Witam,
Za tydzień po raz 6-ty ruszamy z Gdańska do Chorwacji i urlop chcemy zacząć na wyspie Hvar gdzie byliśmy już dwa razy . Ponieważ tym razem jedziemy w ciemno, na Hvar chciałbym dostać się jak najwcześniej by na spokojnie poszukać kwater w Zavala lub w Jelsie. Generalnie jestem zwolennikiem trasy przez Polskę i Czechy bo opcja 6h do Szczecina i Kołbaskowa jakoś mnie nie przekonuje, więc np. w zeszłym roku wyjazd ok. godz 14 i o godz 22 dojazd do hotelu „Abis” w Bystrzycy Kłodzkiej i nocleg, potem Czechy-Austria-Słowenia-Chorwacja nocleg w okolicy Karlovaca (dojechaliśmy ok.godz 17) i następnego dnia do Makarskiej i ok. godz 13-14 prom na wyspę Brać. W tym roku chciałbym pojechać podobnie z tym że do Split-u a potem na Hvar, do tej pory na Hvar pływałem z Drvenika gdzie jak wiadomo w sezonie korki są niezłe ale jest plaża więc dziecko było szczęśliwe. W Splicie czas oczekiwania jest pewnie też spory więc zakładam że na wyspę dostaniemy się ok. godz 15-16 co wg mnie jest trochę za późno na rozpoczęcie poszukiwań kwatery. Może więc ktoś ma pomysł albo doświadczenia ja zrobić tą trasę z dwoma noclegami, ale żeby w Splicie być wcześniej ?????