15.08 i nie dość że święto co za tym idzie pewnie jakiś długi weekend tak jak u nas to zmiana "turnusów".
Najgorsze jest jeszcze w tym wszystkim to że zakładaliśmy na początku że pierwszy okres pobytu spędzimy na tzw. "łapance noclegowej" i co się trafi to będzie dobrze, no i też miała być frajda dla dzieciaków z pobytem pod namiotem.
Namiot z przyczyn już wiadomych niestety z wielkim żalem odpada, natomiast martwi mnie że w tym okresie może być problem ze znalezieniem w Primosten odpowiedniego noclegu.
W związku z tym że nie pożałowaliśmy na rezerwację w Orebicu, bo założyliśmy ze ma to być docelowy pobyt, po nie wiadomo jakich "przejściach"
i woleliśmy mieć już z głowy szukanie dobrego apartamentu rezerwacje zrobiliśmy przez biuro.
Jednak aby nie doprowadzić do większego okrojenia domowych środków pobyt w Primosten chcielibyśmy załatwić jadąc "w ciemno" bez rezerwacji przez biura.
Wiem że już jest późno na zaklepywanie fajnych ofert ale czy ktoś mógłby mi podać jakieś namiary bezpośrednio do właściciela na dobry apartament?
Może udałoby mi się na zasadzie "trafiło się ślepej kurze ziarno" coś zarezerwować, bo powiem że zaczynam się trochę obawiać że nie daj boże nic ciekawego i nie powalającego cenowo nie uda nam sie znaleźć w tym okresie.
A "ciekawego" to bardziej należało by czytać odpowiedniego
Tak jak nie stanowiła do tej pory dla mnie odległość noclegu od najważniejszej atrakcji (dla dzieci) czyli morza to teraz wiem że i dla mnie nie bardzo wskazana będzie codzienna daleka wspinaczka pod górę, po schodach spowrotem do miejsca zakwaterowania
Choć teraz tak mi przyszło pisząc do głowy, że czy to musi być sam Primosten? (głośno myślę
) a może w bardzo bliskiej odległości będzie coś fajnego? ech sama już nie wiem
Za wszelką pomoc będę wdzięczna
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl