Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

gawędy przy Twoim stole

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sly29
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sly29 » 18.04.2005 10:45

Bazyl czy sugerujesz że sąsiad przestraszy sie mojego trawnika na zapadnietej klacie ??
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 18.04.2005 11:24

sly29 napisał(a):Bazyl czy sugerujesz że sąsiad przestraszy sie mojego trawnika na zapadnietej klacie ??

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
4444457
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 18.04.2005 11:25

bazyl napisał(a):jak mnie nie widac to i tak jestem :) albo zaraz będe :)

duch ? tajniak ? anioł stróż ? :wink:[/quote]
tylko nie zawsze odpisujesz co Bazylku??????????? :wink:
bazyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl » 18.04.2005 12:24

jak ładna i zgrabna to zawsze odpiszę :wink:
jacek gryczewski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek gryczewski » 18.04.2005 12:28

bazyl napisał(a):jak ładna i zgrabna to zawsze odpiszę :wink:

a juz dla tej :lol: z "mięsniem piwnym" to juz nie odopwiadasz ? tak mam to rozumiec? :twisted:
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 25.04.2005 16:01

bazyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl » 25.05.2005 12:08

No to lecę !!! :lol:
Kupiłem wczoraj bilet na samolot do Lądka za 150 zł , ląduje na Stansted . Ponownie proszę o wszelkie praktyczne rady co do mojego tygodniowego pobytu . Śpię i piję u kumpla , mieszka w 2 strefie , żarcie i wódkę zabieram z Polandu , 100 funciaków na travelkę , pocztówki i inne duperelki . Chyba wystarczy ? I ważna rzecz , jak dostać się z lotniska do centrum , bo za ch.. nie mogę nic wygooglać :cry: Jędrek , do boju :wink:
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 25.05.2005 12:47

many
Croentuzjasta
Wam...

Nieprzeczytany postnapisał(a) many » 14.06.2005 09:54

liście jesiennego klonu rzucone na stol, kurzem zaszly, delikatna mgla zapomnienia...swym bezruchem obraz smug deszczu na platkach purpurowej rozy przywoluja...powraca pamiec wspomnien, rozmow i zlozonych obietnic...bylem Tobie to winien, wiec jestem. ogarnac trzeba by tu i znow gosci na kolacje przy swiecach zaprosic kilku...
Bruno
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bruno » 14.06.2005 21:18

no many...
...pięknie żeś to ujął...aleś przy okazji zakręcił ..że hoho :D :D
ale co tam....w końcu wyszedłeś z krzaków :D :D :D
fajnie że jesteś :D ...
..a tak wogóle to trza by jakiegoś browarka tudzież...mocniejszego trunku popróbować :D :D :D

pozdraweczki
Bruno
many
Croentuzjasta
Wam... part II

Nieprzeczytany postnapisał(a) many » 14.06.2005 22:48

mniemam czcigodny bracie de b., iz serca mezne rycerstwa tegoz i dusze bialoglow slowianskiej urody, wytrzymac zdolaja zamety moja osoba wywolane...jak Ci bowiem wiadomo, kniei u nas dostatek (i mieczow tudziez), a bory w zwierza wszelakiego pelne, co czyni wychodzieniem z nich wielce powolnym i na niebezpieczenstwa wielkie narazone byc musi...jak doniesc zdolali usluzni inaczej;-), dobrzes radzil sobie w czasach trudnych nad miare, co tylko chwale zakonowi i panu niesc moze najwyzsza; dobitnie dajac dowoda na szlachetne Twe czyny i zamiary wszelakie....w intencyji Twej modly odprawic kaze, a i sam do komnat udam sie niechybnie coby slowem wspomoc wyprawe wielka, o ktorej sluch doszedl mnie na ruczaju pod debami...co zas sie tyczy inszych propozycyj to wiesz bracie, zem zachorzal wielce i trudno bedzie mi przekroczyc normy pitne, ustalone na zamku WM....tedy obmyslim jaka inna sposobnosc na cyrulika nakazy. w kwestyji samej; byla tu zawzdy bialoglowa stol nakrywajaca....zachodzi tu czasem? myslim, ze wartaloby sie tem zajac... :o
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 14.06.2005 23:03

Wszelki duch ... .

Chociaż jam nie białogłowa i do Twego opisu raczej nie pasuję - to zobaczywszy mocno zakurzony wątek "gawęd ... " z kurzu i pajęczyn otrzepan - wstępuję, żeby się z jego autorem przywitać :D .

Choć w Bory jedną nogą wstąpić zaledwie zdążyłeś - plecy Twe z podpisami zlotowiczów z Brennej na karcie się odcisnęły :wink: :)

W drogę jakowąś się wybierasz - że o stół przejazdem tylko zahaczyć Ci przyszło?
Pozdrawiam - też tu czasem kiedyś przysiadająca ... :)
many
Croentuzjasta
Wam...part III (the last)

Nieprzeczytany postnapisał(a) many » 16.06.2005 18:39

raczej wszelki diabel...rogaty;-), ale skoro mnie takim widziec zechcialas, widac do bram piekla jeszcze mi ciutke ostalo...;-). witaj! watek bialoglow byl tu juz swego czasu wyjasniany ale dla Ciebie powiem, ze nie o barwe kruczoczarnych wlosow tu idzie, a o przymioty ducha raczej.... :oops: miesiac kolovoz szczegolnym dla hrwackiej byc musi, a o szczegola wypytywac nie mozesz teraz kiedy z bratem de b. ustalic nic jeszcze nie zdolalem....mniemam my lady, iz stosowny komun w tej slusznej dla calego rycerstwa sprawie ogloszon bedzie na pergaminie i tym oto komunikatorem w czas odpowiedni i z nalezytym wyprzedzeniem. wspomniec tu tylko polgebkiem moge, iz do wojny wszak chyba idzie bo rycerstwo zapasy ropy skrzetnie gromadzi i o ceny usilnie w krajach zamorskich wypytywac poczelo...a tak sie sklada przypadkiem czystym, ze znam ja jednego chorwata borysem zwanego, ktoren na platformach ichniejszych to czarne zloto wydobywa. rozumiesz zatem corko dlaczegoz do tajemnicy dopuszczon byc nie mozesz...poczynic bowiem musim starania coby cala slowianska nacja w drogach powrotnych miala te sposobnosc "popatrzec na platformy"...;-))). jesli zechcesz zrobic po kubku kawy, to napijemy sie wspolnie...milo bylo Cie powitac....milo bylo powitac Was. dobrodośli...;-)
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 02.07.2005 23:57

Ale wieczór ... .
Nogi same chodzą pod stołem. A ręka ... rytm o blat wystukuje ... .
LIVE 8

Zostawcie posty od ostatniej wizyty.

Można tańczyć na stole 8) ?
Jeszcze trochę i ... wschód słońca mnie tu zastanie ... :D
many
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) many » 03.07.2005 22:57

w krawatach nigdy siedziec tu nie zamierzalismy....wiec jesli wola taka, to wskakuj...debina mocna, wytrzyma...

koncert tak rozgrzal serce Twe czy tez, promien swiatla na skladowe teczy rozlozony na czarnym tle aksamitu, majac cos z kasandry, intrygowal i ciekawil....zadomowil sie u mnie w duszy dawno, dawno temu i trwa....

chyba po kubku kawy wartaloby sie napic? w poprzednim masz racje; atlantyda i jej piewca tu zawitac winni :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

gawędy przy Twoim stole - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone