ANITA:) napisał(a):Jak zaplanowałam kupiłam dzisiaj mapę rozłożyłam sobie wieczorem przed kominkiem i "przejechałam paluchem" całe wybrzeże. No i pierwszą podróż mam zaliczoną hihihihi Mąż się ze mnie śmieje, że znowu będę siedzieć w aucie i jak zawsze mu "nadawać". W przeciwieństwie do niego gdzie on jest zwolennikiem GPS ja musze mieć mapę przed nosem, lepiej się czuję jak wszystko mam "namalowane" Jestem jednak wzrokowcem.
Teraz jeszcze muszę się zdecydować na jakiś przewodnik. Oglądałam w księgarni i zbyt dużo ich było i nie mogłam się zdecydować. Może to i lepiej bo po powrocie zajżałam na allegro i te same pozycje jednak są tańsze , ale zostawiam sobie decyzję wyboru na jutro
tturek napisał(a):ANITA:) napisał(a):Jak zaplanowałam kupiłam dzisiaj mapę rozłożyłam sobie wieczorem przed kominkiem i "przejechałam paluchem" całe wybrzeże. No i pierwszą podróż mam zaliczoną hihihihi Mąż się ze mnie śmieje, że znowu będę siedzieć w aucie i jak zawsze mu "nadawać". W przeciwieństwie do niego gdzie on jest zwolennikiem GPS ja musze mieć mapę przed nosem, lepiej się czuję jak wszystko mam "namalowane" Jestem jednak wzrokowcem.
Teraz jeszcze muszę się zdecydować na jakiś przewodnik. Oglądałam w księgarni i zbyt dużo ich było i nie mogłam się zdecydować. Może to i lepiej bo po powrocie zajżałam na allegro i te same pozycje jednak są tańsze , ale zostawiam sobie decyzję wyboru na jutro
hej
proponuję z trójmiasta do zielonej góry i nocleg. potem jeżeli nie zwiedzasz prosto do Cro przez niemcy. szybciej i bezpieczniej. cały czas autostrada. a jak chcesz zwiedzać jeziora to też można przez niemcy.
kleeberg napisał(a):baju napisał(a):Przez Niemcy to już postanowione na 100 proc. Wydłużam drogę tylko o niecałe 200 km (co przy relacji 1600 czy 1800 nie jest już tak znaczące - i tak musimy jechać 2 dni) ale za to oprócz pierwszych 200 km do granicy, potem jadę cały czas autostradami. Przejazd przez Polskę północ-południe mam już przerobiony przy okazji innych wycieczek i jakoś mi się nie uśmiecha
Jasne, że całkiem inaczej ma się sprawa z Wielkopolski ale znad morza myślę, że tłuczenie się po polskich drogach to gra niewarta świeczki
Ale oczywiście dzięki za zainteresowanie
Witam serdecznie
Popieram Twój wybór jazdy austradami
Ja już trzykrotnie odwiedziłem Cro samochodem.
Zawsze tą drogą;Kołbaskowo-A11 Berlin-A10 Poczdam-A9/A72 na Regensburg Dalej A3 na przejście graniczne w Passau.
Austria A8/A9 na GRAZ, Maribor-- ZAGRZEB
Jeśli masz jakieś pytania chetnie pomogę.
Pozdrawiam.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi